הפעלה אוטומטית

בוטש

New member
הפעלה אוטומטית

איפה מכניסים סרביס להפעלה אוטומטית? כלומר שהשרת עולה? באיזה קובץ?

תמר,

New member
באיזו הפצה?

באופן עקרוני יש שתי דרכים: דרך אחת - להוסיף פקודה בקובץ etc/rc.loacl/ (הפקודה תרוץ לאחר שעלו כל שרותי המערכת) דרך שניה - אם רוצים שהשרות יעלה בזמן מסויים ב-boot, שמים קובץ הרצה המקבל את הפקודות start ו-stop בספריה בשם etc/init.d/, ויוצרים קישור אליה מספריה המתאימה ל-runlevel. שם הקישור צריך להתחיל באות S עבור התחלת השרות או באות K עבור סיומו, ובמספר בן שתי ספרות המורה על המיקום של השרות בין כל השרותים. לדוגמה: אם אתה רוצה להריץ apache ב-runlevel 3 אתה עושה את הצעדים הבאים: 1. שם קובץ הרצה ב-etc/init.d/apache/ 2. מקשר ל-runlevel כך: ln -s /etc/init.d/apache /etc/rc3.d/S94apache אם מדובר בשרות שקיים במערכת, אבל לא רץ באופן אוטומאטי - תצטרך להשתמש באפשרות השניה. אם מדובר בפקודה שאתה רוצה להריץ בכל אתחול, תוכל להשתמש בדרך הראשונה. ואם אין לך redhat או mandrake, זה יכול להיות שונה.

הייתי רק מוסיף ..

שהיא אחלה צודקת .. אבל אם מדובר ביישום שלא בנית אותו לבד - כלומר התקנה מסודרת של אפליקציה כלשהיא, בדרך כלל תהליך ההתקנה ידאג לשים את הקבצים במקומות הנכונים .. ואז כל מה שיש לך לעשות הוא לדאוג להפעלת השירות וגם לכך יש כלים אוטומטים כמו tksysv , ntsysv ,chkconfig וכיוצ"ב

תמר,

New member
הידעת?

שכאשר מתקינים apache מ-source-code צריך לעשות את הפעולות שתארתי למעלה לבד? (זה לא כל כך קשה, אבל בכל זאת כדאי לדעת)

ידעתי גם ידעתי... ../images/Emo13.gif

כל התקנה מקובצי מקור תצריך פעולות כאלו , אלא אם כן הכניסו בתוך התיקייה שלה סקריפט כל שהוא להתקנה אשר ייקח קבצים כאלו (שגם אמורים להיות מוכנים שם ) יעתיק אותם אל /etc/init.d... וכו´ ולאחר מכן יקבע את ההפעלה שלהם ... ...נראה לי שאחרי קצת זמן שאני מתעסק עם לינוקסים הספקתי כבר לראות כמעט את כל הפטנטים האפשריים בנושא .. .. אני חושב שהדבר הכי חמוד בנושא הזה שראיתי לאחרונה הוא שימוש בlynx בכדי למשוך קובצי קונפיגורציה מתוך הרשת או מתוך האינטרנט אל מיקום ספציפי אצל הלקוח, כלומר לא רק שמתבצעת התקנת התוכנית אלל תוך כדי ההתקנה ניתן כבר לכוון את התוכנית ע"י שקיים אתר web (או ברשת הפנימית או באינטרנט) ואז תוכנית הלקוח פונה אליו ומושכת את קובץ הקונפ´ המתאים ספציפית אליה אל תוך המיקום שהוא מוגדר לעמוד בו.... רעיון חביב ..

