הפער בין ללמוד לבין לדעת

הפער בין ללמוד לבין לדעת

השבוע נזכרתי שאחד השיעורים הראשונים שלימדה אותי אבן אדומה מנוקדת, המורה המבורכת שלי, כשרק הגעתי אליה לפני שניםכלל אשכולית היא הניחה אותה על צלחת ושאלה אותי מה הטעם של האשכולית תארתי אותו כמיטב יכולתי ואז היא שאלה? ´´אבל איך את יודעת מהו הטעם שלה?´´ ועניתי: ´´כי אכלתי לא מעט אשכוליות בחיים שלי´´ והיא אמרה: ´´בדיוק ככה´´. אנחנו יכולים לדעת רק את מה שאנחנו חווים. מה שאנחנו לומדים, מה שאנחנו חושבים, מה שאנחנו משערים, מה שאנחנו מסיקים, ובעיקר הררי הידע שאנחנו בולעים הם כמו אשכולית שמונחת על צלחת. מה שאנחנו חווים, מה שאנחנו מנסים, מה שאנחנו טועמים, מה שאנחנו נוגעים זה אשכוליות שאנחנו יודעים היטב. השיעור של אבן אדומה מנוקדת נועד כדי להציע לי בחיים ובדרך השאמן ללמוד פחות ולחוות יותר. ובדיעבד, ולמרות שבזמנו לא הבנתי מה היא רוצה ממני, גיליתי שהיא צדקה. הרבה מאוד שנים הייתי ספונה בין ספרים למחברות למדתי עוד ועוד ועוד קראתי עוד ועוד ועוד, השתתפתי בעוד ועוד ועוד סדנאות וכשהגעתי לדרך השאמן ניסיתי לעשות אותו דבר, ניסיתי ללמוד את הידע, בלי להבין, שמה שחשוב זו החווייה, כי החווייה היא מה שמשנה אותנו מבפנים. ורק כשהבנתי שלא חייתי באמת, ורק כשפרשת ידיים לחיים על שלל החוויות שיש בהם רק אז התחלתי ליישם את מה שלמדתי, רק אז התחלתי לדעת ולא רק לזכור. והשאלה שלי אליכם היא: מה דעתכם? עד כמה חשובים הספרים? האם אדם יכול להחזיק באמונה רק על סמך לימוד? ומהו המקום של החווייה וההתנסות בחיים שלכם בכל תחום - ממערכות יחסים, ועד אמונה דתית דרך התמקחות בשוק, וצפייה בחדשות. מה דעתכם?

החופש לחוות ולחיות

אני לא מתיימרת להבין את השאמן והאמונה הפאגנית ואני בעד ללמוד במיוחד באופן עצמאי אהבתי את הסיפור על האשכוליות - משל עם מוסר ההשכל צריך לחוות את החיים כי רק ככה את באמת חייה ולא רק קיימת כשאת קוראת זוכרת מפנימה לומדת בדרך את יכולה להלהיב את האש הפנימית שלך אבל השאלה אם את נותנת לה את החופש המספיק כדי לבעור? אנשים שמים מסכות כלפי חוץ או התדמית שהם מנסים להציג ולא חושפים את עצמם אדם מאמץ פרסונה ומשקיע את כל כולו בפרסונה הוא עשוי לשכוח את קיום המצוי מתחתיה.. לבסוף מרוב מאמצים לכסות נותרת הפרסונה החיצונית נטולת כל תוכן, ונותר איש חלול. אנשים שמקיפים את עצמם בחומות הגנה כמו שתפקידה של הקסדה הוא להגן על הראש. אנשים מגנים על עצמם יתר על המידה! מגנים על עצמם מהחיים במקום לחיות אותם. אנשים רגילים "נורמלים" מאמצים אידאלים, תרבות, שקועים בעבודה ובשגרת חיים שלהם בחוקים, בכללים ובונים סביב עצמם הגנות, כדי שלא להרגיש ולא להיפגע, מאמצים נורמות כדי להשתלב כי מי שיירגיש עשוי להיפגע. אנשים שחיים ומתים מבפנים הם סבילים (פאסיבים) מקבלים ברצון את חוקי החברה מבלי לשאול, מבלי לחשוב אם אפשר אחרת? אנשים "נורמליים" בחברה - נורמה, ששמים דגש על נורמות ומוסכמות חברתיות השמים את הדגש על הפרסונה ומגינים על עצמם מפני פגיעה רגשית. הם חיים ללא מטרה כלשהי, הם סבילים ועושים רק את מה שהחברה מצפה מהם והולכים תמיד בתלם. שהקיום שלהם יחלוף עם הרוח.. אנשים אפורים. שמפחדים לחיות בגלל המוסכמות החברתיות, מתנהגים לפי "המצופה" והולכים בתלם, מאופקים, מוקפדים שלא מוכנים להסתכן ומעדיפים ביטחון ושייכות חברתית וחיים חיי שיגרה - מלאי שעמום, אי ריגוש, אי גיוון וחוסר התלהבות - מלאי מרירות ואפרוריות!! על אנשים שמקטלגים, חיים על פי סטיגמות, דעות קדומות ולא רואים מעבר.. זה הזמן - לנסות, לטעות, להיכשל, לטעום, למתוח גבולות, לצאת מהאזור הנוח והמוכר, למות קצת מבפנים - אלה החיים אם תתחברי לצד הטהור התמימים הילדותי שבתוכך תוכלי באמת לחוות את החיים בלי מגננות מסכות פארסונות חברתיות פוזות כי מתחת לזה הכל חלול ריקני וסתמי !! רק שחופשיים מכבלי החברה יכולים באמת להיות חופשיים בתור ילדים אין את המודעות לעצמך, לאנשים סביבך, לנורמות חברתיות חיים רק בהווה - את הרגע זה החופש - החוויה - החיים

לורליין

New member
דיי פשוט לא?

