הפעלה ראשונה של מתקן העישון

הפעלה ראשונה של מתקן העישון

הייי היום בבוקר הפעלנו פעם ראשונה את מתקן העישון שבניתי. על הרשת בהתחלה 2 חלקי עוף (חזה) ועוף (קטן) אחד שלם. אחרי שעה בדקנו מה קורה החזה עוף נבלע מיד (טעם נפלא של פסטרמה חמה). את העוף השלם השארתי עוד והוספתי כמה בצלים ושום - צרפתי תמונה. העלתי לyoutube מצגת עם תמונות של מתקן העישון. http://www.youtube.com/watch?v=uhuh-vcMNwM .
 

prizman

New member
העוף נראה יפה מאוד.

שלוש שאלות ברשותך: 1. מה מטרת לבני השמוט? לא רואה איך הן אוגרות חום פה. 2. אין מכסה קשיח למתקן? 3. במה אתה משתמש ליצירת העשן?
 
תשובות

תודה. 1. אלה לא לבני שמוט אלה אריכי אקרשטיין. הן עוצרות את החום אבל התפקיד העיקרי שלהן הוא בעיקר דקורציה והגנה מפני נגיעה בטעות בפח החם. 2. עדיין אין "מכסה רשמי" ולכן אני משתמש בתבנית אלומנים שעבדתי כך שהיא תשמש כמסכה. אני מחפש מכסה מזכוכית (37 ס"מ קוטר). 3. בשלב הראשון הבערתי אש בתוך המתקן וכאשר הלהבות ירדו ונוצר מצע של גחלים הוספתי 4 - 5 גזרי עץ בקוטר של 7 - 8 ס"מ בערך.
 

prizman

New member
אני לא מבין גדול בעישון

אבל נראה לי שמכסה זכוכית שהמטרה שלו לראות את שלבי התקדמות הבשר תחמיץ את המטרה. הוא יתכסה באדים ופיח ולא תראה כלום. במעשנת של וובר שהייתה לי הייתה דלת נפתחת בצד למטרה הזו, שקול את האפשרות. זה גם מה שעשה מכר שלי שבנה מעשנה מקצועית. לגבי גזרי העץ, אתה בטח יודע שלכל עץ יש את העשן שמקנה טעם שונה. אתה עושה אבחנה בין הגזעים? די מקובל להשתמש בשבבי היקורי, ראיתי בישראל בזמנו, אומרים גם שאורן פולט חומרים רעילים. סתם מעלה לך נקודות למחשבה כי נחמד לי שמישהו פותח ביוזמה כזו.
 

milch

New member
אורן לא רעיל!!!

הוא ועצי מחט אחרים מכילים שרף שגורם למרירות, זה הכל.
 

night mistress

New member
את האמת זה נראה ממש מפתה..

ממה שקראתי כאן בפורום צריך לעשן את זה 12 שעות.. זה נכון? שאלה קצת דבילית ואני מתנצלת אבל זו המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש מלבד זה שזה בטח טעים אש.. האם אחרי 12 שעות על מתקן כזה בטיחותי לאכול (כי אתה לא יכול להשגיח עליו 12 שעות ואתה לא יכול לדעת אם משהו נכנס לשם או אם אין איזה חיידק שהתביית על הבשר בזמן הזה..)
 

בשלני

New member
לעשן נכון...

אין צורך לעשן 12 שעות. עישון חם ממוצע יכול לקחת בין שעתיים (לדג) לבין 4-5 שעות (לנתח אנטריקוט). אורן, ברוש, עצי בר למיניהם, ושאינם מזוהים, לא מומלצים לעישון, בגלל השרף, ריחות וטעמי לוואי רעים שיכניסו לבשר. לא מומלץ פתח עליון מזכוכית, כי היא תתמלא פיח תוך זמן קצר. פתח לתנור (מכל סוג, כולל תנור עישון, או תנור אפיה...), צריך להיות בצד / חזית, ולא למעלה. הרי בכל פתיחה, כל החום יברח... וגם... את העוף כדאי לשים במריהדה, לילה לפני העישון. ראה מתכונים כאן: מעשנות
 
למעלה