אני מכין בצק לפיצה כך
אני יודע שהמקצועים לא יסכימו איתי
אני מוסיף כף וחצי שמרים יבשים לקילו קמח .2 כפות סוכר וכשניים וחצי כוסות מים חמימים. מים חמימים אצלי אלו המים החמים ביותר שאני יכול לטבול את האצבע.
מפעיל את המיקסר ותוך הלישה הראשונית מוסיף מלח . לאחר כדקה בודק את הבצק ומוסיף מים או קמח עד קבלת בצק גמיש אבל מעט דביק לאחר לישה של כ7 דקות .מפזר קמח על משטח השיש ולש את הבצק בידיים עד קבלת בצק גמיש .עושה מהבצק כדור ונותן לתפוח בין חצי שעה ל3/4 .
לדעתי תמיד מצליח
מאותו הבצק אני מכין פיתות אבל אחר רידוד הבצק לפיתה נותן עוד כ1/4 שעה להתפחה נוספת .התנור על 250 מעלות מכניס את התבנית עם 5 פיתות בשליש העליון של התנור לאחר כדקה הפיתותתופחות ניתן להמשיך עוד כ2 דקות מי שאוהב פיתה שחומה עם מעטה חיצוני קשיך יותר יוסיף עוד 2 דקות