הפעם אני בתפקיד הנעזר, ולא בתפקיד העוזר.

T o m c o

Member
מנהל
הפעם אני בתפקיד הנעזר, ולא בתפקיד העוזר. שלום חברים,
אני בא הפעם בכיוון של מבקש העזרה ולא בכיוון של הבחור שמנסה לעזור ולסדר את הדברים בראש.
אני מעוניין להתחיל בבניית תכנית לטיול, נכון לכרגע תכנית מגרה, אך יתכן מאוד והתכנית תצא לפועל באמצע ספטמבר עד סוף אוקטובר, עדיין תלוי בהתחלת לימודים, עבודה, וכד'.
כרגע למעט הרצון לנסוע לתאילנד ולבקר במקומות הפחות סטנדרטיים, בטיול עצמאי. אין לי שום דבר מוגדר - הכל גמיש וניתן לשינוי.
ולכן, אני פונה אליכם..

הרעיון הכללי - טיול באזורים שבין המקומות המרכזיים בטיולים הנפוצים.
הכיוון הכללי - בנגקוק, אזור בנגקוק, התקדמות צפונה, כל מה שבדרך צפונה, צ'יאנג מאי, באזור הצפון באופן כללי, התקדמות חזרה דרומה, הזנב הצר של תאילנד, קראבי, דרומה אולי יותר, איים מערביים, וחזרה לבנגקוק.
השיטה לביצוע המסלול - בעקרון - אוטובוסים, רכבות או רכב שכור, מה שיאפשר לעצור בין המקומות המרכזיים, להחליט איפה לעצור באופן יחסי.
(תיתכן גם התחלה בטיסה לאחד הכיוונים וממנו להתחיל את המסלול בהתאם.)
הזמן - יש לי פחות או יותר 40 יום לטיול הזה, אני מודע לזה שזה לא המון ולכן גם לא מתכוון לרוץ או לדחוס יותר מדי כמובן. מודע לאופציה הריאלית מאוד שאצטרך לפצל את התכנית (בהתאם למקומות בדרך) לשני טיולים נפרדים (אחד מתווה צפוני, השני מתווה דרומי).

תוכלו להמליץ לי על מקומות שאינם במסלול הנדוש, אלה שבאמצע - בין המקומות המרכזיים, אלה הפחות מתויירים.
מה המקומות שלדעתכם שווים ביקור?
מה המקומות שלדעתכם עדיף לוותר עליהם והם בגדר בזבוז זמן מיותר?

אשמח לרעיונות

T o m c o

Member
מנהל
כבר בוצע... למען האמת אחד המאמרים האלה (זה שאתה כתבת או דומה לו שנתכלתי בהם (שיכול להיות גם שלך)) היה הטריגר המרכזי שגרם לי לחשוב על רעיון שכזה לטיול.

T o m c o

Member
מנהל
המקומות בהם הייתי אינם נמנים עם אלה שאני מחפש עכשיו.

הייתי בתאילנד 3 פעמים, בראשונה - בנגקוק ופוקט.
בשניה - בנגקוק, סאמוי, צ'יאנג מאי.
בשלישית - בנגקוק, פטאיה, צ'יאנג מאי.

בטיול המתוכנן, אני מתכוון לראות את המקומות בין לבין. (וכמובן ששהות בבנגקוק תהיה בלתי נמנעת ואשמח על כך, כמו גם אם אבחר בכיוון הצפון, צ'יאנג מאי תהיה אחד היעדים והכרות העיר יותר לעומקה יהיה בתכנון.

