הפרדוקס הגדול מכולם-הורות

תרדיס

New member
הפרדוקס הגדול מכולם-הורות

הפרדוקס הגדול מכולם- למה.? ככה.! ההיגיון המדעי אינו הגיון קביל מבחינתי.. אך גם אם יוכח אחרת, גם אם יגיד האלוהים, גם אם למען החיים.. על ילדנו ואהבתנו אותם- לא מוותרים, גם לא על אהבותיהם, שמחתם, שלמותם ואורם המדהים.. ברור שלעיתים רווחנו בהפסדנו, אך אז הפסדנו הוא לפחות רווח ילדנו- ושמחתנו. ברור שחשבון אין פה כי הרי פתאים ועיוורים אנו באהבתנו, אך ערים ושמחים בה וזה עושרנו. חינוך, בטחון ורווחה אנו שוזרים באין גבול אהבה- ההורים נגזרים מזאת ההקרבה.. והקרבה, והרי כמו שאומרים-על ילדים גם בזמן שכועסים- אותם מטפחים ואוהבים. לאהבה שלי לילדיי אין סוף אבל יש עומק- בשם, בדמות, ברגשות לאורך ורוחב המוח והלב, בריח, בחוויות ובעוצמת הרכות והתום המרהיבים, את ילדנו אנו אוהבים.. ואח"כ את החיים.

שלום תרדיס

שיר יפה. ואחרי החגים שמחים. תוכלי להגיד משהו על הרקע של השיר הזה? למה נכתב? בתגובה למשהו? ומדוע פרסמת אותו כעת? ומדוע דווקא פה, בפורום שלנו? ובכלל?

תרדיס

New member
4 פעמים נכנסתי לפורום,

ועדיין לא מצאתי תשובות לסיםא של שאלותיך. במחשבה מחודשת הקטע לא קולע לפורום הזה, ואין פה ממש פרדוקס או פרמטר פילוסופי אמיתי, מבחינת שיר, הוא אינו עומד בסטנדרטים של שאר הקטעים שלי ובפורום שירה ופרוזה- שגם שם אנשים מתחבטים בשאלות, סוג המענה הוא אחר. הקטע לא פה ולא שם, סתם הירהורי לב, מה בין הצורך שלי בילדים ובין ההיגיון העומד מאחורי צורך זה ועוצמותיו האנושיות והריגשיות- אולי ניסיון לשים סדר, משל.. אם יש אלוהים- אתה מוכן להיות עבדו.?- אתה מוכן לעקוד ילדך.?- האם לא כך או כך אנו עבדים.?- אם לא לאלוהים אז לעצמנו, לצרכינו, לאחרים.?

תרדיס

בהמשך אכנס לעבי הקורה. ראשית, תודה על השיר. השאלות שלי לא נועדו לבירור אלא להכרות... ניכנס איפה לפורום השירה והפרוזה! פילוסופיה פותחת בפילו שפירושו כידוע אהבה. בלי הפילו הזה אין טעם לחיים והסופיה שהיא החוכמה אסור שתחסום את הפילו אלא רק תאפשר אותו, תעצים אותו, תגוון אותו, תאתגר אותו, תפחיד אותו, תשמור עליו, תממש אותו. אני לא חושב שיש הגיון מאחורי הכמיהה לילדים. יש הסברים ורציונליזציות (דרווין נניח, או פרויד). יש לי הרבה מה לומר בענין זה וכדרכם של ממהרים אני דוחה גם את ההרבה הזה ל"|אחר כך" (הרי כבר אי אפשר לומר "אחרי החגים"). איתך ישראל

אופס

סליחה שפניתי אליך במין שגוי. כמובן, השאלות שהוצגו במין נקבה תקפות גם למין האחר.

למעלה