הפעם הראשונה שלי

הפעם הראשונה שלי ../images/Emo48.gif../images/Emo49.gif../images/Emo51.gif

זה לקח בערך חצי שנה של ניסיונות בלתי מתפשרים, אבל הצלחתי סוף סוף למצוא את הידיים שלי בחלום. אבל שכחתי שצריך להמשיך אחר כך לעשות עוד דברים, ולא ידעתי מה לעשות. מהשעמום, הלכתי לעוף עם הציפורים - עפנו מעל מים גדולים עם עננים מדהימים ביופיים. מרוב שלא היתה לי שום תחושה של מרחק או גודל, פחדתי שאני אתרחק מדי ולא אצליח לחזור, אז החזרתי את עצמי הביתה. לקח לי כמה דקות להצליח לפקוח את העיניים, שבמהלכן נבהלתי לרגע ש"איך אני יכולה להיות בטוחה שאני באמת במיטה שלי כשאני בעיניים עצומות?!". אז החלטתי שאני הולכת להתעורר במיטה שלי בחדר שלי, ואכן כך קרה. ואז הלכתי להקיא. [אני כולי התרגשויות. מזל שיש לי אתכם לספר לכם את זה, אחרת הייתי מתפוצצת]. תודה על תשומת לבכם אחת בדרך

RieM

New member
באמת כל הכבוד !!!

בפעם הקודמת כשמצאתי את ידי בחלום, זה היה בעת שחלמתי חלום צלול .. ואז בכלל לא חשבתי על האפשרות לעצור את החלום לרגע ולנסות להתבונן מסביבי אלא יותר בכיוון של לשלוט ולכוון אותו. לאחרונה (שבוע-שבועיים) גם אני מנסה את מזלי בהתעוררות מודעת בחלום, אך ללא הצלחה so far (אם כי מצליח לזכור את רוב החלומות האחרונים בכל לילה). אפילו קראתי בשקיקה את כל המאמרים שנכתבו על ידי בן, Bertcat, אשכר, Dazed&Confused וחברים נוספים שהשתתפו בשרשורים על כך. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה ! (וגם לי, אם לא אכפת לך ..)

Nisenhouse

New member
המלצה

לפי דעתי, אתם תתעניינו מאוד בפורום חלומות צלולים (27), הפורום עוסק כולו במודעות בזמן חלום. ואם כבר עניין זה, שאלתי כאן בעבר שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה: קראתי את ספרו של קסטנדה - אמנות החלימה, ואני רוצה לדעת היכן נגמרת האמת בסיפורו... הייתי רוצה להאמין בכל ליבי שאותם יצורים לא-אורגניים קיימים ושאפשר להיפגש עימם. אז השאלה שלי היא: האם מישהו הצליח לשחזר את ההצלחה של קסטנדה?

RieM

New member
שאלה טובה ..

כנראה שנצטרך להגיע למקום הזה בעצמנו כדי לברר דברים אלה לאשורם.

מפתיע ש

יכול לשעמם בחלום. זה קרה גם לי. חלמתי. ידעתי שאני חולם. הסתכלתי על הידים. הסתכלתי מסביב. היתי בעיר זרה בסגנון הודו אבל עם גג. ואשכרה היה לי קצת משעמם, אז התחלתי לטייל. עד אותו חלום מעולם לא שיעמם לי בחלום.

חשבתי על זה קצת

והמצאתי תיאוריה, שקצת מתקשרת לי לשיחה הקודמת שלנו על השיעמום. נניח, בפלדנקרייז, שזה משהו שאני מכירה קצת מקרוב, עובדים הרבה על שינויים של תבניות תנועה כדי להפוך את ה"הרגלי" ל"לא הרגלי" ועל ידי כך להקפיץ אותו למודעות בצורה שבה אפשר ללמוד על עצמך ועל העולם (התנועתי, במקרה הזה) שלך. אני מניחה שאולי זה עשוי להיות דומה. [קצת מבולבל, אני מקווה שתישארו איתי פה] החלום שאנחנו חולמים בכאן ועכשיו הוא החלום שאנחנו כבר רגילים אליו, כבר מותנים אליו, ופועלים באוטומט ככה שלעיתים מאד רחוקות אנחנו מוצאים את עצמנו באמת משתעממים, ולא סתם צמאים לריגושים. בחלום ה"אחר", של הגוף החולם, שום דבר הוא לא הרגלי עדיין ולא מותנה ולא אוטומטי, ולכן יש עלינו יותר אחריות לעשות עם עצמנו דברים מועילים (או לא מועילים, כל אחד והחלום שלו) והשיעמום יותר עמוק ומהותי, יותר מדרבן לפעולה. אולי, לא יודעת, זה ההסבר שהמצאתי לעצמי בנתיים, אבל הוא לא משנה. [מצאתי את הידיים שוב הלילה, התעוררתי מרוב דפיקות לב וכל הגוף בהתרגשויות. לאט לי, לאט ובסבלנות]. תודה על תשומת לבך אחת בדרך.

