הפעלות לתינוקות

הגרי3

New member
הפעלות לתינוקות ../images/Emo53.gif

הבחנתי במספר הודעות, במיוחד אלו העוסקות בסדר יום של הקטנטנים שלנו, שבנות מציינות שהן משחקות עם הילד, מפעילות אותו, וכו'. איך בדיוק? שירה שלי בת 7 שבועות ואני מרגישה שאני לא עושה איתה מספיק דברים (אנחנו מטיילות, שומעות מוסיקה, אני שרה לה). מה עוד אפשר לעשות? אשמח לקבל רעיונות נוספים לגיל של שירה וכמובן גם לחודשים מתקדמים יותר. שאו ברכה....

yaelli10

New member
ווידוי קטן

אני לא זאת שכתבה על הפעלה - וזאת למה?- לא מעניין את אלה שלי בכלל... כל הצעצועים האלו... כשאני מפעילה את המובייל של טייני לאב - היא צועקת. כשהיא יושבת מתחת לאוניברסיטה - היא גם מאבדת סבלנות מאוד מהר. הכי היא אוהבת להתבונן בי תולה כביסה. להתערטל לי על הידיים, להקשיב לשירים (ולזיופים שלי), לאכול ולישון. (אלה בת שלושה חודשים ואמא שלה לא דואגת... אז הגרי - תני לה את הזמן. שירה עוד חדשה כאן בעולם. מה שהכי היא רוצה זה את אהבתך.

טוטי30

New member
הפעלה של ילד בן 4 ח' וקצת ../images/Emo95.gif

בסדר היום של רועי יש שיגרה, למרות שלא אנחנו שקבענו אותה, אלה הוא עצמו. הוא אוכל בשעות קבועות יחסית, נם לו בזמנים קבועים פחות או יותר ופעיל יותר בשעות אחרות. כשהוא פעיל הוא אוהב להסתכל עלי, להקשיב לי ולהיות לידי בכלל. אני מצידי משתדלת לעניין אותו בדברים ומדברת אליו ה-מ-ו-ן, מספרת לו סיפורים ומדובבת אותו, שישמיע את הקולות שלו בתורו. ממש שיחה. אנחנו קוראים ספרים יחד (מעשה בחמישה בלונים), רואים בייבי מוצארט/באך/בטהובן, יוצאים לטייל בפארק ומקשיבים למים זורמים ולציפורים מצייצות, שרים שירים, עושים תרגילי התעמלות וצוחקים המון. רועי כל יום מגלה עניין חדש בדבר חדש, ולכן אני משתדלת לחשוף אותו לדברים חדשים כל יום, לפי יד הדמיון הטובה עלי. ולגבי שירה - אל תדאגי, לא משעמם לה, היא לומדת מכל דבר עכשיו.

הגרי3

New member
הרבה תודה יעלי וטוטי...

לאור השרשור הרגשתי פתאום שאני לא מקדישה מספיק "זמן איכות" לשירה (למרות שהיא צמודה אלי רוב שעות היום והלילה). לפעמים שאני מנסה איתה דברים חדשים היא מגיבה בבכי או בחוסר סבלנות (נראה כאילו זה יותר מידי בשבילה).כנראה שבשלב הזה היא זקוקה לפחות גירויים מבחוץ. עזרתן לי, כרגיל.

בגיל הזה באמת זמן האיכות הטוב ביותר

הוא להיות עם אמא. מה שכן - אני דווקא כן בעד לחשוף לגירויים חדשים מדי פעם. כשאת מנסה משהוא חדש כדאי שזה יהיה בזמן שמתאים לשירה, כלומר כשהיא שבעה, רעננה ולא עייפה. אני שמתי לב שיש זמנים שמאיה ערה, אבל כמעט לא זזה, ויש זמנים שהיא מאוד פעילה וסקרנית. לדעתי אלה הם הזמנים הטובים לגירויים חדשים. ומה זה גירויים חדשים? לרקוד עם אמא על הידיים, לעשות התעמלות עם הידיים והרגלים, להרגיש מרקמים חדשים, לשמוע רעשים, להסתכל על העלים של העצים... דברים פשוטים פשוטים. בשבילם הכל חדש ומסקרן

תמרה*

New member
קראתי לא מזמן כתבה בנושא

שטענה שהורים חדשים מנסים כל הזמן לגרות את הילדים, ומב שהם לא מבינים זה שלילדים הכל חדש, ושגם פשוט להסתכל על מה שקורה מסביב זה גרוי אדיר עבורם. (כמובן שאני עדיין שרה לו ,משחקת איתו ומדברת איתו המון, ועוד מעט לא יהיה לי מקום בבית מרוב צעצועים של בר - והא רק בן 5 חודשים...)

anat i

New member
תזהרו מהצפת יתר!

