הפסקת משלחות הנוער לפולין

גן חיות

New member
הפסקת משלחות הנוער לפולין

משלחות התיכוניסטים לפולין הן דרך חשובה ביותר ללמד את הדור הצעיר על השואה. החוויה מעצבת ומשנה מאד את התלמידים ומחזקת את זיהותם היהודית והשיראלית. בימים האחרונים, משרד החינוך העלה את מחיר ההשתתפות במשלחות לפולים. המחיר היום עומד על סכום של 1,500, סכום השווה למשכורת הממוצעת במשק. בעקבות העלאת המחירים, תלמידים רבים לא יוכלו להרשות לעצמם לצאת למשלחת לפולין. יש התארגנות, ברמה הבית-ספרית, ברמה עירונית (במקומות שונים בארץ) וברמה הארצית להחרים את המשלחות ולהפסיק את יציאתם לפולין עד שמשרד החינוך מוריד מחירים ודואג לכך שכל תלמיד יוכל לצאת למשלחת לפולין ללא קשר למצב הכלכלי של משפחתו. לחתימה על עצומה :http://www.mtlb.up2.co.il/ לפרטים לגבי דיון בכנסת ופעולות נוספות:[email protected] או בטלפון: רונית נשיא:050-7413544

גן חיות

New member
הנגיעה שלי לתחום

הנגיעה שלי לתחום היא כפולה. אני רושמת את שני הדברים ובעצם לא יודעת מה לרשום קודם מבחינת מה יותר חשוב: 1)אני אמא. בני יצא באחת המשלחות לפני כשתניים. קבלנו סיוע מבית הכנסת שלנו כדי שיצא. וגם אז היה קשה. היתה לנו גם הרבהב ביקורת על המסלול וחלק מהתכניות. מצד שני - זה השפיע עליו השפעה מאד עמוקה. הוא רצה לצאת, לא בעקבות הלימודים בבית-הספר אלא אחרי שמיעת חלק מסיפורי הזוועה של ניצול שועה שאנחנו מכירים. בתי היתה אמורה לצאת השנה - גם בדוחק. עכשו לא. 2) אני חברה בקבוצת "הכח להשפיע - אזרחים עושים שינוי" השייך לעמותת ידיד באשקלון. כבר תקופה ארוכה שהקבוצה מטפלת בנושא. אני לא נכנסת כאן לוויכוח האם טוב או לא שיש משלחות. אישית , אני מאמינה שברגע שמשרד החינוך מקצה משאבים להכנת חומרים והכשרת מדריכים, וממליצה ומעודדת תלמידים לצאת לפעילות (במקרה זה, המשלחות)על חשבון לימודים - צריך שתהיה אפשרות לכל תלמיד שרוצה לצאת ויוכל לצאת ללא קשר למצב הכלכלי של משפחתו. למידע נוסף: אתר עמותת ידיד: www.yedid.co.il או במייל: [email protected] או [email protected]

7575

New member
סיוע מבית הכנסת על מנת לנסוע

אני לא יודע אם לבכות או לצחוק, ויש אנשים שקופאים מקור ברחובות

גן חיות

New member
סיוע מבית הכנסת

בעניין מימון בית הכנסת שלנו: תורמים ועוזרים שם לנזקקים בתרומות כספיות ותרומות אוכל ועוד. אבל יש גם מי שחושב שהשקעה בחינוך הילדים חשובה, ושנושא השואה מאד חשוב, במיוחד כי הניצולים מתבגרים ומתמעטים. נער שנוסע לאחר קבלת סיוע כספי מבית הכנסת מצופה לתת עדות ביום השואה בבית הכנסת ו/או בדרך אחרת.במקרה של בני, ביישן שלא הרגיש מסוגל לדבר לפני קהל, הוא הכין מצגת מתמונות שחבריו צלמו . בטקס יום השואה בבית הכנסת, מקרינים את המצגת הזאת במהלך הטקס.

masorti

New member
ממתי יש טקסי יום השואה בבתי כנסת?

וממתי מקרינים מצגות בבתי כנסת? מה שאת מתארת הוא מרכז קהילתי ולא בית כנסת.

