הפעוט לומד ללכת, ולאמא נשבר הגב...
אני גבוהה מאוד.
בני (גבוה גם הוא, אגב), בן 1.7, עושה את צעדיו הראשונים בהליכה עם להחזיק ידיים (לא יודע להלך בעצמו בלי להחזיק ברהיט או בי, ב- 2 ידיים). התנוחה הזאת מאוד לא נוחה לגב שלי.
כתבתי על זה בשרשור הארוך כאן למטה על זה שהוא עוד לא הולך ואנחנו בפיזיותרפיה; עכשיו מנסה להתייעץ על התנהלות פיזית: הוא שוקל לא מעט (10 לפחות) וכבר גדול, בן 1.7, ומכיוון שלא הולך, אני מוצאת את עצמי:
- נושאת אותו בידיים וזה כבד!!
- מסיעה בעגלה, אך הוא לא רוצה כבר לשבת ומתרומם וקופץ, משתחרר בקלות מהקשירה וזה סכנת נפשות.
- הולכת איתו עם להחזיק ידיים, כשהוא הולך קדימה ואני מאחוריו או כשאני מלפניו ואני הולכת אחורה כדי שיילך קדימה. ואז אני מכופפת ונשבר לי הגב. השכמות שלי כואבות בטירוף.
בבית או בגינה, הילד לא רוצה שאפסיק ואעזוב לדקה. הוא לא רוצה כאמור לא לשבת בעגלה, לא לשבת באוטו (התחיל לבכות באוטו) ולא לזחול - הוא רוצה רק שאחזיק לו ידיים ונלך ביחד, או בבית לדחוף כיסא בעזרתי, שזה גם שובר לי את הגב כי אני נאלצת ללכת מכופפת.
יש פתרון?
חברה אמרה לי לקנות הליכון אבל זה ככ יקר ובאמת אין לי תקציב להוציא 350 שקל בשביל חודש חודשיים... גם אם אקנה, איפה מוצאים הליכון שהוא גבוה כדי שלא אתכופף?
אצל המטפלת הולך עם הליכון נמוך מאוד (לא יפתור לי את הבעיה כי צריך להחזיק אותו בכיפוף אחרת הוא נופל קדימה), או עם עגלת סופר (כנ"ל).
מה עושים עם הגב שלי???
מציינת שאתמול כאשר ניסיתי להסביר לו שאמא צריכה קצת הפוגה מההליכה הכפופה הזאת, הוא צבט אותי ונשך אותי בעצבים.