הפרדת YES מ MOCA

• פותח הנושא d70
  • פורסם בתאריך

d70

Well-known member
הפרדת YES מ MOCA
שלום ,
קניתי את מתאמי MOCA. הם נבדקו ועובדים היטב.
[URL]https://www.amazon.com/Actiontec-Bonded-Ethernet-Adapter-ECB6200K02/dp/B013J7O3X0/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1481665065&sr=1-2&keywords=moca+2[/URL]

האם אתם מכירים דרך לאפשר עבודה במקביל הן של מתאמי MOCA והן של YES על אותו כבל קואקסיאלי ? בעיקרון צריך להפריד בין תדרי העבודה של YES לבין אילו שבהן משתמש ה MOCA. אם למישהו יש את הפרטים הטכניים של תדרי העבודה של YES ושל ה MOCA אולי אוכל לחפש פילטר.
תודה מראש לעונים.

SysAdmin1

New member
מתאמי MOCA מסוג זה, לא ניתן להפעיל על...
מתאמי MOCA מסוג זה, לא ניתן להפעיל על תשתית משותפת עם שרות של YES , בגלל שהמתאמים האלה עובדים בתחום תדרים של: 1125 ~ 1525 MHz שחופף לתחום התדרים שבשימוש של YES , של 900-2200 MHz ובגלל זה המתאמים האלה לא שמישים להתקנה במקביל לשירותים המבוססים על קליטה של שידורי לוויין.
וכמובן שום פילטר לא יעזור כאן.

YES אכן עובדים ב-Lband
ואם הMOCA שלך עובד בתחום הזה אין אפשרות...אולי תעבור להוט שעובדים ב-VHF/UHF...

אז מה? אפשר להכריז שלמנויי YES אין אפשרות לעבוד עם מתאמי MOCA או שיש מתאמים שעובדים בתחומים אחרים?

אגב, התחום שבטוח לא יהיו בו בעיות התנגשות עם חברות הכבלים בישראל הוא 2.4GHZ...מישהו ניסה לחבר AP אל כבלי קואקס? יהיה ניחות היות והעכבה שונה בכבלים אבל לדעתי עדיין צריך לעבוד בסקטור הביתי.

אגב נוסף, יש היום אישור להפעיל תקן AC בישראל? זה הרי עובד ב-5GHZ, אם יש מישהו יכול להפנות אותי למסמך התקינה של משרד התקשורת?

d70

Well-known member
האמת?
טכנית ישנה אפשרות להזיז את תחום ה RF אבל יקר ולא שווה את ההתעסקות.
לגבי 2.4 על קואקס,לדעתי הממירים הללו מורידים את התדר WIFI לתדר יותר נמוך
ואז מעבירים את המידע לכבל.חוצמזה אם בנקודה כבר קיים ממיר אתרנט-קואקס ,כבר יותר פשוט לחבר HUB אל ממיר אתרנט קואקס וגם ממיר WIFI לאתרנט...

יש עוד אופציה
להעיף את יס..

בטח שיקר...
והספקטרום ודאי לא ישאר נקי אחרי ההמרה. אי אפשר לצפות באיזה ערוץ תקבל את הפריז על המסך

אני באמת לא מבין את העלות היקרה של ממירי המוקה כמכשיר, יחסית ל-WIFI שעושה את אותו הדבר ואפילו יותר חכם אם מדובר בראוטר.

למי שמחפש פתרון זול למוקה, תאורטית לפחות אפשר להשתמש למשל
TP-Link TL-WR740N nLITE 150Mbps שעולה 70 ש"ח (ערוץ אחד) + קצת עבודת הלחמה, וקצת עבודת DDWRT, אחד יוגדר כ-AP והיתר יוגדרו כ-CPE.
אם זה עבור רוחבי פס לא גדולים זה פתרון סביר ביותר...

לדעתי אמור לעבוד לא פחות טוב מהמוקה בעצמו.

אגב, שים לב למה שכתוב על המכשיר שרכשת באמזון:
Will not interfere with cable TV services or other home devices
היצרן הרי מודע לתדרי העבודה של DVB-S ו-DVB-C...
אולי תבדוק ולא תהיה הפרעה בכלל?
ואם כן תהיה, אני הייתי תולה את העניין ביצרן כנגד מה שהבטיח.

d70

Well-known member
כבר בדקתי-אכן יש הפרעות
מה גם שככל הנראה באמת התדרים חופפים.הפתרון הכי נכון יהיה להתנתק מיס ולהשאר עם קודיו/או השמשה של עידן+ על גג הבנין.
לגבי מה שהצעת,אני לא מעונין בפתרון אלחוטי.אגב,נזכרתי שיש שקעים עם כמה חיבורים שבאחד רשם FM אולי יש עוד קואקס שרץ בדירה? מממ

לא הצעתי פתרון אלחוטי
הצעתי לבנות פתרון MOCA לעניים דרך שימוש בכבל.
אפשר לקרוא לזה WOCA

d70

Well-known member
ואללה
אז אני צריך מחבר שמתאים לאנטנות (SMA?) ולחבר כבל קואקס..
איזה אימפדאנס דרוש ?

