הפרדות קרומים - שאלות

הריון2

New member
הפרדות קרומים - שאלות

שלום, שבוע 14, הריון שני (הריון ראשון תקין ונפלא וגם הריון זה תקין עד כה) לפני יומיים היה לי דימום פתאומי ועוצמתי מאוד (אני אציין שלא היו לי כאבים והדם היה נקי מגושים) -> במיון בדקו, ראו לשמחתי עובר חמוד ודופק, עוד אמרו שרואים הפרדות קרומים שגרמה לדימום (הם לא היו בטוחים ואמרו שאולי הדימום הוא בגלל "שילייה נמוכה.."), הסבירו שברגע זה ההריון נכנס לקטגוריית "סיכון" והורו על מנוחה ומעקב צמוד. נגשתי לרופא המלווה שלי, ובהנחייתו אני במנוחה בבית עד הסקירה המוקדמת (שתתבצע עוד שבועיים) ורק במקרה של דימום חוזר או הרעה בהרגשה לחזור. השאלות שלי: 1. אני מבינה שההריון עצמו בסיכון מהפלה, אך האם יש סכנה לעובר? האם המקרה הזה והדימום יכולים לפגוע בהתפתחות העובר? 2. במיון הורו על מעקב הריון צמוד, בעוד שהרופא לא בדק אותי ושלח הביתה למנוחה, אני קצת לחוצה... מה מקובל במקרים כאלה? האם לא כדאי שאני הגיע לרופא לעיתים קרובות יותר (כל מספר ימים או פעם בשבוע) כדי לבדוק את שלומו של העובר (ב US)...? 3. הדימום היום הפסיק לחלוטין, אני מקווה שאלו סימנים טובים וחיוביים, האם אני צודקת? 4. עד כמה התופעה הזו של הפרדות קרומים נפוצה? מה הסיכויים של ההריון שלי להמשיך כרגיל?... 5. האם זהנכון שיש להמנע מ US וגינאלי במקרה זה? אודה מאוד על תשובותיך, מצטערת על האורך...

הפרדות קרומים

ההפרדה של הקרומים הינה קרוב לודאי תוצאה ולא סיבה לדימום. 1. אם ההריון ימשיך אין סכנה לעובר עמח. 2. אני לא חושב שיש סיבה לבדוק באולטראסאונד כל כמה ימים. 3. כן 4. נפוצה ויש סיכוי טוב שההריון ימשיך. 5. לא בהצלחה

למעלה