הפרוונית שאני וחבר מצאנו - בהאכלה

הפרוונית שאני וחבר מצאנו - בהאכלה

נמצאה ליד תחנת דלק במבשרת ציון לפני משהו כמו שבוע. האיש הנחמד מגן החיות התנכ"י אמר שכנראה שזה זכר ושאפשר לגדל אותו בטרריום מסודר (עם מים והאכלה . בתמונה תולעת קמח באדיבות הדרקונים הסיניים של בית הספר היסודי בו אני מטפל בבעלי החיים-זה בית ספר יסודי עם THEME כזה של גן חיות)

תמונה שניה + וידאו

וידאו יש עוד תמונות אם מישהו מתעניין משום מה בספיידי התמונות לא הכי מוצלחות כי די קשה לצלם מבעד לזכוכית הטרריום

blckMonkey

New member
שאני אכתוב הפעם את ה"לשחרר" הקבוע?

אור הפרוונית שמצאת היא חיה מוגנת (כמו כל החיות הארצישראליות). אני מציע לך לשחרר אותה במקום שמצאת אותה

אילון פ

New member
האמת ש...

פרוקי רגליים אינם מוגנים. בכל מקרה, לא כל דבר שמוצאים בשדה צריך להעביר לטרריום רק בגלל שמותר...

רן333

New member
ככל שאני יודע, הגידול שלהם אכן מותר

אני יכול להוסיף גם שלדעתי - כדאי, מעניין וגם חשוב לגדל פה ושם חיות בר ישראליות (מבין אלה שמותרות בגידול). לא יזיק לנו להכיר קצת יותר מקרוב את בעלי החיים שחיים כאן בארץ.

לא מדוייק

1. בתחומי שמורות טבע מוכרזות, יש הגנה לכל בעלי החיים - כולל פרוקי רגליים. 2. יש גם הצעות להרחבת רשימת ערכי הטבע המוגנים, כך שהגנת החוק תחול גם על חלק ממיני החרקים ופרוקי רגליים אחרים. בינתיים זה לא מתקדם בשל התנגדות משרד החקלאות, אך אולי יקודם בעתיד.

Itamar Levy12

New member
יהיה חבל

לדעתי צריך גם להתיר (בפיקוח ורק לאנשים מסויימים) זוחלי א"י. יש לנו חיות(מזוחלים לפורקי רגליים וכו') שאנשים פשוט לא מכירים,וזה פשוט חבל מאוד.

Nailicq

New member
blckMonkey אתה טועה ומטעה

בניגוד לזוחלים, חרקים ופרוקי רגיים אינם מוגנים בא"י ולכן איסוף וגידול מותרים (עכבישאים, עקרבים, חרקים וכו...)

../images/Emo45.gif בררתי את זה לפני שהחלטתי

לשמור . זה גם מה שאמר האיש מגן החיות.. התכנית היא לגדל אותו בבית הספר ואם זה לא ילך אז למסור אותו לגן חיות

אם אתה רואה שהיא לא מתאימה לכם

בבית הספר תשחרר אותה היכן שהיא נמצאה ואל תעביר אותה לגן חיות או מקום אחר.

היא נמצאה בתחנת דלק

אם אני אשחרר אותה זה בטח לא יהיה שם.. ובגן החיות אמרו שחסרים להם זכרים וכנראה ששלנו זכר.

למעלה