הפרדת הדת מהמדינה

הגל

New member
הפרדת הדת מהמדינה

האם אתם בעד או נגד? האם גם אצלכם יש כפייה דתית כמו אצלינו? האם אתם בעד או נגד נישואים אזרחיים.

סליחה?../images/Emo29.gif

"האם גם אצלכם יש כפייה דתית כמו אצלינו?" אתה אומר את זה בתור קביעה שזה דבר ידוע שיש כפיה אצלנו. כאילו כולם מסכימים על זה. דבר בשם עצמך

זה לא העניין../images/Emo29.gif

וזה לא משנה כרגע מה אני חושבת. אתה קובע עובדות! כאילו זה איזה ממצא ! אתה חושב שיש כפיה דתית!

הגל

New member
אז אני מנסח מחדש

האם אתם חושבים שיש בחברה שלנות מצד הדתיים מכל הדתות כפייה דתית. האם אתם בעד עוד נגד. כיצד מתקבלים נישואים אזרחיים והאם יש לכך מקום. אין כפייה דתית? - אז למה אל על לא נוסעת בשבת וזו רק דוגמא אחת. בישראל יש חופש דת אבן אין חופש מהדת - זו עובדה - לגבינו היהודים.

CountDust

New member
אם אל-על לא טסה בשבת

זה כפיה דתית על כולם - יהודים או ערבים, שחורים או לבנים, לא...?

האם "כפיה דתית על כלם" היא פחות

כפייתית? צרת רבים - חצי נחמה? זה הומור כזה? אגב, יש דוגמה גם ל"כפיה דתית טהורה" - על יהודים בלבד: פתיחת עסק בשבת. במקומות רבים ליהודים אסור, לאחרים מותר. יש לי שאלה: האם מישהו מטיל ספק בכך שהכפיה הדתית בארץ היא עובדה מוצקה?

מנסי

New member
כמעט ולא מבין!

על מה מדובר בכלל? מי אמר שיש כפיה דתית? הרי בכל דת חייבים לדבר בשיא הנימוס והשכנוע.....ודבר שני!..יש רק אמת אחד! וכל אחד בדרכו יגיע..מה זה משנה ערבי או יהודי? או נוצרי! כולנו מאמינים וכולנו נגיע!........ודעו לכם אם כולנו נלך לפי הדת..כל אחד והדת שלו.... נמצא שכל הדתות מתחברות ביחד!...לא תנאף! לא תזנה! לא תגנוב! לא תשא את אשת אחיך! לא תרצח! ועד עשר הדברות!. בכל הדתות זה נמצא! אני מתפלא !!!!!!!תתעוררו!

MOYE

New member
???!

אצלכם אצל יהודים יש כפיה חילונית.אתם כופרים!

למעלה