הפרוייקטים החשובים של דובאי

עגייב

New member
הפרוייקטים החשובים של דובאי

פשוט מדהים..אין מלים להוסיף... התמונה הזאת היא של בניין דירות ראשון בסוגו בעולם...הדירות מסתובבות..ככה שאין חיה כזאת "החדר עם הנוף הכי יפה"!!! נ.ב יש לכם אחלה פורום

עגייב

New member
אגב הן סוגרות מעגל פעם אחת בשבוע

ככה שהתנועה לא מורגשת...והאנרגיה שהסיבוב צורך סופגים מהשמש...

עגייב

New member
הערה לדובאיפובים חחח

אחרי שקראתי קצת בפורום שמתי לב שהתייחסתם כבר למה שהולך בדובאי..ויש כאלה שחושבים שהבניה שם מיותרת או נועדה רק כדי להחצין או להשוויץ או משהו כזה...מה שרציתי לחדש שזה ממש לא נכון..דובאי נמצאת במירוץ נגד הזמן..התיירות שם כל שונה עולה במספרים דראמטים...דובאי צפויה לארח יותר מ 15 מליון תייר ב2015 מה שגרם להם לחשוב שוב על המספרים האלה ולהבין שאין איפה לאכלס אותם ובגלל זה הם נמצאים בבניה קדחנית של בניינים שכולם כבר תפוסים ולדירות יש בעלים..בדובאי נמאצאת עירת ההיטיק הגדולה בעולם..כן כן..והדירות שם נחטפות עוד לפני הנחת אבן היסוד...בבורג' דובאי למשל ישנם 300 דירות ענק שמעוצבות על ידי "ארמאני" שנמכרו כולן תוך 8 שעות!! ...בורג' אלערב..המלון הגבוה בעולם שדומה לסירה נחשב לייקר בעולם והסיכויים לכנס לשם ולמצא חדר פנוי הוא אפסי וזאת לשתי סיבות..הראשונה שוהא תמיד נמצא בתפיסה מלאה והשניה היא שאין חדרים יש רק סוויטת חחח...אז חברה..יש במה לקנא.. רבותי דובאי נמצאת במרכז העולם בין מדינות המסחר החשובות בעולם המזרח והמערב...והמשקיעים שם אינם רק נסיכי נפט אלא אנשי עסקים בכל תחום אפשרי..למרות שגם אחרי שהנפט ייגמר יישאר להם כסף שיבנה עוד 100 דובאי, אך התכנון החכם והראייה העתידית שלהם בונה על עתיד משגשג לדובאי גם בלי נפט..
עוד משהו לאלה שחשבו שאין מה לראות בדובאי..חוץ מכל הדברים שכבר נמצאים שם..בדובאי מתכננים להקים את דובאי לאנד..שזו הולכת להיות עיר השעשוים הגדולה בעולם ..ואם כבר בעניין לשבור שיאים אז הם מתכננים גם לבנות את כל פלאי העולם החל מהפירדמות עד מגדל אייפל בגדלים טבעיים..זאת אומרת לא חיקוי עלוב כמו של לאס וגאס...אלא עותק במימדים ..חחחח...

petpatrol2

New member
תיקון טעות

מצטער להודיע לך אבל: 1) ה"ראייה לעתיד" כמו שאתה קורא לה היא לא כל כך ראייה לעתיד. הסיבה לבניה המטורפת שם היא העובדה שהנפט אמור להגמר להם עוד בערך 5 שנים. 2) השחזורים בדובאילנד לא יהיו בגודל מלא. תאמין לי, בתור מישהו שמבין ברכבות הרים ולונה פארקים וראה את המודל שמתי לב שיש הרבה דבירם לא הגיוניים או חסרי פרופורציה במודל. ובעוד שאין לי ספק שזה הולך להיות אחד מ, אם לא ה-מקום הכי מדהים בעולם, שחזור של טאיפאי 101 בגודל מלא לא יהיה שם.

עגייב

New member
לא הבנתי..

