הפעלה לבנות 9

• פותח הנושא LAYL
  • פורסם בתאריך

LAYL

New member
הפעלה לבנות 9

אני מחפשת מישהי שתעשה הפעלה ליומולדת לילדה בת 9. מוזמנות בין 10 ל - 15 בנות. והרעיון שעולה לי כרגע הוא לסדנא קטנה של עוגיות מצוירות, או ציפוי של מאפינס בבצק סוכר. יש סיכוי שאני אפעיל בעצמי....אם כי אין לי בדיוק נסיון בנושא בצק סוכר. יש רעיונות? עיצות?

net the jet

New member
בשביל לקשט עוגיות את ממש לא צריכה

נסיון קודם. מכינים עוגיות ( בצק פריך כלשהוא.. יש שפע מתכונים בשני הפורומים ) אפשר לשפד על מקל לפני האפיה בזהירות ואז מתקבלת עוגיה על מקל. זה אשפר להכין מראש, להקפיא אפילו ולהפשיר כמה שעות לפני. את מכינה קרם רואיל: חלבון עם אבקת סוכר ( עדיף אבקת סוכר שקונים בחנויות המתמתחות כי הוא דק ודעין יותר ואין גושים ) מערבבים פשוט ( לא במיקסר ) עד לקבלת הסמיכות הרצויה- למריחה על כל העוגיה נוזלי יותר, לפרטים קטנים-יותר סמיך. את מכינה מראש כמות עם צבעים שונים. יש כמה אפשרויות לתת לבנות- או שקיות זילוף קטנות סגורות, או במזרקים ( מאד נוח לעבודה, אבל אי אפשר להגיע לפרטים מאד מאד דקים ) זהו....ממש פשוט. בהצלחה

LAYL

New member
המון תודה.

ומה לגבי ציפוי מאפינס בבצק סוכר? אני יכולה מראש לצבוע בצק. לתת לכל אחת לעטוף את מאפינס ואז כל ילדה תקשט בפיסול וצורות כיד הדמיון. דורש מיומנות או שאסתדר לבד?

net the jet

New member
בהחלט ניתן להכין בצק צבוע מראש

ולשמור בקשית ניילון בתוך קופסא אטומה. הבעיה היחידה היא שקצת קשה לעטוף מאפין....זה לא יוצא הכי יפה שבעולם, אבל אם לא מפריעים לך קצת "קפלים" מסביב, זה זה בסדר. אם את הולכת על זה אז את אכן יכולה להכין מראש בצק והן תפסלנה לבד, וההדבקה לבצק סוכר על המאפין המצופה היא עם טיפה ( ממש טיפה ) של מים בקצה מכחול.

LAYL

New member
יש רעיון נוסף

במקום מאפינס, אולי יותר נוח יהיה להכין עוגה מרובעת גבוהה, ולחתוך לריבועים בגודל שיספיק לציפוי?

לא פשוט לצפות מאפין, אבל אפשר

להשאיר אותו בעטרת נייר או בתבנית מאפינס חד פעמית ולצפות רק את החלק העליון, ואותו לקשט.

אדלני

New member
יש את הספר "עוגות יום הולדת" (גם

בישן האדום וגם בחדש) דוגמאות לעוגיות מקושטות. את יכולה לקחת משם רעיונות. את יכולה גם לאפות עוגה מאוד גדולה ולתת לבנות ליצור ממנה בית של עמי ותמי. לצפות את העוגה, לקשט אותה בסוכריות, ופלים, שוקולד וכו'. אם אין לך את הספר אני יכולה לסרוק לך תמונות כשאגיע הביתה ולשלוח, רק תודיעי.

את גם יכולה לעשות איתן סוכריות

מבצק סוכר.ז"א לחתוך בצק בצורות שונות, לקשט אותו עם צבעים/בצק בצבעים שונים וכו' ולשפד אותן על מקל. זה יכול להיות אפילו פשוט יותר מעוגות, וגם צבעוני ומתוק.

Netel

New member
אני עשיתי בכיתה של ביתי הפעלה

אני עושה גם הפעלות בכלל,אבל במקרה הזה את יכולה לעשות לבד. אפיתי מראש מאפינס כמספר הילדים +5 לרזרבה,צבעתי בצק סוכר בכמה צבעים והכנסתי לשקיות סנדוויצים אטומות,הבאתי להם חותכנים וצובטן-ונתתי להם להתפרע. כמובן שהסברתי מעט על השימוש בקורנפלור ועל הדבקה במים. מצרפת לך תמונה של התוצרים שלהם.

Netel

New member
יש עוד משהו שעשיתי איתם לפני שנתיים

אבל זה יותר מורכב-אם תרצי פירוט-אשמח לתת לך.

LAYL

New member
הבסיס הוא עוגיות?

נכון? נראה לי שמלבד קישוט המאפינס אני אתן להם ליצור צורות חופשיות מבצק סוכר ונייבש אותם על שיפוד - כמו סוכריה על מקל.

LAYL

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה!!!!

תודההההההה. נראה צבעוני ומשמח.

Netel

New member
אז רוב העבודה היא לאפות את המאפינס

וזה ממילא עושים מראש-אני אופה אותם בגביעונים שנכנסים לתנור. ואם את רוצה שהם יהיו ממש יצירתיים-אל תתני להם חותכנים. אם נותנים להם חותכנים הם רק חותכים צורות ומגבבים. לדעתי עדיף פיסול. (לתת להם דוגמא של חתול,כלב הם ימשיכו משם לבד)

לדעתתיזה לוקח כשעה - שעה וחצי

וזה ממש די והותר להפעלה. כדאי שתביאי חותכנים קטנים כדי לקרוץ צורות לקישוטים.

למעלה