שעמום זה + שאלה/תהייה בנוגע לחלימה

שעמום זה הדחקה, עצלנות, הגנה או אולי זה הטורף (--> קונספט חדש לגביי). שעמום זה התפנקות, חוסר מודעות למוות, חוסר מודעות לרגע. אני יודע את כל זה ובכל זאת זה קורה לי. אבל כשהשתעממתי בחלום אולי זה היה מתוך הרגל (--> שזה לא כזה גרוע כי זה אומר שחלק מהעצמי הער היה באמת בחלום). עכשיו יש לי שאלה/תהייה אחרת ---> כל הזמן אני קורא בפורום אזהרות לגביי חלימה. (היצורים האורגניים רוצים אנרגייה של בני אדם, וזה כמו לתת לתינוק להסתובב לבדו בעולם וכדומה). אני לא יודע כמה אני "ללא רבב" עלמנת לא להיות בסכנה בחלימה. ואני אומר את זה כי חוויתי באחד החלומות פחד ממישהו שדיבר אלי, למרות שאני לא יודע אם הוא היה יצור אמיתי או דמיוני. התהייה הזאת מקהה את ההתכוונות שלי לגבי חלימה (--> בשני החלומות האחרונים שלי כשהתעוררה מודעתי לגבי העובדה שאני חולם הרמתי את ידי והן לא היו שם). תודה על תשומת ליבכם (אחת בדרך, אני מאד אוהב שאת כותבת ת'משפט הזה).

ita101

New member
ניסיון שלי

נראה לי שניסיתי השבוע משהו. בעקבות שיחה עם "מתקשר" (להגדרתו) ניסיתי להישאר בגבול שבין הערות וחוסר ההכרה שבחלום. לא זוכר כבר איך בדיוק אבל הרגשתי כאילו אני בהכרה, עצום עיניים, ומדמיין חלום, ולא באמת חולם חלום. כלומר, אני לא יודע אם זאת היתה חלימה. את החלום עצמו אני לא זוכר. מה שאני כן זוכר זה את התחושה של דמיונות בראש שכביכול אני מכוון בראשי. נזכרתי באותם רגעים בידיים. וניסיתי למצוא אותם. עדיין לא הבנתי איך עושים את זה בדיוק. אבל חשבתי עליהם ובאותו רגע, אני לא זוכר אם ראיתי אותם בחלום, אבל חזרתי למצב כזה של חצי ערות שבו הרגשתי את הידיים הפיזיות שלי והן היו רדומות. בקיצור, נתתי תשומת לב לידיים הרדומות שלי וזה הגיע מתוך מצב של מעין חלום-מעין דמיון. מישהו מוכן להאיר את עיני לבי החוויה???

"להאיר את עיני"

פתאום זה נשמע לי כמו חקירה בשב"כ... תודה על תשומת לבך (וסליחה שבזבזתי אותה על השטויות שלי) אחת בדרך

ita101

New member
לא חקירת שב"כ...

את לא חייבת לענות אם את לא רוצה. לא הבנתי את התגובה שלך. ציניות?

ita101

New member
יש לך מסר חדש אחד

קבלי "צפה פגיעה" חח סתם... נו מילא, למדתי כמה דברים...

../images/Emo16.gif|עיניים| הלילה חוויתי משהו דומה

למה שאתה מתאר - נמצאתי במצב של לא שינה ולא עירות, כשהגוף כבר "מנוטרל" אבל המחשבות עדיין בשליטה. חשבתי והתכוונתי חזק לראות את הידיים שלי, אבל בשלב מסויים הכל התבלגן לי והתחלתי לפחד שמשהו רע יקרה לי (נו, נו, שכחתי את עצמי). ניסיתי להתעורר והידיים לא זזו. נראה לי שזה יותר קשור לשיתוק של הגוף הפיסי שקורה באופן טבעי לפני השינה, ופחות ל"חלימה" כמו שאני מבינה שהיא צריכה להיות. אבל, כמו שציינתי, אני יותר חושבת שאני מבינה איך חלימה צריכה להיות, וממש הרבה פחות "יודעת" איך זה נעשה בפועל. בכולופן, תודה על תשומת לבך אחת בדרך

למעלה