הפרה של זכויות יוצרים?‬

הפרה של זכויות יוצרים?‬

הפנו אותי לכאן מפורום חוק ומשפט, מקווה שזה המקום הנכון....

לענייננו,
האם זה חוקי למכור סחורה שיודעים בוודאות שהיא "מזוייפת" (פארודיה נקרא לזה? הסבר בהמשך..) וגם מצהירים על כך בזמן המכירה - כדוגמא, ניקח קבוצת כדורגל.
חולצה כחולה עם כיתוב לבן, כאשר מאחורה מודפסת הספרה 7, ומעליה כתוב "שאול" במקום "ראול". (כאשר יש שחקן כדורגל שנקרא ראול שהוא מספר 7 ומשחק בקבוצה שנקראת שאלקה 04 וצבע הבגדים שלה הוא כחול-לבן)
כאשר אני לא מתכוון להזכיר את השם שאלקה 04 בכלל, או את השם ראול...

למה התכוונתי ב"יודעים בוודאות שהיא מזוייפת" - שאף אחד שלא יקנה את זה יחשוב באמת שזאת חולצה אמיתית של ראול... הרי זה שם אחר ובלה בלה בלה...

אז... חוקי?

תודה
יוסק'ה
 
הפרת זכות יוצרים

לא. זו לא הפרה של זכות יוצרים.
אבל השאלה שלך מדגימה עד כמה חשוב להשקיע זמן ומשאבים בהתייעצות פנים אל פנים עם עו"ד שמבין בתחום.
כיוון שהשאלה שלך כלל אינה עוסקת בזכות יוצרים אלא אולי בסימני מסחר, אולי בהפרת הפרטיות וכדומה.
יש למשל פסיקה בהיקף מוגבל שכאשר מוכרים סחורה שברור לכולם שהיא מזוייפת (דולצ'ה וגבאנה בשוק ב-12 ש"ח) יתכן שזו אינה הפרה.
הנקודה היא שלךנסיבות כל מקרה יש משמעות, כמו גם הבסיכון קיים כאן בצורה ניכרת. כך למשל יש יותר ויותר פסיקה העוסקת בדילול סימן המסחר, שזה מה שאתה מתאר כאן.
לכן, חשוב שתתיעץ עם עו"ד שמבין בתחום ולא תסמוך על עצות חינמיות וחלקיות באינטרנט (כמו שלי. התשובה אינה (יכולה להיות) ממצה).
בהצלחה.
 
לענייננו

דבר ראשון, השאלה שלך מזכירה לי קצת את הבדיחה על בחור שמנסה לעבור בנקודת ביקורת הגבולות עם פיל. המוכס מחזיר אותו ואומר לו: אסור ליצא חיות בר.
הבחור חוזר אחורה לוקח לחם ומרגרינה, חותך שתי פרוסות לחם, מדביק עם מרגרינה אחת על הגב של הפיל ואחת על הבטן של הפיל ומגיע שוב לנקודת הביקורת. המוכס אומר לו: אדוני, עוד פעם? אמרתי לך שאסור לייצא חיות בר!
אז הבחור אומר: זו חיית בר? זה כריך עם בשר!
למה אני כותב לך את זה? כי לא תמיד המונחים קובעים. אם החולצה היא פרודיה או זיוף, זה עניין לבדיקה ולממצאים עובדתיים. אדם אחד יראה את נעלי ה MIKE ואת שעון ה SPIKO וישים צייד לב ואדם אחר לא ישים לב.
כעיקרון, השאלה היא שאלה של סימני מסחר ותפקידו של סימן המסחר הוא להבדיל את המוצר של בעל הסימן ממוצרים של יצרנים אחרים. אנחנו לא מדברים לדעתי על חולצה שאשתך תפרה לבן שלך לפורים, אלא על חולצה אחת מתוך מלאי שמישהו ייצר באיזה מפעל, כדי להרוויח מזה כסף.
הבחינה תהיה בסופו של דבר, בחינה של דמיון בעיני "האדם הסביר".
ומיהו "האדם הסביר"? לא האדם ברחוב, אלא בית המשפט עצמו. הוא "האדם הסביר". אם יראה לו שהמוצר הוא חיקוי שנועד להטעות, או כמוצר שאינו פוגע בסימני המסחר של היצרן של המקור.
אם אתה עוסק בזה, אתה כנראה חייב יעוץ משפטי צמוד.
 
למעלה