הפסקת צריכת סוכר

הפסקת צריכת סוכר../images/Emo35.gif

היה היום טור ב"בהארץ" שמסביר שהפסקת צריכת סוכר מועילה לחולי פסוריאזיס (ובעיות עור אחרות). מישהו ניסה את זה פעם ועזר או שזה סתם חירטוט לא מבוסס? תודה

amub

Active member
פעם

אני הפסקתי לא רק עם סוכר, כמו שכתוב בטור, אלה גם הפסקתי לאכול בחוץ ולקנות מזון מעובד. אכלתי רק אוכל ביתי. התנקתי לגמרי. אבל אצלי הפסוריאזיס גם לא היה חמור.זאת הייתה הפעם היחידה שהרשיתי לעצמי ללכת לבריכה עם חברים מעבודה. אחרי כמה שנים נשברתי והרוב חזר. צריך המון כוח רצון להקפיד על דיאטה כזאת. מבחינה רשמית אין מחקר המצביע על קשר בין תזונה לפסוריאזיס.

esperansa

New member
אני ניסיתי דיאטה במשך חודשיים....

בלי סוכר, גלוטן, גבינות קשות, בעיקר אכלתי פירות וירקות, עוף, דגים. ראיתי הקלה משמעותית. אולם מאוד קשה להתמיד בדיאטה הקיצונית הזאת. כך שנשברתי. אך אני עד היום לא צורכת סוכר רק לעיתים פה ושם. הנגעים פחות אגריסיביים אך לא מדובר בהתנקות.

תודה על התגובה

מה לגבי לחם ופסטה? לחם מחיטה מלאה מכיל גלוטן. איך אפשר בלי לאכול לחמים,פיתות,פסטות? אני אגיע לתת משקל..

esperansa

New member
האמת היא שלא ירדתי משמעותית במשקל...

הייתי מכינה מיצי ירקות ופירות כך שזה היה מאוד משביע. כמו מיץ גזר +סלק+ קולורבי וזה מכיל גם את הסוכר הטבעי של הפירות כך שזה לא יכול לגרום לירידה במשקל. הייתי מכינה גם מיצי פרות ומכניסה חופן של עלים ירוקים כמו מונגולד, תרד, פטרוזיליה, וסלרי. וזה היה משביע מאוד. כל יום בארוחת צוהריים דאגתי שתיהיה לי מנה של עוף או דג למשל דג סלומון, טונה שהם מכילים שומן מסוג אומגה 3. אכלתי גם אורז מלא בעיקר במרקים וקטניות כמו עדשים, חומוס וכו'. טיבלתי סלטים בשמן זית. נמנעתי מלאכול לחם גם עם מדובר על חיטה מלאה כי זה מכיל גלוטן כמובן גם לא פסטות וכו'. נמנעתי מלאכול תפוח אדמה, גמבה ירוקה, חצילים. ראיתי תוצאות מרשימות. בחודשים הראשוניים עוד אפשר היה לעמוד בדיאטה אבל בהמשך מספיק שטעמתי מס' מצומצם של תפוח אדמה או כל מזון "אסור" אחר אז מיידי אחרי מספר ימים נשברתי. היום אני לא צורכת סוכר אלא אולי רק פרוסה או שתיים בסוף שבוע של עוגה. וממשיכה לאכול כרגיל. הנגעים שוב חזרו למצבם הקודם, ומחפשת דרך אחרת קלה יותר, בתקווה שאמצא. בהצלחה וכל טוב.

esperansa

New member
ועוד דבר שרצוי להמנע...

זה מעגבניות ותבלינים חריפים. אני היום נמנעת מלצרוך סוכר, מזונות עובדים, ותבלינים חריפים. הנגעים פחות אגרסיביים, אפשר לחיות איתם בלי למרוח משחות.

יאקיש

New member
גם אני...

כבר כמה חודשים בדיאטה הזו.. בחודשיים הראשונים הייתי מאד קפדן והיה שיפור ניכר... לאט לאט הקפדנות ירדה כי זה באמת מאד קשה לשמור.. אבל גם אני נמנע מסוכר לחלוטין ומבשר אדום, עגבניות, תבלינים חריפים והמצב של הנגעים לא נפלא.. אבל יותר נוח משהיה אי פעם

עגבניות??

לא ידעתי שיש בעיה עם עגבניות. בכל מקרה אני לא מתכוון לוותר על פסטה ולחמים (קמח מלא). זה כבר מוגזם לדעתי. המטרה שלי היא להפסיק עם סוכר פשוט (לחם לבן,סוכר בקפה,ממתקים,עוגות וכו'). מקווה שיחול שיפור. המצב שלי "קל" יחסית אבל ממש מבאס ללכת לים.

esperansa

New member
עגבניות מכילות ליקופן

שהוא נוגד חימצון חזק מאוד, שהולך ורק משתבח בבישול בעגבניה. חשוב להגנה על בלוטת הערמונית. כך שגם אני לא בעד להוציא אותו מהתפריט.

משהו מצחיק

היום הייתי במסעדה ובמקום להזמין קולה (שאני בד"כ שותה), הזמנתי מיץ עגבניות כי חשבתי שזה טוב עם הדיאטה החדשה..

שבת שלום../images/Emo24.gif

הפסקת צריכת סוכר מועילה להרבה דברים בכללם גם פסוריאזיס. היא חלק ממערך טיפולי כולל.

למעלה