נשמע לי קצת מוגזם מה שמתארים כאן. זה רק מבלבל אותם והופך אותם ללא נינוחים. ילדים בגיל הזה לא צריכים כל כך הרבה פעילות. הם צריכים בעיקר, חום, אהבה, תחושת בטחון וסיפוק צרכים מיידי.

Lela

New member
בגיל 7 שבועות היא צריכה חום ואהבה!

פעילויות חינוכיות- יש לה את כל החיים לזה. חשוב שהיא תשמע אותך מדברת אליה הרבה, ולא רק בשפת תינוקות. תדברי איתה כמה שאת יכולה, תחזיקי אותה לידך, תשירי לה מידי פעם, וזהו. העיקר שהיא תרגיש אותך קרובה.

איצית

New member
בגיל הזה לא הרבה

תדברי איתה ותסבירי לה מה את עושה. היא כמובן עוד לא מבינה, אבל ככה היא קולטת את השפה, והקול של אמא מרגיע. כרגע היא בעיקר מקשיבה ומתבוננת בעולם. את יכולה גם לשים אותה על הבטן על שידת ההחתלה (או מקום אחר שבו יהיה לך נוח להגיע לגובה העיניים שלה), ולעודד אותה להרים את הראש ולהסתכל עליך. היא כנראה תתעצבן מהר, כי התנוחה הזאת קצת קשה, וזה מתיש, אבל כמה דקות כל יום מספיקות. ככה היא מחזקת את השרירים של חלק הגוף העליון, וזה יסייע לה בהמשך להתהפכות ויותר מאוחר לזחילה.

sharonik

New member
אנחנו עושים כל יום מסג' וביבי יוגה|

נעם משוגע על מסג' - בכל החלפת חיתול אני ממשמשת אותו ומלטפת אותו ונוגעת בו תוך כדי שירים ופרצופים , הוא פשוט מתגלגל מצחוק ונהנה מאוד. ולפני כמה זמן גם התחלנו ביבי יוגנ שזה בעצם התעמלות משולבת עם עיסויים ועם מתיחות והגמשת מפרקים - וגם כאן אנחנו רק מפשיטים את נעם והוא מריח את שמן השקדים ואני מתחילה בעיסוי שלפני ההתעמלות והוא כבר צוחק. במשך היום נעם מקבל עיסויים קצרצרים של חמש דקות בכל החתלה ופעם ביום עשר דקות של התעמלות. עוד שאלה - עדיין לא חשפתי את נעם לטלוויזיה - האם זה מעניין אותם בגיל ארבעה חודשים ואם כן איזו קלטת מומלצת ?

רק תוספת קטנה על מוטוריקה.

בעקרון כל מה שכתבו לך נכון וכל הגרויים האלו מאוד מעייפים את הקטנים, אבל זה בגלל שהם קולטים אותם במלוא החושים. אז כדאי קצת כל פעם: קצת מוסיקה, קצת טיול בחוץ, קצת מובייל וכו'. מה שכן, בגיל שמונה שבועות מתחילה להתפתח היכולת המוטורית של התינוק ולכן חשוב לחשוף אותו לחפצים רכים שאותם הוא יוכל להחזיק. בהתחלה להכניס אותם ליד שלו ולהראות לו איך מחזיקים. עם הזמן הוא ילמד מהר מאוד איך מחזיקים ותוך זמן קצר יתחיל לכוון את היד, לפספס בהתחלה ובסוף לתפוס לבד. הוא יתפוס שאלו בעצם הידיים שלו ויתחיל להסתכל עליהן, לכוון אותן למקום הנכון ולהשתמש בהן. הורים רבים אינם מודעים לכך שקשר עין-יד מתפתחים בין שמונה שבועות לשלושה חודשים וקל לפספס את הטווח הזה.

למעלה