אני עדיין עובד על התקן החדש, אז עדיין לא סגור על זה
WOCA 1.0

הקואקס שבקירות הוא 75 אוהם.
הפורט של הראוטר האלחוטי הוא 50 אוהם.
בגלל חוסר התיאום בין השניים תהיה הנחתה, אבל רוב הראוטרים
היום מוציאים +20dbm שכך למרחקים קצרים של בית זה יפצה על זה. אני מניח.

לגבי המתאם כן. תצטרך RP-SMA נקבה אל F-Type נקבה.
אבל משום מה בחיפוש קצר באתרי רשתות המחשבים הראוטרים שמצאתי היו ללא אנטנה נתיקה, אז צריך לעשות קצת עבודת הלחמה ולחבר קונקטור F ישיר לכבל שיוצא מהלוח המודפס...

וצריך ראוטר עם CHAIN אחד (SISO), או בשפה פשוטה עם אנטנה אחת.

שמע, אם היו לי שני ראוטרים גרביץ' כאלו וקצת זמן הייתי מנסה את זה...

SysAdmin1

New member
אי תיאום עכבות, זה לא רק ניחות, אלה גם...
אי תיאום עכבות, זה לא רק ניחות, אלה גם החזרות, יחס גלים עומדים לא תקין, הספק חוזר למשדר ועוד הרבה דברים נחמדים, שמסתכמים בחוסר תיפקוד של הציוד וגם לנזק לציוד.
כך שממש לא כדאי לבצע אילתורים בתחום RF בכלל ובתחום מיקרו גל בפרט, ועוד למי שלא בקיא בתחום וגם ללא צב''ד כלל. כמובן אני כבר לא מדבר על פרטים, כמו שהשיטות המודולצייה שבשימוש של WIFI עם ההחזרות של הכבל הלא מתאים יהפכו לאות לא שמיש, אחרי המעבר בכבל הלא מתאים, וגם לא על זה שהכבל המדובר לא מתאים ולא תוכנן כלל להולכה של תידרי עבודה של WIFI ונוצר ניחות כזה, שבסוף הכבל, כבר לא ניתן לגלות אות תקין ועוד על הרבה היבטים נוספים.
כך שכדאי את כל הדימיונות הפרועים להשאיר בצד.

d70

Well-known member
האמת שאני דווקא מכיר את התחום
רוב הבעיות שתיארת נובעים מחוסר תיאום. ברגע שהכל מתואם,אין סיבה שהעסק לא יעבוד.
אל תשכח שהמשדרים נועדו לעבור באוויר,זה אומר ניחות תווך גבוה.ל RG6 בתדר 2.4GHz יש ניחות ~35db ל 100 מטר-סביר.מה גם שבגלל שמדובר בכבל ולא באוויר ,אין לך הפרעות או ערוצים תפוסים בגין משדרים נוספים על הספקטרום.
יכולת לצוץ פה בעיות אחרות כמו ענין של עוצמות גבוהות מידי ,בחיבור לוויני צריך לחסום מתחי DC ועוד צרות.

האמת,מפתיע אותי שלמתאמי MOCA אין ממשק ניהול שמאפשר לכוונן תדר עבודה.דמיין לך שכדי לעבור תחומי תדרי WIFI צריך להחליף ראוטר.מה גם שתדר העבודה קבור אי שם בסעיפים הטכניים של המוצר.

לא נורא,כאמור , היתרונות שנותנים לי המתאמים החדשים מספיקים לי כדי לנתק כליל את YES...

