הפעם הראשונה...

הפעם הראשונה...../images/Emo107.gif

כתבו פה את חוויותיכם הראשונות המשמעותיות ביותר שהיו לכם עם סוסים. אפשר ומומלץ לכתוב כמה דברים, אך לא חייבים. למשל: השיעור הראשון, הטרוט הראשון, הקאנטר הראשון, הגאלופ הראשון (אם היה...), הטיול הראשון, הנפילה הראשונה, הקפיצה הראשונה, האיכוף וההברשה הראשונים, הסלייד הראשון, הספין הראשון, הלונג' הראשון שעשיתם, השיעור הראשון שהדרכתם (אם בכלל), התחרות הראשונה, הפעם הראשונה שסוס נבהל לכם, עשה לכם באק, עמד לכם על שתיים, דרך עליכם וכו', וכל דבר אחר שעולה על דעתכם שאותו אתם זוכרים במיוחד בתור הפעם הראשונה שלכם. אפשר לצרף תמונה אם יש לכם ואם אתם רוצים. תהנו!

אוי אוי אוי כמה יש ../images/Emo13.gif

הטרוט הראשון שלי היה על אניטה. היא זזה מהר, אז זה היה די קשה. אבל קלראת סוף השיעור כבר הצלחתי לקום ולשבת כמו שצריך
זה היה כזה כיף. הג'וג הראשון היה על אולימפוס (ז"ל
) והוא היה כל כך נוח. אמנם קפצתי באוכף אבל זה לא היה כל כך נורא. אני ל אשכח אף פעם את הג'וג ואת הסוס. הקאנטר הראשון היה על אניטה. אני אף פעם לא אשכח את זה
קפצתי המון באוכף. בשנייה הראשונה שחבתי שאני אפול, אבל אחרי זה ידעתי שלא. פשוט ידעתי את זה. מה שדי הלחיץ אותי היה כשהייתי בקו ישר לתחת של מלודי- וכאן המקום לספר קצת על מלודי. מלודי היא הסוסה הכי עצבנית בחווה. אם סוס יתקרב לה אל התחת והיא לא תאהב אותו היא פשוט תבעט אותו לכל הרוחות. היא לפעמים מנסה לנשוך סוסים. זה ממש בקצרה. אז הייתי בקו ישיר לתחת שלה וברגע האחרון, נגיעה אחרונה של היד שלי שמחזיקה במושכות בצוואר של אניטה הסבירה לאניטה לאן היא תפנה והיא פנתה. רכיבה פעם ראשונה עם שתי ידיים. היה על אולימפוס. על הפעם הראשונה הלך לי מעולה. המתג הראשון ששמתי בפה של סוס. הסוסה הייתה סוסה- אניטה. ביקשתי ממנה שתיתן לי לשים את המתג, היא נתנה לי וככה בעדינות ויפה שמתי לה את המתג. הבאק הראשון היה על טאשי. כשהייתי איתו רחוק מהסוסים ואז הייתי צריכה לחזור בקאנטר אז טאשי תקע טיל של קאנטר. וטאשי תוקע באקים בקאנטרים ממש ממש מהירים. ולכן טאשי תקע כמה באקים. גאלופ- הגאלופ הראשון היה עלא ניטה. חוש העדר אצלה מאוד חזק ולכן כשהייתי רחוקה איתה מהעדר וסובבתי אותה היא פשוט פרצה. זה היה כזה כיף אדיר הגאלופ עצמו
. ההמלטה הראשונה שראיתי הייתה של מלודי שנה שעברה. נולד לה סייח כזה מדהים וחזק וקראו לו שמשון. הדריכה הראשונה- הפעם הראשונה שסוס דרך עליי הייתה עם ווקר. ווקר הוא סוס קווטר ענקי ששוקל איזה 700 ק"ג. הוא רקע עם הרגל שלו והנחית אותה עליי. אתם בטח יכולים להבין שזה כאב. הבעיטה הראשונה שחטפתי מסוס הייתה מבילי. אבל בעיטה עם רגל קידמית, וגם, לא ממש בעיטה. הוא הלך והתנגש לי עם הרגל הקידמית שמאלית בקרסול. הקרסול כאב במשך יומיים והיה לי קשה לשים על הרגל משקל. האיכוף הראשון המלא שרק אני עשיתי היה האיכוף של אניטה. זה היה כל כך כיף
. הפעם הראשונה ששמתי פולידין הייתה על פצע שהיה לדור. הפעם הראשונה ששמתי מגנים הייתה על סתיו. הטיול הראשון היה על יואי. זה היה טיול מאוד מהנה למרות שיואי חטף מלא פעמים דברים לאכול. היו עוד המון המון חוויות רכיבה וסוסים שאני זוכרת. את רוב החוויות עברתי עם אניטה. כיף לעבו חוויות עם הסוסה שאני הכי אוהבת

יש לי המון זכרונות...../images/Emo107.gif

טוב, אז הרבה דברים ראשונים שעשיתי עם סוס היו עם סוסה בשם ברנדי, שהייתה אז בת 20 בערך (אני מאוד בספק אם היא עוד חיה...
). זה עוד היה בתקופה שרכבתי ווסטרן. השיעור הראשון שלי היה עליה, ההברשה והאיכוף הראשונים היו עליה, הטרוט הראשון, הקאנטר הראשון, הגאלופ הראשון, הטיול הראשון, הספין הראשון, הלונג' הראשון שעשיתי לסוס, הסוס הראשון שדרך עליי, הסוס הראשון ששטפתי... כל זה היה איתה. שיעור האינגליש הראשון שלי היה שיעור ניסיון קצר, על ווקר ז"ל
, אבל השיעור הרציני הראשון באינגליש היה על עזיז, וכך גם הקפיצה הראשונה שלי עם סוס, הסירוב הראשון שלי והרכיבה הראשונה שלי בלי ארכובות. מבחן הדרסז' הראשון שעשיתי (זה היה במסגרת שיעור, לא במסגרת תחרות) היה על ואן גוך, קדם א' 1
. עליו גם עשיתי לראשונה שולדר אין ולגילד (בהליכה, יצא ממש עקום
), באותו היום, אבל מאז אותו שיעור לא ממש יצא לי לעשות את זה שוב.
התחרות (הפנימית) הראשונה הייתה על ברוך. וגם הנפילה הראשונה שלי מסוס היתה ממנו, אני זוכרת שממש שמחתי מזה שנפלתי... מוזר. והיה לי מזל, זה היה 2 ס"מ ליד שלולית...
הבאקינג הראשון שסוס עשה לי היה על אלפרד, וגם הפעם הראשונה שסוס נבהל לי בצורה קיצונית באמצע השיעור.
העמידה הראשונה על שתיים היתה על סוס שקוראים לו אלון...
הוא נמכר ממזמן, אני מתגעגעת אליו. גם הפעם הראשונה שרכבתי בלי אוכף היתה עליו. ויש עוד המון דברים אבל אין לי כוח לכתוב ולפרט.

למעלה