הפעם דיווח קצר יחסית, כי עלי לקום מוקדם מחר, ולמצוא לפני זה

מיכי 10

Member
הפעם דיווח קצר יחסית, כי עלי לקום מוקדם מחר, ולמצוא לפני זה

מסמכים רפואיים חשובים שנעלמו לי בבית.

היינו הערב שמונה חברים, ולאחר שהצגתי בפני הנוכחים את שלוש ההצעות שלי, נבחר פה אחד משחק ה-Vorto-Mozaiko (שבץ-נא).

בכל זאת סיפרנו תחילה, כמה מאיתנו, סיפורים קצרים הקשורים לל"ג בעומר (שתאריכו נדחה ע"י משרד החינוך להיום).
אחרי זה נהנינו מהמשחק, שתמיד כיף לשחק בו.
הגיע הפעם גם אורון, הבחור הצעיר שהגיע כבר פעם למועדון עם אדריאן. הוא לומד א-ו דרך "דואולינגו", וקולט את השפה בצורה יפה מאד ומהירה!! אז הוא השתתף איתנו בלי בעיות.

צילמתי פעמיים את כל שאר שבעת הנוכחים, חוץ ממני. הציעו לי לעשות "סלפי", אבל אני לא אוהבת.
יצאו תמונות מאד חמודות, אבל לא אפרסם אותן כאן, מפאת "צִנעת הכלל". סתם, כיוון שביקשתי רשות לצלם, אבל לא ביקשתי רשות לפרסם.

שכחתי לומר במועדון שבשבוע הבא לא בטוח שאוכל להגיע.
לילה טוב לכולכם.

מיכי 10

Member
הנה תמונה של המשחק עצמו.

אסף ואני היינו ותרנים הערב, אז הרוב כתוב לפי הכללים, ורק בשני מקומות, העלמנו עין, כדי לאפשר לכוווולם להשתתף.

שא12

New member
Sukcesa serĉo aĵoj ne malaperas
ili simple translokigitaj

מקווה שהרכבתי את המילה האחרונה נכון.

מעיון בצילום המשחק
  1. יש מילים שלא מצאתי
  2. האם כותבים בכתב עם השמטת סופיות?

מיכי 10

Member
את הכותרת לא הבנתי, אז אשיב רק על השאלות.

1. לא הבנתי. אם יש לך שאלות לגבי מילים מסוימות - תפדּל!

2. נכון! בשבץ-נא באספרנטו, יש להשתמש רק בשורשים.

היה איתנו מישהו מבוגר, שזו לו הפעם הראשונה שהוא פוגש במשחק זה. כששאלתי אותו אם הוא מכיר את המשחק בעברית או בשפות אחרות, הוא אמר שבכלל לא. אז הוא קצת התקשה, ועזרנו לו, וגם ויתרנו במילים מסויימות על הכללים הקבועים של המשחק.

הרי אנחנו לא משחקים כדי להשיג נקודות, ולא בצורה תחרותית. אלא משחקים לשם ההנאה ולשם לימוד מילים באספרנטו. כך שאת הקלפים בקופה, אנחנו הופכים, כדי שאף אחד לא יבחר באותיות הרצויות לו, אלא נקבל מה שנקבל באופן מקרי.
לעומת זאת, את הקלפים שלנו, כולנו דווקא שמים בצורה פתוחה וגלויה, כך שמי שמזדקק לעזרה או מי שמעוניינים לעזור, יוכלו לקבלהּ או לתת את העזרה המבוקשת.
גם תרמנו לפעמים אותיות למי שהיה צריך אות דחופה שהיתה לנו. זה כבר ממש מנוגד לכללים. אבל אנחנו רוצים אווירה נעימה וכֵּיפית, אז מה אכפת לנו לזייף קצת בקטנה...

האמת שאני לא אוהבת שחברים סתם עוזרים, אלא רק למי שמבקשים עזרה. מעדיפה שלכולנו תהיה קצת יותר סבלנות, כדי לתת לכל אחד את ההזדמנות לחשוב מעט, ולמצוא מילה בעצמו. דווקא אמש, היה בסדר מבחינה זו.

סבלנות היא לא תמיד הצד החזק במועדון, אם כי לי אישית אין מה להתלונן מדי. כי כשאני מדברת אספרנטו לאט, ולפעמים גם מגמגמת, אנשים דווקא מקשיבים כן בסבלנות, ולי זה בכלל לא מובן מאליו.

אגב, ככל שהמילים ארוכות יותר, הן שוות יותר, גם כשלא סופרים נקודות. את זה אתה בטח יודע מ"שבץ-נא" בעברית.

בבית הורי, היינו משחקים הרבה שבץ נא, ההורים והילדים ביחד. זה היה אחד המשחקים המועדפים על כולנו, ועד היום המשחק עצמו נמצא אצלי. :)

מיכי 10

Member
ho ve, כתבתי ממש חיבור, לעיל...

אולי זה יחסוך הסברים למי שלא מכירים את הכללים היסודיים, כשנשחק שוב בפעם הבאה. :)

שא12

New member
דברים לא הולכים לאיבוד הם משנים מקום

אני בדקתי כל מילה - התלבטתי במשנים מקום או עוברים מקום ובחרתי ב trans
loko והשתמשתי ב ig .
לא בניתי את המשפט נכון?
ואיחלתי לך הצלחה בחיפוש - של המסמכים שנעלמו.
אולי כך היה מובן יותר
aĵoj ne malaperas,
ili simple sxangis lokoj
תודה על ההסבר ואני מכיר את שבץ נא

מיכי 10

Member
תיארתי לעצמי שאתה מכיר את המשחק בעברית, אבל התייחסתי בעיקר

לצורה אשר בה שיחקנו באספרנטו.
(בעברית לא הייתי מסכימה לשום חריגה מכללי המשחק)

אני לא בטוחה שמשפט הכותרת שלך בנוי נכון, אבל מעדיפה שיתקנו מומחים ממני. אני יכולה לתקן רק כאשר אני בטוחה לגמרי בטעויות מסוימות.

תודה על האיחולים שלך!! פשוט לא ייאמן כמה הרבה וכמה זמן חיפשתי את המסמכים, ורק אחרי שסידרתי ערימות שלמות של ניירת, מצאתי את המסמך החשוב ביותר, מתחת לכל מה שהיה על השולחן. ואת המעטפה הגדולה עם תוצאות הבדיקות ממכון מור, נזכרתי פתאום ששמרתי בשקית של סטימצקי. וכשנזכרתי בכך, כבר היה קל למצוא אותה, על שולחן אחר.

וכבר הספקתי להיות עם כל זה הבוקר בשיבא, והכל הסתדר כיאות ואֻשַּׁר לי לשביעות רצוני. :)

למעלה