הפקה

jamoos

New member
הפקה

שלום לכם לאחר שקראתי את ההודעה החכה (לדעתי) של ניר מהפורום החלטתי לשאול על נושא שאין לי מושג מה הוא! אז הבנתם לפי הכותרת שזה נושא ההפקה.. משנה הבאה אני הולך ללמוד תקשורת ואין לי מושג מזה נקרא להפיק. צילום בימוי ועריכה אני מבין, אבל הפקה אין לי שמץ! כאילו האסוציאציות היחידות שעולות לי כשאומרים לי את המילה הפקה היא הפקה מהרדיו (אני עובד ברדיו..) שם המפיק או המפיקה עונים על טלפונים של מאזינים ואחראים על הרדיו. בוידאו אין לי מושג כיצד בא לידי ביטוי המי=פיק חוץ מלארגן מקומות צילום או בגדים לשחקנם או משהו כזה (סלחו לי על הבורות :) אז מה יש לכם לחדש לי?

תומר621

New member
לו ידעת כמה עבודה זו

אכן בורות, אבל ולנו מתחילים איפה שהוא, ן המפיק אחראי שהכל דופק, שיש צלם, שיש לו מצלמה, שיש איפה לצלם ושיש את מה לצלם. חוץ מזה מפיק אחראי למצוא את המקורות של ההפקה .....הכסף, יש גם מפיק בפעול ומפיק אחראי ועוד כל מיני הגדרות, נראה לי להמשותף לכלום זה שהם לא עוסקים תכלס בצילום אלא במסביב..דרך אגב הם כנראה להאנשים היותר חשובים להפקה (אם אתה מבין אותי), תהנה מהלימודים (זה לא שיש מה לעשות איתם, אבל הם כיף) תומר

GGOODD

New member
הפקה...

ובכן מפיק הוא בעצם המנהל הטכני של כל הפקה... ומה זה אומר בעצם? ישנו תפקיד הבמאי אשר אחראי על כל החלק האומנותי של ההפקה - הסרט, התוכנית או הקליפ... הוא אחראי על ההפקה מבחינת תוכן. המפיק שהוא בעצם הבוס הגדול של ההפקה הוא האחראי על כל ההפקה מבחינה ארגונית טכנית, הוא זה שצריך לדאוג שיהיה איך לצלם את הסרט ואם מדובר בלהשיג מלכתחילה משקיעים שישקיעו בסרט לאחר מכן גיוס צוות ושכירת עובדים להפקה, ציוד הסרטה וכל הדברים האירגוניים... תפקיד המפיק הוא לנהל את הכל לפתור את הקשיים ההפעלתיים ולדאוג לכך שכל האנשים יתפקדו ושההפקה תצליח! נדיר המצב שבו המפיק מתערב בחלק האומנותי שזה תפקידו של הבמאי, אך ישנם מצבים שזה קורה וכל ההחלטה מלכתחילה להפיק את הסרט היא של המפיק, היוזמה הראשונית היא של המפיק... והוא זה שמחליט לצאת עם ההפקה לדרך! בכל אופן, מפיק הוא האדם מאחורי הקלעים שנותן את ההוראות ומארגן את כל העסק! מקווה שהסברתי בקטע הנ"ל את תפקידו של המפיק... ד"א באיזה תחנת רדיו אתה עובד?

פורסם פה בעבר לינק... ../images/Emo16.gif

עם כ-70 עמודי אינטרנט על הפקות טלוויזיה. אני "בלעתי" כמעט את הכל בלילה אחד. אין לי כרגע את הקישור לידי, אבל יכול להיות שהוא מופיע בקישורים של הפורום. מומלץ. (העמודים באנגלית)
ניר

למעלה