הפסקת שתייה ושיקום כבד...

הפסקת שתייה ושיקום כבד...

שלום לכולם, זו פעם ראשונה שאני כותב כאן.. אני שותה די הרבה (וודקה) בכמויות מופרזות - פעם- פעמיים בשבוע כבקבוק-בקבוק וחצי בשבוע. כבר המון זמן שאני רוצה להפסיק עם ההרגל המגונה הזה רק שעכשיו כבר לא נותרה לי ברירה, עשיתי בדיקות ויש בעיה (אמנם קלה) עם תפקודי כבד.. קיבלתי את התוצאות היום ולכן גם החלטתי היום שאני הולך להפסיק.. אני יודע שצפויה לי דרך לא קלה כי ההתמכרות הזו היא נוראית! רציתי לשאול אם למישהו יש עצה איך לדבוק בהחלטתי - לא להתפתות לשתות! ואם יש איזה סוגים של מאכלים או ויטמינים העוזרים לשקם את הכבד. תודה ובהצלחה לי

shanhen

New member
מברוק על ההחלטה

קודם כל כל הכבוד על ההחלטה. זה לא קל אבל מן הסתם זה הכרחי. אתה מציין שאתה הולך למסע הזה לבד ואני חושב שזה מאד קשה ומיותר. למה שלא תצטרך לאחרים שעושים את אותו מסלול ויכולים לעזור האחד לשני? הדרך הטובה ביותר הויא להצטרף לקבוצת AA. קבוצת תמיכה לעזרה עצמית. יש קבוצות כאלו בערים רבות. תכנס לאתר של AA ותוכל למצוא את הקבוצה הקרובה למקום מגוריך (aa-israel.org). בנוסף אני מציע שתפנה לעזרה מקצועית. בכל מרכז טיפולי יש מעקב רפואי אחר התקדמות הגמילה ועזרה מאנשי מקצוע. את המרכז הקרוב תוכל למצוא בפניה לטלפון 03-6733228. בהתייחס לשאלתך, ברב המקרים המנעות משתיית אלכוהול מחזירה את הכבד לתפקודים נורמטיביים. רק במצב קשה ביותר הכבד נשאר פגוע. אני לא בטוח שמדובר רק בתזונה נכונה, אף שללא ספק רצוי לשפר את התזונה. עשית את הצעד הראשון, הגם שבכורח המציאות. אל תרפה ותוותר לעצמך, פנה לסיוע מקצועי ותרגיש בטוח יותר. נחום

eoli

New member
בהצלחה.אתה

הולך לעבור תהליך ארוך וקשה,לכן קח את כל העצות שנתן לך shanhen במלוא הרצינות,וחשוב מאד שתקבל תמיכה גם בבית. שוב,בהצלחה.

Queen 2

New member
פשוט מאוד=>

כל פעם שבא לך לשתות-קח מלפפון חמוץ! עוזר נגד עישון-אבל גם נגד אלכוהוליזם

למעלה