הפצת Tzabaros החדשה, בעברית מלאה, זמינה כעת להורדה

הפצת Tzabaros החדשה, בעברית מלאה, זמינה כעת להורדה

אני שמח לבשר לתותחי הלינוקס, שסיימתי להפיק שתי גרסאות חדשות ל-Tzabaros הוותיקה והן זמינות כעת להורדה ולהתקנה:

Tzabaros XP Lite - מערכת קלת משקל ועשירה בתוכנות, שנולדה כהומאז' לזכר ה-XP של חלונות זצ"ל שכל כך אהבתי בזמנו. מבוססת מינט 17.1 LTS ושולחן העבודה של XFCE, בגרסת 32 ביט. להורדה מכאן.

Tzabaros TOUCH - מותאמת למסכי מגע. מבוססת אובונטו 14.04.02 LTS עם שולחן העבודה של Unity, בגרסת 64 ביט. להורדה מכאן.

(אין צורך להירשם לדרופבוקס כדי להוריד את קבצי ה-ISO)

בקרוב יעלה לאוויר אתר חדש למערכת הנ"ל, שייועד לקהל הרחב, עם הדגמות והדרכות לשימוש ולהתקנה.
אתם מוזמנים כבר עתה להוריד ולנסות את המערכת החדשה - אשמח לקבל תגובות.
מוזמנים גם להיכנס ולהצטרף לקבוצת הפייסבוק שבחתימתי.

ואם ההפצות תמצאנה חן בעיניכם המקצועיות - אשמח אם תפיצו את ה"בשורה" לכל עבר, כדי שייהנו מהם כל דוברי העברית בארץ ובעולם.

שלכם, אודי

מרוב התרגשות שכחתי לפרסם את ססמת המשתמש. הנה:

&nbsp
צברוס לייט: שם המשתמש להתנסות ב-LIVE הוא user. את הסיסמה תשאירו ריקה.
&nbsp
צברוס טאצ': את הסיסמה להתנסות ב-LIVE תשאירו ריקה.

Guy Yafe

New member
שאלה

האם XP הוא לא סימן רשום של מיקרוסופט?
יכול להיות שאתה מסתכן פה בהפרה כלשהי של זכויות יוצרים?

תשובה: למיקרוסופט אין זכויות יוצרים על צירוף האותיות XP

כמו שלא יכולים להיות לה זכויות על הספרות 8,7, או המספרים 8.1 ו- 10... או על שורת כותרת כחולה ו-X אדום...
יש למיקרוסופט רשימה ברורה ומוגדרת של כל המילים או צירופי המילים עליהם יש לה זכויות
והיא ניתנת לצפייה נוחה כאן (חפש באות "X" וגם "W").

אגב, השאלה שלך בהחלט במקום, כי באמת יש ברשת ובמאגרים ערכות עיצוב, רקעים ואייקונים שניתנים להורדה חופשית,
שכוללים סמלים מפורשים ומוגנים של מיקרוסופט והשימוש בהם בפומבי הוא ללא ספק הפרת זכויות יוצרים.

Guy Yafe

New member
אחלה. שיהיה בהצלחה.

נראה כמו פרוייקט רציני.
האם תוכל לספר קצת על קהל היעד שלך?
האם אתה מכוון גם לשוק מוסדי/חינוכי/אנטרפרייז?

בסיוע הקהילה, לצברוס פוטנציאל להפוך להפצה מובילה "רחבת טוח"

קהל היעד הפוטנציאלי הוא כמעט כל משתמשי המחשב דוברי העברית, החל במאותגרים הקשים (כמו הדודה שלי) ועד לכבדים ולמקצועיים (אולי פחות לגיימרים ולעורכי ווידאו וסאונד מקצועיים). גם השוק המוסדי/חינוכי יכול להפיק תועלת עצומה מהפצה כזאת, שפועלת בעברית מלאה מרגע ההתקנה בלי שום צורך בהגדרות מיוחדות ונוספות, וידידותית למשתמש החלונות הוותיק, שעדיין רגיל ו/או מתגעגע לממשק הנוח של ה-XP. צברוס לייט משופעת בהיצע מכובד של תוכנות מכל התחומים "היישר מהקופסה" ובשינוי קל יכולה לקבל מאפיינים גרפיים מתאימים ו/או תוספת פונקציות ייעודיות. ועוד לא הזכרתי את התאימות של הצברוס לייט לפלטפורמות חלשות יחסית, בזכות שולחן העבודה של XFCE וכמובן את האמינות המנצחת של לינוקס... והתמיכה ארוכת הטווח...
&nbsp
אבל המשך ההתפתחות של צברוס כהפצה עצמאית ומובילה תלוי מכאן ואילך כמעט רק בקהילה שתצטרף, תאמין בה ותתן יד להמשך הפיתוח והגדלת התפוצה. כי יש גבול לכמה שאני יכול להקדיש, כ-"One Man Company" מתוך הלפטופ שלי, עם כל רצוני הטוב...

computer helper

New member
איך ניתן לעזור לך?

נניח שאני רוצה לעזור, יש לך אזיה אתר שמראה במה ניתן לעזור?
יש איפה לדווח על באגים וכאלה?
או איפה להציע רעיונות?
&nbsp
אולי יש לך בקבוצה בפייסבוק ... אבל מכיוון שאין לי פייסבוק (וזה לא הולך להשתנות בקרוב..)....

Expect

New member
מחזק

אני חושב שכדי למנף את זה חשוב שיהיה ערוץ תקשורת ישיר..אתר\פורום\דף דיווח באגים.
כל הכבוד על העבודה.

אין להפצה source code וגם לא מערכת לדיווח באגים, כמו שמקובל

בדיוק לשם כך אני צריך את עזרת הקהילה...
אמנם הקמתי להפצה אתר ייעודי, שמכוון לקהל הרחב ובימים הקרובים אעלה אותו לאוויר, אחרי שאסיים ללטש בו כמה פינות.
וגם פתחתי קבוצת פייסבוק שיכולה לשרת את כל הקהלים.
אבל כל מה שקשור לערוץ תקשורת מקצועי לשיתוף באגים ולעבודה על שדרוגים בעתיד - לזה אשמח מאוד לקבל עזרה.
אגב, המודל הקהילתי שמאוד מוצא חן בעיניי, לפחות מבחינת נוחות וקלות השימוש, הוא זה של לינוקס מינט. אבל אני כמובן פתוח לכל הצעה שתלווה בנכונות להפיק אותה, כי בשורה התחתונה - אני אמנם הפקתי את ההפצה - הגדרתי, עיצבתי וארזתי הכול ל-ISO מסודר, אבל מעתה ואילך היא שייכת לקהילה...

למעלה