אבשלום68

New member
צפון תאילנד לא ממש טיילת
זה אחד האיזורים היפים והאהובים עלי.
נתחיל משני אתרים
אחד מפות
http://www.clickthai.de/Map/
והשני על אתרים שאכתוב עליהם

http://www.travelfish.org/country/thailand
סע ברכבת יום מבנגקוק לפיטסאנאלוק ברכבת מס' 9 שיוצאת ב08:30 מבנגקוק ומגיעה בצהרים לפיטסאנלוק.
למה ברכבת יום כי זה טיול רכוב בחצר האחורית של תאילנד, עשיתי אותו ומאד נהניתי.
קרא על פיטסאנאלוק ותחליט אם אתה נשאר או לא.
תמשיך לסוקוטאי או אופציה נוספת היא אוטובוס מבנגקוק לסוקוטאי.
מסוקוטאי ללאמפאנג כדאי להישאר לפחות לילה
משם לציאנג מאי
בציאנג מאי עצמה אפשר לטייל ולשוטט שבוע ויותר.
אח"כ סע לפאי, -בין שבוע לשבועיים.........
משם למה הונג סון כיומיים שלושה
וחזרה לציאנגמאי, אני מציע בטיסה כי הנסיעה במינוואן היא ארוכה ומייגעת.
מציאנג מאי סע באוטובוס מקומי לציאנג דאו ליומיים
משם באוטובוס לתאטון יומיים
הפלגה בסירה לציאנג ראי יומיים שלושה וחזרה לציאנג מאי

T o m c o

Member
מנהל
תודה!
אני יודע שלא טיילתי בצפון, גם אמרתי, הייתה בעיקר בצ'יאנג מאי, ומעט בסביבתה. הטיולים שעשיתי שם באיזור היה טאנה (מסלול רגלי, לא ג'יפים), טיול למשולש הזהב והמקדש הלבן, טיול לדוי סוטאפ, Flight of the gibbon, וכל השאר בתוך צ'יאנג מאי...
רשימת המקומות שכתבת אלה בדיוק המקומות שאני מחפש, אלה שבין המקומות המרכזיים, אלה ש"תגיע... תראה... טוב לך, תשאר... אחרת, תמשיך הלאה.."
רשימת המקומות נרשמה, עכשיו אתחיל לקרוא עליהם ולהבין יותר..

קרלטון

New member
עשיתי פעם מסלול מהצפון באזור Mae Hong Son דרומה, לאורך הגבול עם בורמה.
Mae Sot
Mae Sarid
Mae Sariang

כפרים קטנים, גסטהאוסים קצת הזויים לתאילנדים אבל נוחים, בחלקם לא תמצא אדם אחד דובר אנגלית בכל הכפר, אפילו בסיסית ביותר. חדרים ממש על הנהר בגבול עם בורמה, שקט וכיף... המסלול הזה היה אחד הטריגרים שגרמו לי ללמוד את השפה.

קרלטון

New member
אז אם אתה לוקח את המסלול של אבשלום אתה יכול להמשיך דרומה במסלול שציינתי, ומשם אולי לקנצ'נבורי.

אבשלום68

New member
אכן נוג קאי מתויירת יחסית בעיקר באיזור מעבר הגבול ללאוס.
אבל רואים מעט מאד תיירים בWat Sala Kaew Ku (Wat Khaek)
שם כמעט רק תאילנדים.
גם בטיילת ובשווקים מעט מאד מערביים, רובם ישנים לילה ועוברים ללאוס.
אם לא עוברים/מגיעים ל/מ לאוס
או שלא מטיילים באיסאן נונג קאי רחוקה לקפיצה של יום יומיים.
ודרך אגב שכחתי להזזכיר עיר נוספת בשם נאן, ממש לא רואים שם מערביים אבל עשיתי שם טיול בג'יפ, מודל 42 בהרים טיול גי'פים אמיתי.

יש שמורה 3 שעות מצפון מזרח לבנקוק איסאן כמו שאמרו לך, המקומות ליד נהר המקונג יפים במיוחד.
איזור קאו לק וכל הכביש מפוקט לבורמה.
יש בדרום כמה שמורות יפות קאו-סוק וקאו-פו קאו יה.
בנוסף אם אתה ברכב שכור תזרום עם הכבישים וכיש נוף יפה פנה לכביש צדדי יותר או תעצור בצד.

למעלה