כדי לדעת, קודם חייבים ללמוד ואז כשלומדים צריך לצבור ניסיון מעשי. נשווה את זה להכנת עוגה. את תוכלי להכין עוגה (אכילה) בלי להכיר מתכון כלשהו מראש? ובהנחה שיש לך מתכון כלשהו, מבלי להכין את העוגה, את יכולה להגיד שאת יודעת לעשות את זה? את לומדת את המתכון ואז מכינה את העוגה. תהליך הכנת העוגה הוא המשך הלמידה כי אז את מוסיפה דברים משלך או מורידה, כך שזה יתאים לך. בסופו של דבר, אחרי שלמדת את המתכון והכנת עוגה בעצמך, רק אז את יודעת להכין עוגה. כך גם עם נהיגה וכל דבר אחר בחיים.

ואז השאלה היא

האם את מכינה עוגות ואוכלת אותן או האם את מסתפקת בכך שיש לך מתכון רשום בספר מתכונים. האם את תאפשרי לעצמך להעיז ולנסות להכין עוגה אחרת על אותו בסיס? ובהשלכה מה קורה בעולם הפאגני? האם אנשים קוראים ולומדים או ממש חיים את האמיתויות?

RainBird

New member
זה בהחלט תלוי. לדוגמא אם מדברים על עוגה או לחש- לפעמים בא לי עוגת תפוזים אז אכין אחת. אבל יש דברים שמספק אותי שיש רק את המתכון כמו עוגת היער השחור שזה הרבה עבודה עבור מעט סיפוק יחסית.

לורליין

New member
מתכון לחיים? חח

לפני שאת מכינה עוגה כלשהי את צריכה הרי לדעת את הבסיס (כדי לא להרעיל אנשים, כדי לא לשרוף את הבית וכו') יש הוראות הכנה בסיסיות + מתכונים.. בהתחלה את לומדת את המתכונים, מבינה מאיפה המצרכים הגיעו ומה הם עושים ולמה בכלל את שמה אותם. אחרי כן את מכינה את העוגה ואז עוברת לאחרת ואז לאחרת.. בסופו של דבר כשאת יודעת להכין עודה את מנסה ליצור את המתכון האישי שלך שמתאים לטעם שלך.. אני מניחה שגם בעולם הפאגאני זה ככה. האמונה, כמו הכשרון לבישול, באים מבפנים. כשיש לך את האמונה את לומדת עוד ועוד.. גם הפרקטיקה היא למידה.. ככל שאת לומדת יותר ויודעת יותר ועושה יותר את מגלה כמה את לא יודעת וכמה עוד לא עשית...

מאוד אהבתי את התשובה

רק שאני לא מסכימה עם ההקבלה לימוד זה לקרוא עוד ועוד מתכונים חווייה זה לנסות עוד ועוד מתכונים. וגם בתשובה שלך רק דרך חווייה מגיעים לתוצאות...

MetalSinagouge

New member
עמוק, בנאדם../images/Emo66.gif

רק רציתי לשאול: 'אבן אדומה מנוקדת' היא בעצם יישות כלשהי? דעתי: בנתיים, רוב (אם לא כל) התחומים שהתעסקתי איתם דרשו הדרכה כלשהי, בין עם זה מורה ובין עם זה ספרים וכו'. נדמה לי שבכל התחומים, בנאדם לא ישיג כלום בלי הפראקטיקה 'שאחרי' הספרים (אולי חוץ מבמקרה שבו בנאדם סתם רוצה להתפתח אינטלקטואלית, והמטרה של הקריאה היא פשוט לאחסן מידע במוחו). קראתי פעם סיפור זן שכזה: תלמיד זן יום אחד הגיע להארה רוחנית. יום למחרת הוא לקח את כל הספרים שלו ושרף אותם.

ומי עושה את זה באמת?

מי מסכים לשרוף את הספרים? מי הופך את "הידע" לחלק מהחיים שלו?

אבן אדומה מנוקדת

היא המורה שלי בדרך השאמן יחד עם עורב לבן ורוקדת בסערות שלושתם חיו בעבר בגוף פיזי על הפנים של אמא אדמה והמשיכו הלאה לפני תשע שנים בערך הם חזרו כדי ללמד את דרך השאמן אין להם גוף פיזי הם מעבירים את השיעורים תוך שימוש בגופו של דוב - מנהל הרוח הגדולה שיש לו את היכולת לתקשר בטרנס. כלומר הנשמה שלו יוצאת ונשמה אחרת נכנסת לתוכו ומפעילה את הגוף שלו.

MetalSinagouge

New member
שמעתי על זה.. בערך..

אני מכיר את מושגים דומים: Invocation, Channelling, Gnosis- אחד מהם חייב להיות נכון
תודה על ההסבר. בקשר לספרים, אני חושב שיש הרבה אנשים ששורפים ספרים (מטאפורית כפי שהבנת). יש לנו רופאים, יועצים וכו'. עם לקשר את זה לחוכמה שהיא יותר.. אממ.. חוכמתית, אז יש גם מספיק אנשים כאלה, שלא רק קראו את "הנזיר שמכר את הפרארי שלו", לדוגמא, אלה גם יישמו משהו מהספרים האלה.

למעלה