7575

New member
את דורשת מימון של משלם המיסים או שאני טועה

בלי להכנס לעצם הענין:

1] מה רע בסיוע של בית כנסת ? 2] ומה רע במימון של משלם המסים ? היו ויש לי ספקות לגבי נסיעות אלו, מאידך נראה שהנוער כה רחוק מהנושא של השואה ומיהדות אירופה בכלל, שנסיעות אלו משפיעות עליהם או לפחות על חלק לא קטן מהם. ואפשר להפוך ולהפוך בנושא זה.

masorti

New member
שום דבר לא רע במימון מבית כנסת או משלם המיסים

אבל אין שום סיבה שמשלם המיסים יממן טיולים לחוץ לארץ של נערים בני 17. ואני אחזור שוב למען הסר ספק.... טיולים לחוץ לארץ. זה בדיוק מה שמהווה הנסיעה לפולין עבור רוב הנוסעים.

גן חיות

New member
אני אישית לא דורשת כלום

אני חושבת שאם מדינת ישראל ומשרד החינוך שלה, חושבים שהנושא מספיק חשוב להשקיע משאבים בבניית תכניות ובהכשרת מדריכים ועידוד תלמידים לצאת למשלחות בזמן לימודים - אז צריך שתהיה אפשרות לכל תלמיד לצאת. לא משנה אם זה אומר הוזלת מחירים ( יש מספר דרכים לעשות זאת) ו/או על-ידי סבסוד תלמידים שלא יכולים לעמוד בהוצאות(כמו שעושים לסל תרבות וטיולים). למידע נוסף בנעשה עד עכשו ובתכניות לדיון במליאת הכנסת , הפגנות ועוד , פנו ל: אתר עמותת ידיד:www.yedid.org.il או מייל:[email protected] [email protected]

ישרון

New member
ואני מצדיע למרימי נס המרד

מזה שנים שאני טוען כנגד המסעות לפולין בצורתם הנוכחית ,וזאת מהסיבה שהפכו לשחיתות מימסדית המזינה את עצמה והפכה לתעשיית כסף לא קטנה למספר סוכני נסיעות ,ומפעילי תיירות שונים בארץ. להזכירכם המסע בתחילת דרכו נערך ע"י תנועות הנוער הציוניות שניסו דרכו ללמד את פרק "הגבורה"שבשואה את מרד תנועות הנוער שאחד מסמליו קיבל את הכותרת "מרד גטו וורשה"ואכן המרד לא היה של אנשי גטו וורשה אלא של קומץ פעילים אנשי תנועות הנוער של השומר הצעיר בי"תר והבונד. ברבות השנים אימץ לעצמו או יותר נכון ניכס לעצמו מישרד החינוך והתרבות את השליטה על המסעות האלה ויצק לתוכם תוכן חינוכי ומסר פוליטי.אני אישית הרשתי לעצמי לצאת למסע זה בגיל המופלג של 50+ בקבוצת מבוגרים.ילדיעמלו לא מעט בכדי לממן לפחות חלק ניכבד מפני שלא יכולתי לעזור ומפני שטענתי שבכדי לצאת לח"ול צריך להשקיע אחרת לא יעריכו את המסע. אינני סבור שעל הציבור לממן את המסעות הללו מקופת המדינה ,אני מאד מכבד כל קהילה שתקבל החלטה כזאת או אחרת במסגרת הקהילתית כפי שסיפרה הגברת מאשקלון.ובמיוחד אהבתי את החלק בסיפור שבו השב מהמסע מתחייב לספר את רשמיו במסגרת טכס יום השואה הנערך בקהילה.גם במקום הישוב שבו אני מתגורר הונהג הנוהג שמדריכי הנוער שזה מקרוב שבו מהמסע לפולין הם המארגנים והמנהלים את תוכן הטכס . כל הכבוד לבני הנוער מבית הספר לאו בק שהרימו את נס המרד ולו במחיר ויתור או דחייה של המסע הזה . רבותי פולין לא תיברח,אפשר לנסוע לשם גם כמבוגרים ולא חייבים את המסגרת של משרד החינוך הישראלי. בפולין פגשתי עשרות קבוצות בני עמים שונים ולאומים ששיכותם לשואה שואפת לאפס והם יצאו למסע הזה בעקבות השואה.

למעלה