הפקולטות השונות בארץ

sidanb

New member
הפקולטות השונות בארץ

בכל מקום שאני שואל על ההבדלים בין הפקולטות השונות אומרים לי שירושלים זו הפקולטה הטובה ביותר בלי להסביר יותר מידי למה ומה עושה את ירושליםם כל כך מיוחדת רציתי לדעת בהנחה שאני מתקבל לירושלים וטכניון האם כדי לי לבחור בירושלים למרות שבטכניון יש לי כבר נקודות זכות חופפות מתואר אחר (של בערך סימסטר אולי קצת יותר מהתואר ברפואה) שכן לכאורה (או לא) ירושלים טובה יותר אני גם ישמח אם אנשים מהטכניון יוכלו לרשום קצת איך הלימודים בטכניון בפקולטה לרפואה תודה

sidanb

New member
בנוסף

יש ספרים או סרטים מעניינים שעוסקים בדילמות שמישהו ממליץ

moranille

New member
היי עידן

אני הייתי מועמדת גם לטכניון וגם לירושלים. על הטכניון וויתרתי מהר מאוד משום ששם הסטודנטים לומדים הרבה פיסיקה, נכנסים למחלקות מאוחר ולומדים מתמטיקה. בכללי למיטב הבנתי מדובר על פקולטה בה לומדים הרבה מקצועות מדעיים שלא לצורך. לא מזמן כתבתי תשובה לאחת המתלבטות בין תל אביב לירושלים. זה נמצא בטאגליינס תחת איך להחליט איפה ללמוד. מקווה שיהיה לך לעזר, אך אני חושבת שסטודנטים טכניונים אף הם יוכלו להאיר על הנושא יותר ממני. בהצלחה

Maias

New member
בוא להדסה

ותתעלם מכל אלה שכבר התקבלו ומדברים כאילו נכנסו לגיהינום , מבחנים קשים , אבל השאר בסדר , גם המזכירות לא ממש נחמדה , אבל תאמין לי שתהנה , חוץ מזה אף אחד לא הוכיח שירושלים יותר טובה בשנים הפרה קליניים , אך בשנים הקליניות אין על ירושלים . אגב הנה הסטטיסטיקות : תמיד יש את הבחינות הארציות בסוף , בירושלים הכי פחות נכשלים השנה בירושלים רק 10% נכשלים תלאביב 17 % טכניון 16 % ובן גוריון 25% בשנה לפי אותו דבר תלאביב וירושלים אך בבן גוריון היו רק 10 % אם אני זוכר נכון ובהדסה רק 2% . אתה יכול לחפש כתבות על זה אם תרצה. בקיצור בוא יהיה כיף בהצלחה \ :)

Maias

New member
תיקון

בטכניון ותל אביב היה אותו דבר כמו השנה. אגב הודעות כאלה תמיד מזמינות תלאביבים וטכניוניסטים לעימותים חחחחחחחחחחחחחחחחח הם לא אוהבים את זה

guyavhuji

New member
עם כל הכבוד לגאוות היחידה,

אולי כדאי שתהיה זהיר יותר בהמלצות שלך, או יותר נכון שמי שקורא אותן יהיה זהיר. מצד שני, אני חושב שכבר היה לנו את הדיון הזה.

guyavhuji

New member
הזכרת עובדה אחת

(שלא בדקתי, אבל אני אסמוך עליך), ובעיקר פיזרת המלצות על ימין ועל שמאל. אני רק אומר שבן-אדם שנכנס לים עד גובה הברכיים לא לעניין שיכריז שהים לא עמוק.

greys

New member
איפה אתה רוצה לגור?

