הפעם פוסט בלי מילים. ענק לטעמי. להנאתכם. שבת שלום.

hadi orr

New member
הפעם פוסט בלי מילים. ענק לטעמי. להנאתכם. שבת שלום.

לקח לנו 4000 שנה.

אספן 3

New member
זה לא עבר משום מה

בכל אופן מדובר בהתפתחות האדם שנעשה שוב כפוף בשבתו מול המחשב.

נדמה לי שהרעיון הוזכר לפני כמה שבועות

אצל לונדון בערוץ10 כשדובר על הגדרת האימוג'י כשפה ממש.

hadi orr

New member
ידידי פרופסור שלום צבר הגיב על התמונה הזו ששלחתי לו במייל:

הדי - אתה מציג זאת מעט כבדיחה אך זה בדיוק מה שקרה... כתב הסימנים בו אנו משתמשים התפתח ממה שמכונה כתב פיקטוגרפי או ציורי. כך לא רק בכתב החרטומים המצרי הקדום אלא גם בכתב העברי. שמות האותיות שלנו עדיין משמרות את התמונה המקורית - למשל אלף שהיא ראש שור או אלוף וצוירה כך בכתב הקדום (לא זה בו אני כותב עכשיו שאינו כתב עברי אלא אשורי או ארמי - אשר הגיע אלינו רק בתקופת בית שני לאחר גלות בבל). בית - צורה של בית, עין, וו, כף וכו'. שלבזה נקרא השלב הפרוטו-כנעני וממנו התפתח השלב הבא בו הצליל הראשון של התמונה הפך לעיצור - אלוף הפך לצלילי א - פשוט משום שבתמונות אי אפשר היה לתאר כל דבר (כגון רגשות) ונדרשו מאות או אלפי סימנים (ראה בקיצור: https://he.wikipedia.org/wiki/אלפבית_פרוטו-כנעני
חלק מהצורות הקדומות של הכתב העברי הקדום נשתמרו ביוונית ואף באותיות הלטיניות - למשל מ"ם שבאה ממים ונראתה פעם כך: [במייל ששלח היה ציור כאן לא הצטרף ולא יודע למה] - האות הקטנה m או M שומרת עדיין את צורת זרימת המים: בצורה של גל [במייל ששלח היה ציור כאן לא הצטרף ולא יודע למה]
בקיצור - היום להסביר מהי איקונה קל הרבה יותר מאשר התקופה בה הייתי סטודנט... אנו חיים בקצב מהיר ואימוץ סמל חזותי הוא עוד פן של תרבות האינסטנט של זמננו - לחסוך זמן ומקום...

למעלה