הפעם בשרשור המתכונים בתקציב: מאכלי ווק למיניהם

גםאני5

New member
הפעם בשרשור המתכונים בתקציב: מאכלי ווק למיניהם

איך מתגברים על בעיית התקציב כדי להנות מצורת ההכנה המהירה (והטעימה, בדרך כלל?) הזו.
האם כדאי להשקיע בלקט קפוא?
בתחום השימורים-
מה שנוסה אצלנו בינתיים: תירס יצא נהדר, גם גרעינים וגם ננסי. גזר ואפונה אשמור למאכלים "רכים" יותר כמו אורז.
בגזרת הירק הטרי יש לנו גזר.. המון!
אורז ונודלס יש בכיף.
אין כסף לטופו וחבריו

אגוזים אין אבל יש שומשום. שמעתי שאפשר לשלב טחינה ברוטב?
 
אין כסף לטופו אבל לקפואים יש?

אני הייתי הולכת על ירקות טריים לפי העונה ולפי מחירי מבצע חותכת אותם קטן קטן- גפרורים או ריבועים קטנטנים- גזר, בטטה, בצל ירוק, קישואי, דלעת למינה, אפונה, שעועית צהובה או ירוקה, פרחי כרובית מפורקים לקטן, פטריות, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה...
מוסיפה גוש טופו חתוך לקוביות קטנטנות
אגוזים בעיני מראש לא שייכים למוקפץ ואנילא אוהבת טחינה ברוטב כבד לי מדי, שומשום ניתן לפזר מעל.
אם קפואים אז אפונה זעירה, גזר גמדי, פרחי כרובית, פטריות, שעועית ירוקה עדינה.

אם בלי טופו כדאי להוסיף קטנית מבושלת- שעועית לבנה קטנה, מאש, אזוקי...
לטעמי במוקפת תמיד כדאי שום, פלפל חריף, סויה, מעט שמן שומשום ומשו מתוק, אני מעדיפה לזה סילן אבל גם אחרים יתאימו.
 

גםאני5

New member
מתלבטת אם כדאי להשקיע


אני מבינה שגם טופו ניתן להקפיא?
הבעיה במקפיא שלנו (בית מעורב) היא שרובו מאוכלס בחלקי בשר. בעיקר דגים.
אני יודעת שבהקפאה בטמפ' המתאימה לא אמור להיות ריח שיתפשט בין הקופסאות הסגורות, פשוט לא נעימה לי המחשבה..
 
ניתן להקפיא

נשמר במקרר במים אם מחליפים כל יום את המים- עד שבועיים
מכיל חלבון איכותי במיוחד
בעיני הוא שווה את ההשקעה הכספית
 

alonaski

New member
סאטאיי?...
לא שמעתי מעולם... מה זה?

לאחרונה אני עושה הרבה מוקפץ ומצאתי בנט לפני כמה חודשים מתכון שש
 

lakuna

New member
אולי סייטן

זה חלבון חיטה / שעורה ניתן לקנות את זה כמו טופו בסופרים, עלותו גבוהה מטופו בערך 20 ש"ח לקופסא, היתרון שאינו מכיל סויה [למי שחושש מהורמונים וכיוצב]
 
הנה עוד ורסיה

רוטב סטאי: חומרים: חצי בצל קצוץ, 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ, 1 שן שום קצוצה, 1 כפית צ'ילי קצוץ, 1 כוס חמאת בוטנים, 1.5 כוסות חלב קוקוס, 2 כפות סויה מתוקה.
הכנה: מאדים בצל במעט שמן סויה עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ל-10 שניות אידוי נוספות. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומחממים מעט תוך כדי ערבוב - לא מביאים לרתיחה!
 
למעלה