הפרדת נתב של בזק מהרשת הביתית

DigiGil

New member
הפרדת נתב של בזק מהרשת הביתית

שלום, אודה לעזרתכם.
עד לאחרונה הייתי מחובר ל-HOT בתור ספק תשתית אינטרנט והם סיפקו מודם כבלים שאת היציאה שלו חיברתי לראוטר האלחוטי שלי וכך היה לי אינטרנט בכל הדירה. לפני שבוע התחברתי לסלקום TV ובעסקה איתם החלפתי את תשתית האינטרנט ל"בזק". בזק מספקים ציוד תקשורת משלהם שכולל מודם DSL, ראוטר אלחוטי וסוויטש ביחידה אחת. מסיבה כלשהי הייתי צריך את עזרת התמיכה ולהפתעתי גיליתי שהבחור מהתמיכה "רואה" את הרשת שלי (הוא ידע למשל את שם המחשב בו השתמשתי לבדיקת החיבור).
השאלה שלי היא בתחום אבטחת המידע - האם יש דרך להשתמש בראוטר הפרטי שלי כדי ליצור הפרדה לוגית בין הציוד של בזק לרשת הפנימית בבית שלי (כל המחשבים/טאבלטים שיושבים מאחורי ה-NAT)? כלומר אני עדיין רוצה לקבל אינטרנט מהציוד של בזק, אך אני לא רוצה שיהיו "שותפים" ברשת שלי. שהם יוכלו "לראות" רק עד הציוד שלהם ולא יותר מזה.
האם זה אפשרי וכיצד? (זה בסדר אם יש צורך ברכישת ציוד רשתות ביתי נוסף לשם כך)

rafid1

Active member
מנהל
יש לבדוק אם הנתב שנתנו מאפשר את זה

במדה ובזק לא חסמו את הגישה להגדרות נתב, חפש הגדרה של חסימת גישה מרחוק לנתב דרך הWAN. בד"כ יש קינפוג כשה. תקווה שבזק לא חסמו את האפשרות הזאת.
במידה וכן, החלופה היא לקנות נתב פרטי משלך, ולהפוך/לקנפג את הנתב כמודם.

DigiGil

New member
האם ניתן לפתור זאת ע"י שרשור נתב שלי?

השאלה שלי מכוונת יותר לפתרון מהסוג של "אפשר לחבר את הנתב הפרטי שלך לאחת מיציאות הנתב של בזק וע"י הגדרות מתאימות, רק אתה תוכל להתחבר אליו ולרשת הביתית ועדיין תקבל חיבור לאינטרנט"..
האם זה אפשרי ואם כן כיצד? (איזו כניסה של הנתב שלי צריך לחבר לאיזו יציאה של הנתב בזק? אילו הגדרות דרושות כדי שהנתב שלי יעביר אינטרנט לתוך הבית, אך לא יאפשר לבזק להתחבר ל"אזור הפרטי" של הרשת. אולי אפשרי להוסיף ססמה?)
תודה רבה על עזרתך.

rafid1

Active member
מנהל
בהחלט אפשרי

תוכל לרכוש נתב (יש כמה המלצות באתר פורום), להפוך את הנתב של בזק למודם-BRIDGE בלבד, לחבר את כניסת הWAN שלך לכניסת הLAN שלו, להפעיל חייגן PPPOE ואתה מנותק מבזק, ובשליטה מלאה.

cheif

Member
מנהל
בוודאי

כל מה שאתה צריך לעשות, בהנחה שאתה לא משתמש בשירות הטלפוניה של סלקום, הוא להפוך את המוצר שקבלת מהם למודם נטו ואז לחבר אליו את הנתב שהיה לך בעת שהיית מחובר להוט. הדרך להפיכת הדגם של סלקום למודם נטו תלויה בדגם שיש לך.

DigiGil

New member
תודה רבה על התגובות

זיהיתי את דגם הנתב של בזק (מדבקה בתחתית המכשיר) ואז איתרתי את המדריך למשתמש באתר התמיכה שלהם. כבר הצלחתי להכנס מוקדם יותר למסך ההגדרות של הנתב. אני צריך להתעמק ולהבין מי מהן תעזור לי להפוך אותו למודם נטו. מכיוון שכרגע אני לא ליד הציוד, זה כנראה יקרה רק מחר.
תודה רבה לשניכם על המידע.

למעלה