הפעלה קבוצתית של תריסים

תירתיר

New member
הפעלה קבוצתית של תריסים

שלום, קיימת שיטה להפעיל מספר תריסים ממקור אחד, ע"י שימוש בקונטקטורים כדי שלא תהיה פאזה כפולה. משהו יכול להסביר לי למה בביקורת ח"ח פסלו לי את ההתקנה הזו והייתי צריך לפרק הכל.

רשר

Well-known member
מנהל
שאלת את הבודק?

כנראה שהיה מותקן באופן לא חוקי

מאגר

New member
ראשית חבל שכך שנית ראה מה כתב הבודק

בטופס הפסילה וספר לנו או סרוק אותו והעלה אותו לפורום. סביר להניח שעם הכל היה בסדר ומערכת המגענים היו נימצאים בקופסא ניפרדת כלוח פיקוד ומוגנים ע"י מערכת אבטחה נכונה לא היה ניפסל. מאחר ונעשים כאלה עשרות בארץ חדשות לבקרים ואיש לא ניפסל על כך לפחות לא שאני שמעתי. אז אנא סרוק את הטופב פסילה וניראה מה כתוב בו אולי נוכל לעזור יותר. שיהיה רק טוב דורון ט

asher40

New member
פסילה של חח"י - תגובה

שלום לך , כדאי מאוד שתכתוב מה הבודק רשם בדוח הפסילה. ההנחה שלי היא כי מנועי התריסים מפוזרים בבית וכל אחד מקופ' הסתעפות שונה ומה שהחשמלאי עשה הוא הפעלה של כולם ע"י נתינת מתח נפרד לסליל של הקונטקטורים ,שהפעלתו חשמלית אפשרית אך מנוגדת לחוק החשמל. אשמח לשמוע את הסתייגות הבודק. אשר.

מאגר

New member
לעניות דעתי גם אם הוא עשה את הפיקוד

כאשר כל קונטקטור, משגר מתח מאותו הקו אליו מחובר התריס המיוחס לו, ועשה את כל הפיקוד הזה בתוך הלוח הראשי, ולא בלוח נפרד כשם שמחיב החוק אז הוא ניפסל, התקנה אומרת שאין להכניס פיקודים מעבר לפיקודי שעון שבת בלוח הראשי אלא עם הופרדו ע"י מחיצה קבוע. הדברים אמורים לגבי לוחות ביתיים לגבי לוחות גדולים ציבוריים ההוראה היא שונה במקצת.לכן גם בחימום תת ריצפתי מחייבים לוח נפרד. גם אני בקשתי ממנו לראות מה כתב הבודק אך הוא טרם העלה את זה לאתר וחבל זה יכול ללמד את כולנו או יותר נכון להוסיף לנו דעת. שיהיה בהצלחה ורק טוב דורון ט

asher40

New member
לוחות משולבי פיקוד - תגובה

כל עוד המתח נשאר 220/380V ,אין צורך בהפרדה. וחוץ מזה היום יש הפרדות מובנות מודולריות בלוחות C.I ,כך שאם מקציבים לפיקוד קופסה אחת ,אז אחלא. אם מדברים על חימום רצפתי ,אני העברתי לפני חודש טסט גדול של 80*3 A כולל חימום רצפתי בתוך הבית ,הלוח היה C.I מודולרי ולא היתה כל בעיה של הפרדה. ד"א חימום רצפתי לא מעביר החשמלאי את הטס אלא טכנאי של החברה חייב להיות נוכח במקום. אשר.

מאגר

New member
כן אבל הלוח חייב יות מופרד גם הפרדה

בלוחות CI זו הפרדה אבל אני בבית פרטי לא הייתי שם לוחות CI כי זה ניראה ממש גרוע ושצריך לעשות איזה שינוי או תיקון זה סיפור מארץ הסיפורים.יש היום לוחות חשמל מחולקים יפים ואלגנטיים וגם טובים דוגמאת VAGA D יבוא של הגר או LDOR יבוא של אלפא. שיהיה רק טוב דורון ט

asher40

New member
תלוי במתקין....

התקנתי עשרות לוחות C.I מוזמנים ושלא מוזמנים ,כנראה שעד שלא תראה במו עיניך לא תבין. היום לוחות C.I מוזמנים ,הם פשוט נהדרים לעבודה וחיצונית נראים מאוד יפים. ואל תשכח כי התקן בבתים פרטיים דורש לוחות חסיני אש ולא מתכתיים ,נכון שיש לוח מתכתי מצופה פיברגלס אבל עלותו פי שניים מ C.I ,כל אחד והחשבון שלו. ד"א חיווט מחברה עם מיספור ולוחיות סימון מודבקות מוסיפים ליופי. אשר.

למעלה