הפרדוקס של שרדינגר - אני מחפש הסבר

זורו22

New member
הפרדוקס של שרדינגר - אני מחפש הסבר

למדתי פיזיקה מודרנית ונתקלתי בפרדוקס של שרדינגר- הבעיה היא שדי שכחתי איך זה עובד- אין צורך להסביר לי את תיאוריית ההתנהגות של חלקיקים (הסתברות) רק את הפרדוקס שנגזר משם פשוט הרעיון ברח לי מראש...

femme_fatal

New member
החתול של שרדינגר

לפי תורת הקוואנטים חלקיק יכול להמצא במצב סופרפוזיציה -דהיינו בשני מקומות בו זמנית. אם שרדינגר ישים את החתול האומלל שלו בקופסא וגם יציב מולו חומר רדיואקטיבי רעיל שהסיכוי שלו להתפרק הוא 0.5 , אז יש סיכוי שאם נפתח את הקופסא אחריי כמה שעות נמצא או חתול מת או חתול חי. הפרדוקס הוא שלא יתכן שהצופה הוא זה שגורם לאחת הפונקציות לקרוס. לא יתכן שלפני שהסתכלנו לקופסא החתול היה במצב של חצי מת חצי חי (סופרפוזיציוני). הנה קישור . החלק הרלוונטי לגביך הוא תחת הכותרתר השלישית.

קולפילד

New member
החתול

גם בלי הציאניד החתול חי או מת. כשתקראו את ההודעה אני אהיה חי או מת, בלי קשר להסתברות. כשעובר זמן רב בין מפגש של אנשים, הם מכירים בסבירות של מוות ומדברים בלשון הולמת (אחים שהופרדו 20 שנה, למשל). החתול בשני המצבים מכיל אידאת חתוליות ואכן מונח למצב של חיים או מוות. אני לא טוען שאין כאן שום קושי, אלא שהדילמה אינה נראית לי כמרכזית כל-כך כפי שהיא נעשתה ב"פילוסופיה ההמונית".

femme_fatal

New member
תיקון

התאוריה מתקיימת בהסתברויות סבירות. הסתברויות שעומדות במבחן החוקים המציאותיים. ההסתברות שלמשל ספר יתחיל לעופף באמצע החדר או שסוכריות יפלו מהשמיים היא 0 ולכן לא סבירה להתקיים בכלל. התאורייה גורסת שכל ארוע יכול להתפלג לאינסוף מצבים בטווח מסויים. כל מהלך או שהתקיים או שלא התקיים.

אלדד26

New member
האם באמת -

ההסתברות שסוכריות יפלו מהשמיים היא 0? מוחלט? איך קובעים דבר כזה?

למעלה