לדעתי אחד הדברים הכי חשובים זה איפה תרצה לגור. באמת ממה שדיברתי עם אנשים שונים - אין הרבה הבדלים בין הפקולטות השונות יש הרבה מיתוסים, ואפשר לקחת אותם ברצינות או לא. מוניטין של מקום לא תמיד נבנה מהדברים שבאמת קורים בשטח אפשר להגיד שירושלים יותר טובים, אבל רגע, בנתיים רק לפקולטה בטכניון יש (2) פרסי נובל..... אומרים על באר שבע שהם מתעסקים יותר מדי בצד ההומני, אבל רגע- ממה שהבנתי שם הכי הכי קשוחים לגבי מבחנים (אם לא עוברים מועד ב' חוזרים על שנה שלמה אפילו שזה רק כשלון במקצוע אחד. שוב זה ממה ששמעתי - יתכן שיתקנו אותי) בקיצור - שמועות ומיתוסים ומוניטין שנבנה על דברים שעוברים מפה לאוזן לדעתי - אתה תחליט בעצמך איך יראו שנות לימודיך אפשר ללמוד באותו מקום, אבל אם בא לך להיות משקיען הלימודים יהיו דורשניים, ואם לא בא לך - כמעט בכל מקום אפשר להסתדר ולעבור משנה לשנה תוך עשיית מינימום אפשרי. וזה נכון לדעתי לכל 4 אוניברסיטאות אם החברים/חברה/משפחה שלך גרים בחיפה ואתה רוצה להשאר קרוב אליהם - אני הייתי בוחרת חיפה אם אתה רוצה להתרחק מהם (
) אז תבחר ירושלים ולהפך כמובן אבל אולי ירושלים באמת יותר טובה, אולי המוניטין חשוב לך. אני לא מכירה אותך מספיק טוב (אגב יש כמה וכמה בוגרי הדסה שמלמדים בטכניון, ואני חייבת להגיד שהם דווקא לא המרצים הכי מבריקים...) כמו שאמרו - בטכניון יש יותר מתמטיקה ופיסיקה. לדעתי זה לא כל כך משמעותי שזה צריך להוות שיקול איך לבחור את 7 השנים הבאות (בסה"כ שנה וחצי ראשונות) אחד החסרונות האמיתיים של הטכניון לדעתי זה שאנחנו עדיין נכנסים מאוחר יחסית למחלקות כלומר - רק בפסח של שנה רביעית נכנסים למחלקות. במקומות אחרים זה בתחילת שנה רביעית (אם אינני טועה) אה, ועוד דבר, את חיפה מפציצים...... ובקיצור - אם תתקבל לשניהם, אני מנחשת שתבחר ירושלים (כפי שאני מנחשת שרוב האנשים היו עושים). אף פעם אי אפשר לדעת אם המוניטין אמיתי או לא, ובדר"כ אנשים שהולכים לרפואה הם די תחרותיים, ולכן ללכת למה שנחשב הכי טוב, זה הבחירה שלהם המון בהצלחה!!!!!

sidanb

New member
תודה אבל הדילמה שלי היא אחרת

מצד אחד מאד חשוב לי ללמוד במקום שרמת ההוראה בו הכי גבוהה (רצוי) אבל מצד שני אני סטודנט לשעבר בטכניון עם 70 נקודות זכות שחלקן (בערך סמסטר) יכול להחליף לי קורסים בתואר ברפואה. האם באמת יש הבדל משמעותי בין ירושלים לטכניון? ויותר חשוב האם באמת כדי לי להתחיל הכל מהתחלה (קורסי מתמטיקה כימיה למיניהם) בשביל ללמוד בירושלים? תודה רבה לכולם אתם עוזרים מאד

greys

New member
אוקי

טוב, אני למדתי בנתיים רק בטכניון. אז אני לא יודעת להגיד איפה טוב יותר לגבי נקודות הזכות - אתה בטוח שבירושלים לא יחשיבו לך אותם ? יש הרי אנשים שמתחילים ללמוד אחרי תואר אקדמי, והם מקבלים פטור מקורסים על סמך קורסים שהם עשו באוניברסיטות אחרות אולי תברר, אולי בירושלים יתנו לך פטורים במקרה שלא - תחליט איפה אתה רוצה ללמוד בלי קשר לנקודות שכבר יש לך ואז , במקרה שזה ירושלים, תחליט אם שווה לך לוותר על זה רק בגלל שני סמסטרים או אחד שתחסוך בטכניון לעומת הזמן ש"תבזבז" במקום אחר בהצלחה

Regina Phalange

New member
למה שלא תקבל אותם פטורים בירושלים?

הקורסים לא עד כדי כך שונים ברובם, אם יש לך קורסים בפיזיקה/ כימיה יהיו לך המון פטורים בירושלים בשנה א'.

sidanb

New member
כן אני יקבל פטור אבל בלי ציון

ובמקצועות האלה ישל לי ממצוע של בערך 92 וחוץ מזה קורסי בחירה שונים (10 נקודות זכות שחייבים בגדול) לא יחשיבו לי נכון?

Regina Phalange

New member
לדעתי כן יחשיבו

יש חובה של קורס בחירה אחד של 2 נקודות, אם כבר עשית- אין סיבה שלא יחשיבו לך. אבל כדאי לשאול את מי שאחראי על זה (צילה- 026758010)

guyavhuji

New member
לי היה בזמנו מצב דומה

לגבי קורס בחירה, ובאמת מה שהציעו לי זה פטור ללא ציון.

למעלה