הפסקת טיפול

michalush2

New member
הפסקת טיפול

שלום ד"ר קרני, הנני מאובחנת ב-MS ומטופלת מזה כארבעה חודשים באבונקס. כמובן שיש לי 'שפעת', אך לאחרונה נראה שיש הטבה ב'שפעת'. מעבר לכך, אני מתפקדת לא רע, ולמעט אי אילו פגיעות 'קלות', לא נראה שאני 'חולה'. לפני מספר ימים התחלתי בטיפול לא קונבנציונאלי, אשר היטיב עימי בעבר, ואני מקווה שגם הפעם. המטפל בדק ואמר כי האבונקס לא טוב לי/ מתאים לי, והשאיר בידי את הברירה להמשיך עם אבונקס (במקביל לטיפול האלטרנטיבי) או להפסיק והשאר רק עם הטיפול האלטרנטיבי. שאלתי היא: מה המשמעות להפסיק את האבונקס ? להתחיל מחדש אחרי מספר שבועות? תודה על התייחסותך,מיכל.

תגובה

קשה לענות באופן מדוייק על שאלתך משום שהיא לא נבדקה במחקר. התועלת של הטיפולים כמו אבונקס היא מתונה בהורדת תדירות התקפים ובהאטת התקדמות המחלה. האפקט לגבי התפקוד העתידי בא לידי ביטוי משמעותי אחרי כשנתיים כך שהפסקה קצרה למשך מס' שבועות נושאת בחובה סיכון קטן להתקף.

erezni

New member
טיפול לא קונבנציונאלי.

שלום, אפשר לקבל פרטים על הטיפול הלא קונבנציונלי שאת משתמשת בו ?

שלום דר.קרני האם יכול להיות

שמפני שאני מזריקה את הרביף רק בארבעה מקומות בגוף ולא יותר כפי שמומלץ מפני שיש מקומות שמאוד כואבים,עזבתי אותם.האם תופעות הלוואי של דמוי שפעת גרועים יותר בגלל שיש פחות פיזור.

תגובה

שינוי מקומות ההזקרה נועד להקטין את עוצמת התגובה העורית תוך נסיון להמנע מלהזריק באותו מקום בתדירות גבוהה, אך לא אמורה להיות לכך השלכה על התופעות ה"סיסטמיות" כמו תחושת השפעת

למעלה