ידעתי גם ידעתי... ../images/Emo13.gif

כל התקנה מקובצי מקור תצריך פעולות כאלו , אלא אם כן הכניסו בתוך התיקייה שלה סקריפט כל שהוא להתקנה אשר ייקח קבצים כאלו (שגם אמורים להיות מוכנים שם ) יעתיק אותם אל /etc/init.d... וכו´ ולאחר מכן יקבע את ההפעלה שלהם ... ...נראה לי שאחרי קצת זמן שאני מתעסק עם לינוקסים הספקתי כבר לראות כמעט את כל הפטנטים האפשריים בנושא .. .. אני חושב שהדבר הכי חמוד בנושא הזה שראיתי לאחרונה הוא שימוש בlynx בכדי למשוך קובצי קונפיגורציה מתוך הרשת או מתוך האינטרנט אל מיקום ספציפי אצל הלקוח, כלומר לא רק שמתבצעת התקנת התוכנית אלל תוך כדי ההתקנה ניתן כבר לכוון את התוכנית ע"י שקיים אתר web (או ברשת הפנימית או באינטרנט) ואז תוכנית הלקוח פונה אליו ומושכת את קובץ הקונפ´ המתאים ספציפית אליה אל תוך המיקום שהוא מוגדר לעמוד בו.... רעיון חביב ..

בוטש

New member
תודה - עבד בשיטה הראשונה

לא הייה חשוב לי בשלב כלשהו אלא פשוט שיתרומם - וזה עובד

חשוב לציין ..

ישנם מקרים שבהם לא תמיד כדאי לעבוד בשיטת ה rc.local בגלל כמה סיבות. השיטה הזו טובה במידה ואתה רוצה או צריך להפעיל פקודה ספציפית מסויימת אבל אני לא הייתי משתמש בה בהכרח גדי להפעיל שרת. בעבר היה נהוג להשתמש בקובץ כדי להעביר פרמטרים שונים ל kernel ע"י יישום של פקודות כגון echo 1>/proc/sys/net/ipv4/ip_forward אולם כיום ניתן להשתמש בקובץ /etc/sysctl.conf שמבצע את העבודה בצורה יותר נכונה מאשר rc.local (הוא מבצע בסה"כ את אותה עבודה- אבל בתזמון שונה).. כאמור כל פקודה שתרצה אפשר ליישם כאן והיא אכן תיכנס לפעילות בכל הפעלה של המערכת. אולם, כאשר מדובר בשרת שאנו רוצים שיעבוד במקרים רבים חלק מהשרתים עם הפעלתם פותחים תהליכים שונים וקבצים שונים (בדרך כלל במקומות זמניים (/tmp ) או תחת התיקייה /var ). כאר אתה מבצע סגירה של המערכת או reboot שרתים אלו כמו שתמר כבר הסבירה למעשה מסיימים את פעולתם בצורה מסודרת דרך הסקריפטים של system V . שרת שהפעלת אותו דרך rc.local למעשה לא עובר את "חווית הכיבוי המסודר" ופעולתו למעשה נפסקת בצורה "אלימה" יחסית דבר שעשוי לגרור בעיות בהפעלה הבאה שלו. לפיכך תלוי מה אתה כן רוצה להפעיל דרך קובץ זה .. פשוט תבדוק מה קורה עם כיבוי של אותה תוכנית.

flangol

New member
יש לי גם שאלה בנושא

לפינ כמה ימים למדתי את הנושא של RC.LOCAL והשתמשתי בו כדי להפעיל את DNS2GO ,אם מישהו מכיר. הבעיה שאחרי הפעלת הקובץ (שבאופן עקרוני שולח פינג לשרת DNS ) המחשב לא המשיך לעלות והמשיך עם הפינג שבעצם אמור לפעול ברקע בלבד. אם יש רעיונות או עצות אני מאוד אשמח. תודה

תמר,

New member
הרצת את הפקודה עם & ?

אם לא - עשה זאת. אם זה לא עוזר, צור shell script שקורא לפקודה הזאת, והרץ אותו מה-rc.local ברקע בעזרת &

flangol

New member
האמת...

אני דיי חדש בנושא הלינוקס לכתוב סקריפט אני עדיין לא יודע אבל אני אלמד השבוע (אני מקווה) למה התכוונת להוסיף & איפה ,לפני הפקודה ,אחרי ? בבקשה HELP אני כבר דיי נואש תודה

למעלה