SysAdmin1

New member
אם אתה מכיר את התחום, אז אתה צריך להבין ש...
אם אתה מכיר את התחום, אז אתה בטח צריך להבין שאפילו אין טעם לעלות את המחשבה של לנסות ולבצע את האילתורים מסוג זה.
מקודם בפירוש הסברתי את החלק הקטן מהתופעות הרבות של חוסר תיאום עכבות, כי כתבת שחוסר תיאום גורם לניחות ובגלל זה אני ניסיתי להסביר שהניחות בגלל חוסר תיאום הוא הפרט הקטן מבין הבעיות שנובעות מחוסר תיאום.
בקשר לניחות של הכבל הלא מתאים לתמסורת של תדרי 2.4GHZ , אז רק לצורך ההמחשה, שאם ומדובר על ניחות של 35DB על 100 מטר של הכבל, אז למשל כל ההספק של כרטיס רשת האלחוטי, הוא כ 75 מילי ואט, שזה כ 18DBM ולמשל 35DBM , הם שווה ערך ל 3500 מילי ואט של הספק ( 3.5W ) לצורך הדוגמה.
גם קיימים במערכת הפצה של האנטנת לוויין גורמים פסיביים נוספים, כמו מפצלים ומסעפים שבתחום תדרי הפעולה שלהם מנחיתים ואת התחום של 2.4GHZ , הם פשוט מסננים ( חוסמים ) .
וקיימים עוד מספר רב של ההיבטי RF בהקשר זה.

החזרות? נזק לציוד? צב"ד?
מה נסגר?

אנחנו לא מתכננים מערכת של קילוואטים...בקושי 100mW. בבית. למרחק קצר. כמה עשרות מגה-ביטים. זהו. לא צריך להדליק את הספקטרום בשביל ניסוי (שלדעתי יגבור על התיאוריה במקרה הזה ויצליח).

אפשר בכל זאת לתאם עכבות למרות שזה יעלה כמעט 10$ ליחידה של מיני-סירקוטס (ALMP-5075 למשל)...

בתוספת מפצלים עם היענות עד 2.5GHZ (אי-ביי?)

לגבי ההיענות של RG-6, כתבתם 35DB למאה מטר. לא כזה בשמיים,
היות וכל רכיב RX של ראוטר שיקבל 60DB- יספק תקשורת יציבה. ואנחנו מדברים על מרחקים של בית...

מצאתי מישהו שניסה (עוד לפני 10 שנים)
http://wifiovercoax.mcleodnet.com
בלי לתאם כלום ביציאה, עם RG-6, ורק החליף מפצלים. ומראה תוצאות
טובות. ואני בטוח שה-CHIPSETS שיש היום יותר איכותיים.

מי מוכן לממן 2 ראוטרים לניסוי?

אני מוכן לנסות ולעלות DIY שיהיה בפורום.

d70

Well-known member
עשרות מגה?זה יש לי עם מתאמי רשת חשמל,אני בונה על 100 מגה

שמע,
אם תשתמש בתקן N תקבל "עד" 150.
שים לב שהבחור שעשה זאת בקישור קיבל סיגנאל של "98/100".
אז יש סיכוי טוב.
אבל כמו שאמרתי מההתחלה, זה פתרון MOCA לעניים

d70

Well-known member
OK
בעיקרון יש היום ציוד עם אנטנות פריקות עם הברגה.
בנוסף חסר לי משהו ,הוא דיבר רק על צד הswitch מה לגבי הצד השני?
הרי לא ניתן לקשר ישירות דרך WIFI שני switch -ים ?

אפשרי
הדגם הזה TP-Link TL-WR740N nLITE 150Mbps שעולה 70 ש"ח
בתוספת DDWRT יעשה את העבודה. האחד כ-AP השני (או כמה) יעבדו כ-CPE.

SysAdmin1

New member
למנויי YES , יש אפשרות לעבוד עם מתאמי MOCA מתאימים...
למנויי YES , יש אפשרות לעבוד עם מתאמי MOCA מתאימים, למשל כאלה שעובדים בתחום של: MoCA 2.0 Band E Frequency Plan ואת זה בדרך כלל כדאי לבדוק לפני הרכישה של המתאמים ולא אחרי זה.
בנוסף לזה, למנויי YES , יש אפשרות לעבוד גם עם מתאמי HPNA על גבי COAX , שגם הם זמינים וקיימים כבר במשך שנים רבות. רק שגם אותם צריך לבחור לפי תחום תדרים המתאים.

ולסיכום: סוף מעשה במחשבה תחילה.

sweetums

New member
ויס בעצמה מתקינה מתאמים MOCA ו/או HPNA
לא מהירים במיוחד, אבל אם מתעקשים הם מתקינים בחינם.

SysAdmin1

New member
YES בשום מקרה לא מתקינים מתאמי MOCA , אלה...
YES בשום מקרה לא משתמשים ולא מתקינים את מתאמי MOCA , אלה רק את מתאמי HPNA ישנים ורק לנקודה שמחובר בה מקלט שלהם ולא קיימת תשתית רשת לשם. בנוסף לזה, זה גם ממש לא בחינם, אלה שהלקוח מחוייב בחשבונית הכוללת של YES על כל המתאמים במחיר שגבוהה ממחירם בשוק הפרטי.

למעלה