הפצה אידיאולוגית

Doctor Goblin

New member
הפצה אידיאולוגית

אז כל הנסיון הקבוצתי להפסיק לעשן (כל הכבוד, אגב) גרם לי לחשוב.

זה לא מקרה שאני כמעט לא מגיב בנושא הזה, פעם הייתי מאוד "אקטיביסט" נגד עישון וזה גרר המון אנטגוניזם. מאז, אני "הורדתי טונים" בנושא הזה ומגיב רק במקרים נדירים.

אבל בעוד "אנטי-עישון" הוא המקום בו אני טרחתי להפיץ אידיאולוגיה, בין אם און-ליין ובין אם פנים מול פנים (או בסנקציות כמו לזרוק סיגריות לשרותים ולהוריד את המים), יש לא מעט שהם אקטיביסטים בנושאים אחרים. הדוגמה האקטואלית הברורה ביותר היא הטבעונים (והרצאת ה"משיח" גארי). יש גם לא מעט אחרים: דתיים מחד, אתאיסטים מאידך (לרוב האתאיסטים המפיצים מתהדרים בכינוי פסטפריאנים), כל מי שקשור למפלגת "עלה ירוק" וכו וכו.

יוצא לכם להפיץ עמדה אידיאולוגית בקולניות? באילו אמצעים?
יצא לכם פעם לעשות את זה? למה הפסקתם?
אילו עמדות מרגיז אתכם להפיץ או לקבל? יש מישהו שחסמתם או הרחקתם מחייכם כי היה "קולני" מדי?

וואו איזו שאלה קשה

התקלת אותי. אני מודה.
אני אף פעם לא הפצתי אידיאולוגיה בקולניות, אלא אם כן כתיבה בפורום זה נקרא קולניות

אבל אני מודה שלאחרונה עשיתי משהו שלא עשיתי בחיי. חסמתי אנשים שחשתי שאני מוצפת מהם ומהאידיאולוגיה שלהם, ולא בגלל שאני לא יכולה להתמודד איתם אידיאולוגית אלא פשוט לא יכולה לעמוד בכמויות כאלה של הצפה. זה הכל שאלה של מינון. אני הרבה יותר מתרשמת מפוסט שאני קוראת פעם ב... מאשר עשרות פוסטים בשעה שמעמיסים על המוח שלי עודף אינפורמציה שבחלקה הגדול אני בכלל לא מסכימה איתה ואז אני מוצאת את עצמי כל היום עסוקה במחשבות על דברים שלא נעים לי לחשוב עליהם בכלל.
מינון יתר הורס את האפקטיביות.

אפרופו אנטי-עישון, אחד הדברים היותר מרגיזים שאני נתקלת בהם ברשת, בין אם זה בטוקבקים או בפורומים, זה העליהום שעושים על המעשנים בבחינת היינו מצורעים. לא פעם קראתי הודעות כל כך נוראיות עד שהרגשתי כאילו אוטוטו לוקחים את כל המעשנים ומכניסים אותנו לאיזה מחנה ריכוז ומשם הדרך לתאים תהיה קצרה. זאת התחושה הנוראית שהייתי מקבלת. יש בציבור מן אנטי נוראי כל כך נגד מעשנים ובמיוחד עם כל ההגבלות של איזורים ללא עישון, עד שזה היה כל כך מעצבן שגורם לך פשוט לעשן יותר.
הבן הצעיר שלי, עד לא מזמן היה נורא אנטי. לא חסך ממני מילים נוראיות כל פעם שעישנתי. דווקא לאחרונה הוא נהיה סלחן. הוא אמר לי שהוא התבגר והוא מבין שלא הכל זה שחור ולבן. יש המון צבעים באמצע. עישון הוא אחד מהם.

Doctor Goblin

New member
הפייסבוק הפך את ה"הצפה" לקלה מתמיד

וזה במיוחד עבור מטרות שאני מסכים איתם. כאלו שלא, בדרך כלל גם כך לא נכנסות לפיד שלי מלכתחילה.

lefler11

New member
דוקטור

אל תהיה גרידי, תגיד תודה שלפחות לא מצרפים אותך לפוסט אחר...

חג שמח דוקטור ואל תשכח למסור חג שמח ממני גם לטורפדו (אני מחכה לסרט השלישי שיסגור את הטרילוגיה - אחרי החלק השני, כבר אכלתי את כל הציפורנים מרוב מתח וציפייה...)

אני לא מה"קולניים" ובעישון יש אצלי תופעה...

לא התחלתי לעשן בחיי ויש לי את כל הסיבות "להטיף" כי יותר מדי במשפחה הגרעינית שלי נפטרו מסרטן.
אבל מצאתי את עצמי מאד טולרנטי למעשנים ואין לי בעיה לשהות בקרבתם. אני שונא את ההטפה הקולנית שבאה (לדעתי) בעיקר מ"חוזרים בתשובה". אני גם שונא את ההגליה של המעשנים מחוץ לבניין שזה לדעתי דבר מבזה. ניתן להכין להם חדר עישון מכובד (כמו בנתב"ג).

אני לא מפיץ

אבל כשאני מתלהב ממשהו , הסביבה הקרובה אלי יודעת.
מהקיר שלי בפייס אני חוסם כל אחד שחופר מידי בכל נושא שהוא.
בעמוד עשן האחרון עם כל ה"אוננות ההסברתית" הלאומית הרבה אנשים עפו מהניוז פיד שלי.

מסיונריות מכל סוג מרתיעה אותי.

בין אם מטרתה להחזיר בתשובה, ובין אם היא פוליטית,
האפקט אותו אפקט: רתיעה והתקוממות.
מעולם לא מצאתי עצמי מטיפה בעד נושא מסויים, יהא חשוב
ככל שיהא בעיניי. יש לי אמנם נושאים הקרובים יותר ללבי
או מה שנקרא: "בדמי", הביטוי שאתן להם יהיה בהחצנת
העדפתי ואהבתי. לא בשום אקט הטפתי. (אין בכך כל תועלת)

זה לא רק שאין בכך תועלת או תוחלת, אלא זה פשוט מעצבן כל כך עד שהצד המותקף או המתענה מההטפה, פשוט מתקיף חזרה ולו רק בכדי לנער מעליו את המטיף.

עונה

יוצא לכם להפיץ עמדה אידיאולוגית בקולניות? - לא
באילו אמצעים? -
יצא לכם פעם לעשות את זה? - לא
למה הפסקתם? -
אילו עמדות מרגיז אתכם להפיץ או לקבל? - כל מיני גרינפיס שעומדים בכניסה של דיזנגוף סנטר ומתנפלים עליך. היתי משחרר עליהם אמסטף רעב.
יש מישהו שחסמתם או הרחקתם מחייכם כי היה "קולני" מדי? - כן

למעלה