הפקעת קיצבאות הנכים לקרוא ולא להבין

hebrew1

New member
הפקעת קיצבאות הנכים לקרוא ולא להבין

ביטוח לאומי מפקיע את קצבאות הנכות לפני כניסת החוק לתוקף וזהו מכתב שנאלצתי לכתוב להם לאחרונה אני נכה המוכר כנכה 75% בעל תואר אקדמאי לאחרונה התחלתי לעבוד ושכרי ברוטו הוא בממוצע 3000 ש"ח לפי החוק הקיים במדינת ישראל לאקדמאי נכה מותר להרויח 3830 ברוטו נכון לתאריך 1.01 לאור זאת אבקש לבדוק את המשך זכאותי לקצבת נכות ולהחזיר את קצבת הנכות שנלקחה מימני החודש שלא כדין מצורפים בזאת תעודות על השכלה טופס 106 מה דעתם יש הרבה דיבורים יפים במידינה אבל הטימטום ממשיך

nadd

New member
קיצבת נכות

למיטב ידיעתי כדי שתוכל לקבל קיצבת נכות בנוסף לשכר ממשכורת הוא קודם כל שיש לך אישור מהמל"ל על אי כושר עבודה של לפחות 75% וכן לפי החוק עליך להרוויח פחות מ-25% מהשכר הממוצע השכר הממוצע עמד ע"ס כ- 6500 ש"ח, כיום אינני יודע את הסכום במדויק. כך שלפי חוקי ביטוח לאומי לפחות בקריטריון השני אתה לא זכאי לקבל קיצבת נכות בנוסף להשתכרותך ממשכורת. וכאן לדעתי האבסורד כי ביטוח לאומי איננו מעודד אותנו לצאת לעבודה ולצאת כך ממעגל העוני, אדם בעל כישורים מתאימים צריך לעודד אותו לצאת לעבודה ולתרום לעצמו ולחברה. קיצבת הנכות נועדה לממן את ההוצאות הרבות של האדם בעל המגבלה בכל הקשור לקשיים איתם מתמודד יום-יום. אמנם כיום ניתן לקבל קיצבת ניידות וכן שרותים מיוחדים, אך גם כאן בא הצמצום בשרותים מיוחדים כאשר אתה משתכר. אדם שמשתכר איננו מוכר בכל זכויות ביטוח לאומי ולהלן עוד אבסורד ברכישת דירה, אדם שמשתכר שוללים ממנו את כל ההטבות ברכישת דירה, וזה לפחות מתי שאני רכשתי דירה. כיום אני יודע שמקבלים קצת יותר הטבה במשכנתא (אני מקיים מאבק כעת כנגד בנק טפחות בנושא זה), אך מביטוח לאומי אתה לא מקבל כלום. נשאלת השאלה האם אדם החי מקיצבת נכות יכול לרכוש לעצמו דירה ולקחת משכנתא - הלוואי והיה אפשרי, ולכן מדוע לשלול את ההטבות כאשר אתה משתכר הרי בכך יצרו חוק שלא ניתן ליישום - וזה מרגיז!!! נושאים נוספים הם כמו הנחה בארנונה, גם כאשר אתה משתכר אתה לא זכאי להנחה, אני ניהלתי מאבק מתיש וארוך ולבסוף זכיתי להנחה. לעיתים מצאתי את עצמי במצב שאילו הייתי יושב בבית יתכן ומצבי הפיננסי היה משתפר, וזאת ע"י קבלת ההטבות.

למעלה