הפעם תורי: שאלת זיהוי

הפעם תורי: שאלת זיהוי

ציפור צהובה מלמטה ומלמעלה צהובה-ירוקה, כתם שחור מהגרון ללחי. מקור שחור, די פרושי. אני לא יכולה להעריך את הגודל בדיוק, משהו כמו ירקון, וגם די מזכירה אותו במבנה. כנראה פליטת תרבות (נצפתה בירקון). מי יודע?

netbird

New member
בטח עברת כבר על המדריך

אני מניח שזה לא חורפי או בזבוז כלשהו...

תמונה מפחידה למדי שהתעצלתי לצבוע

כך שהחלק הלבן הוא בעצם צהוב, האפור ירוק והשחור שחור.

שוב אני מכבבת בשרשור הזה

אורג מצועף דרומי (מסתבר שיש חיה כזו). תודה על ההתעניינות, בכל מקרה.

netbird

New member
איפה מצאת את זה?

אני מצאתי רק אורג מסורטט יכול להיות שזהו גבתון צווארון או משוכות (לפי מיקום הכתם הכהה שבציור שלך).

אלו לא הציפורים שהזכרת

ואת האורג מצאתי פה, אח"כ חיפשתי עוד תמונות (לא על בולים) ואני כמעט בטוחה שזה הוא, גם בגלל התיאור.

netbird

New member
קצת אירוני...

אירוני לדעתי שאת הציפורים הנדירות והמיוחדות יותר רואים דווקא במרכז גוש דן ואפילו לא בכלובים.

בוא לא נשכח שהן אומנם לא בכלובים

אבל בכלובים הן הגיעו, ולצערנו באיזור הפינה הכי ירוקה זה הירקון אז שם הן מתיישבות. דווקא נחמד, לא צריך להרחיק לכת לאפריקה :)

netbird

New member
תמונה יפה!../images/Emo2.gif

אתה צילמת? או שמצאת באתר כלשהו?

netbird

New member
צודקת ../images/Emo4.gif

אבל אפשר לשנות את זה. אפשר למשל לארגן טיולים מודרכים בירקון (זה יוצא ליד הבית של חצי מהמדינה) בחינם (נניח כל שבת בתשע למשך שעתיים) ואז לא רק שהם יחפשו ציפורים, אלא גם יתלהבו ויספרו לכל עובר אורח מצוי שימצאו איזו ציפור זו. גם לא מעט אנשים שומעים ציפורים (בעיקר אלה שמעירות אותם מוקדם בבוקר
) ומאוד רוצים לדעת מיהי ה... סתם, מאוד רוצים לדעת איזו ציפור הם שמעו. אני אישית מכיר אנשים שהיו רוצים לדעת לזהות ציפורים לפי השירה שלהן. אני זוכר שדי התלהבתי פעם כשהמדריך שלי יכל להגיד שבכיוון הזה יש שחרור ובהפוך לו אדום חזה. זוהי דרך מצויינת לקרב הנושא אל הציבור ובכך לסלול דרך לנושאים של שמירת טבע שחלק לא מבוטל מן הציבור אטום אליהם. לו רק היו יודעים מה עומד ללכת לאיבוד. למרבה הצער זוהי גם דרך שגופים ירוקים לא מנצלים מספיק. נראה לי שהרווח העקיף (קרי, מודעות ציבורית והתעניינות גוברת) גבוה בהרבה מהרווח הישיר (טיולים בתשלום). אפשר לתלות מודעות באיזור ומי שירצה יבוא.זה הזמן! כשיגיעו הסתיו והחורף אנשים יעדיפו להישאר בבית. אגב, החברה להגנת הטבע החלה כך (יצא לי לשוחח עם אחד ממקימיה). תחילה הסיורים היו בחינם ותוך פרק זמן קצר מאוד הם גבו תשלום סמלי ביותר והנהירה המשיכה. המימון צריך להגיע גם מהציבור ולא רק מהממשלה.

האמת היא

שלפני כמה ימים ביקרתי בגן-חיות בירושלים, והמשפחה שלי וגם חברים שהיו אתנו נורא התהלבו מהקורמורנים שם ("אנחנו צריכים פעם לנסוע לקניה לראות את הדברים האלה בטבע, הא?") והייתי צריכה להשבע להם שיש אותם בבריכות-דגים לייד הבית. וזה די היה קשור להודעה הקודמת גם :\. לכלל הציבור אין יחס טוב לארגונים ירוקים למינהם, בגלל שהם בעקר לא יודעים על מה הם שומרים (להגיד "אוזן גדי צהובה" זה לא מספיק). סתם לא רוצים קדמה, ולא רוצים כבישים ולא רוצים קניונים ולא רוצים יישובים חדשים. ציפורים זה גם נושא שבאמת מעניין את הציבור וגם די נגיש, כי מגלנים וקורמורנים עוברים ממש מעל המרפסת של כל אחד, וצוצלות מקננות בעציצים על אדן-החלון ושלדגים, שחרורים, מיינות ודררות נמצאות בכל מקום עם טיפת דשא כולל חצרות ופארקים באמצע העיר. בטח יש הרבה אנשים שדררות מעירות אותם (אני לא לבד, נכון?) והם היו שמחים לגלות שאלו תוכים ירוקים. אז מי מתנדב?

Mנטה

New member
אז מישהו מרים את הכפפה ?

מי רוצה לבוא לצפרות של מתחילים בירקון בתשע בשבת ?
אני אשמח לטיול מודרך כזה !

ניגונים

New member
גמאני

פעם יהשוע אדר היה עורך טיולים כאלה :) גם היום עדיין יש סיורים בתשלום מאד סימלי, הייתי באחד כזה בנושא צמחי מרפא

למעלה