הפעם אני זקוקה לעזרתכם!!!

הפעם אני זקוקה לעזרתכם!!!

שלום לכולם פנייתי מתייחסת בעיקר לאנשי השטח והביצוע ולאנשים מ"המקצוע" אולם אשמח אם בעלי ניסיום אחרים יכוונו אותי!!! לאחר ניסיונות ארוכים וכושלים לא הצלחתי למצוא דבר לגבי תחיקה ו/או נהלים רישמיים בדבר אופן ניהול יומני עבודה באתר הבניה. הנוהל המקובל "בשטח" מדבר על הערות הנכתבות בשניים או שלושה העתקים ותקפים רק בחתימת שני הצדדים ( קבלן ומפקח מטעם המזמין) לצערי בשל הליך משפטי שאני מנהלת אני זקוקה למידע יותר מוסדי... ההגיון אכן אומר שיומן עבודה איננו "יומני היקר" והאישי בו כל אחד יכול לכתוב מהגיגי נפשו הבלתי מבוססים ודרושה תמיד התייחסות הצד השני לכל הערה לא ראיתי שום יומן עבודה כזה למרות שהקבלן התחייב בחוזה חלנהל יומנים ואף נדרש שוב ושוב לכך במהלך ההתקשרות. אולם הקבלן מבסס חלק מטענותיו על הכתוב ביומנים הנ"ל... מאחר והדיון הוא בפני שופט שאיננו מענף הבניה, הייתי רוצה לתמוך את טענתי לחוסר תקפות היומנים הדימיוניים הללו בחומר מוסדי כתוב או בחוק כתוב. אנא , חברים , הנושא דחוף ביותר!!!!!!! תודה

ועוד משהו

היי אפשר לשלוח לי הודעה למסר. אם זה משהו שלא יאה לפורום!!

מאגר

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo104.gifעינין משפטי

סיגל שלום בעינין המשפטי שאת מדבר ניתן למצוא חוזקות בספר הכחול של הועדה הבין מישרדית משהרב"ט משרד העבוב ומשרד בינוי והשיכון אם היתחייב הקבלן לנהל ימן עבודה ולא ניהל בראש ובראשונה הוא הפר את החוזה בצורה משמעותית (אי ניהול יומן עבודה דינו כהסתרת עובדות וראיות יומן עבודה חייב להיות חתום על ידי המבצע או בא כוחו וע"י המזמין או בא כוחו אם שני הצדדים האלה אינם חתומים אין תוקף ליומן העבודה ראי תקדימים של בית המשפט השלום והמחוזי כאחד קיימים תקדימים איני זוכר כרגע את אותם תקדימים אך אם תירצי אוכל לברר לך חובת ניהול יומני עבודה הינה לא רק לגבי השינויים הנעשים בבנין אלה גם לגבי תוכניות ה S.M שחיבות להמסר עם גמר הבנין כלל העתיקי יומני העבוד אבל מאחר ואנו מדינה המנוהל בשיטתת MBC כלאמר מניג´נג באי קומבינה אין איש מטפל בנושא רק אחרי שקורה משהו מחריד מתחילים לחפש מי היה אשם ומי לא עבד נכון לדעתי על עורך הדין שלך לחפש בתוכנות המיועדות לעורכי דין את התקדימים ולהגישם לשופט ואז הכל יסתדר איני יודע באיזה נושא התביעה אבל אילו ידעתי יכולתי להיכנס ספציפית יותר מאחר וישנם גם נושאים בענף הבניה שלהם יש חוק מדינה ואפשר להעזר בו אשמח מאוד לעזור לך יותר אם תרצי לפרט במה מדובר ואם אינך רוצה לפרט בפורום את רשאית לישלוח לי במייל יש לי ניסיון בזה בתור עד מומחה בבתי משפט לעיני בניה המיל שלי הוא [email protected]

ניהול יומנים ו"הספר הכחול"

היי דורון (אפשר לקרוא לך דורון?) תודה רבה על המידע. אשמח אם תוכל להנחות אותי לסעיפים בספר הכחול. מאחר והמשפט נדחה השארתי את כל החומר אצל העו"ד שלי, כולל הספר הכחול (כבד לאלללה)לא נורא אם לא תוכל, אעשה זאת כשאפגש עימו. אני לא אפרט על המשפט לא כאן ולא במסר. לאחר סיום הפרשה אשמח לידע אותכם בסיכום הדברים. כרגע אני שטמרת על סודיות.... סתאאאאאאאאם. פשוט אין לי כח לספר בפעם האלף את הסיפור שלי. רק ארגיע אותך ואומר הן שיש לי חוות דעת מקצועית מלפני סיום הבניה וגם אחת כעת עם הליקויים הנצפים היום. כמו כן יש לי איזה מיליון צילומים והתכתבות עניפה מזמן הבניה המתוייקת בדקדקנות. אה, והקבלן התחייב בחוזה לנהל יומנים ובתכתובת הפצרתי בו, חזור והפצר להתחיל בניהול יומנים. תודה על הכל סיגל

לא יעזור לך, כרגע, אבל בהמשך אולי

כן. מפני שבאנף הבניה, בארץ, הבלאגן כל-כך גדול, שלא רק יומנים לא מנהלים בשטח - כך, גם הנסיון שלי - אלא, בלי בושה משקרים ללקוח, או לכל אחד... כרגע אני נמצאת במצב כזה, האומנם עוד לא ברמה של בית משפט, אבל לך תידעי, אני נוהגת לכתוב דו"ח, לאחר כל ביקור בשטח, ושולחת במכביל לקבלן, וללקוח. גם את הוראות שלי, בקשר לביצוע, כותבת, לפני מעשה. כך לא יכולים להגיד, שלא ידעני, לא חשבנו, ובמידה, שלא כותבים לך הערות נגדיות, קבלת הדו"ח= הסכמה מצידם. שומרת על המכתבים, על רשימת הפקסים, כאילו מחר צריכה להגיש תביעה.

למזלי גם אני שמרתי על רישום קפדני

היי אווה למזלי אני עובדת כמעט לפי כללי ISO ולכן הכל מתועד כולל תנועות חשבון הבנק שלי. (אני המתכננן והלקוח) זה אולי הסיכוי שלי להוכיח את ליקויי הבניה, ניהול האתר המחפיר והנזקים שנגמרו לי. כי לא מספיק הנזק שנגרם לי, טרח הקבלן לתבוע אותי כשנתיים לאחר העלמותו מהאתר וזאת, מו הסתם , במטרה שלא אוכל להוכיח כלום כי הבית יהיה גמור ומצופה טיח ואריחים. הבטחתי כבר למאגר שאדווח כולל פירוט רק לאחר שהכל יסתיים. זה גוזל ממני יותר מידי אנרגיה ולילות ללא שינה (תסתכלו על השעות של חלק מההודעות שלי ותבינו...) תודה לכולכם על התמיכה והעזרה!! סיגל

למעלה