הם מגלים שהנפט ייגמר עוד 5 שנים אז יאלה לבנות גורדי שחקים שיהיה לנו מזכורת מימי הזהב להצטלם ליד?חחח נשמה הם מודעים לבעיית הנפט, והפיתוח של המדינה וביסוס הכלכלה לא בא בביטוי של בניית פלאי עולם..התוכניות שלהם בעיקר שדובאי לא תקרוס אחרי שהנפט ייגמר, לכן התיירות היא חלק מאוד חשוב אך לא היחיד...וממתי בנין בגובה 800 מטר אמור למשוך כל כך הרבה תיירים?? עכשיו אתה רוצה לומר לי שמי שמשקיע שם מליארד דולר בבניה אין לו יועצים מספיק חכמים שיגידו לו : "תקשיב למה לך להשקיע מליארד דולר אם מלא עוד 5 שנים הבנין יהיה ריק מאנשים" חחח...ודובאי בכלל מקום חסר פרופורציה...לא רק בתכנון אלא גם בביצוע..ראית את החרמון הפרטי שבנו שם? ראית את האיים המלאכותיים שכבר עמוסות בווילות לאנשים מכל העולם?! כולל סילבז רבים...ובקשר לשחזור אני ממש לא מתפלא...הם ישחזרו את הכל..חוץ מהחומה הסינית...ואגב..בורג' דובאי בכלל מומן על ידי סמסונג..ככה שהתקציבים שם לא רק ערביים..

petpatrol2

New member
לא הבנת

מה שהתכוונתי זה שהרעיון להעביר את הביסוס לכלכלה מנפט לתיירות זה לא כל כך "ראייה לעתיד הרחוק" כמוש גרמת לזה להשמע. כי זה עומד לקרות עוד מעט. לא אמרתי שום דבר בקשר למזכרת. בניין בגובה 800 מטר בהחלט מושך הרבה תיירים. מספיק לפעמים בניין אחד כדי לפוצץ תיירות באיזור מסויים (כמו הגוגנהיים בבילבאו. לפני שבנו אותו האיזור סבל ממחסור בתיירות, עכשיו הם משגשגים ממנה). ומי אמר שעוד 5 שנים הבניין יהיה ריק מאנשים? אני לא אמרתי את זה. גם לא אמרתי שהכסף שם יהיה רק כסף ערבי. אתה מתווכח איתי על דברים שלא אמרתי בכלל. והם לא ישחזרו את הכל בגודל מלא, מצטער להודיע לך. זה מקסימום יהיה כמו מלון "ניו יורק ניו יורק" בלאס וגאס. השחזור שם אמנם ענק אבל זה לא אחד על אחד. תראה לי מקור מהימן אחד שבו כתוב בו שזה כן.

עגייב

New member
האמת שראיתי את זה בכתבה בטלווזיה ערבית

אבל זה מה שהצלחתי למצוא בעברית....http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3140573,00.html מקור מהימן? לא נחשפתי לפרוייקט ..רק ראיתי איזה כתבה ברשת MBC על תוכניות ענק בדובאי ..והם הזכירו את זה כחלק מהתוכניות העתידיות...

עגייב

New member
הנה עוד כתבה..וזה לא קשור לעיר השעשועים

זה פרוייקט אחר לגמרי...http://www.asiatraveltips.com/news05/3010-FalconCity.shtml

עגייב

New member
ולמען הסרת הספק

It will be a city shaped like a falcon and contain life-size replicas of seven wonders of the world - the Great Pyramid in Giza, the Hanging Gardens of Babylon, the Lighthouse at Alexandria, Taj Mahal, the Leaning Tower of Pisa, the Eiffel Tower and the Great Wall of China. http://images.google.com/imgres?imgurl=http://realestate.theemiratesnetwork.com/developments/dubai/dubailand/images/falcon_city_of_wonders_icon.jpg&imgrefurl=http://realestate.theemiratesnetwork.com/developments/dubai/dubailand/&h=160&w=160&sz=21&hl=iw&start=2&tbnid=eUS1jHZsDB-1uM:&tbnh=98&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3DThe%2BFalcon%2BCity%2Bof%2BWonders%26svnum%3D10%26hl%3Diw%26sa%3DN חחחח פשוט תחפש את The Falcon City of Wonders בגוגל ותמצא מלא מידע על זה...

עגייב

New member
תמונה של הפרוייקט המדהים וציטוט מהכתבה

Falcon City of Wonders will be a unique tourist attraction, as it will capture the spirit of ancient civilizations and contain architectural marvels of the world, combined with modern facilities. It will be a city shaped like a falcon and contain life-size replicas of seven wonders of the world - the Great Pyramid in Giza, the Hanging Gardens of Babylon, the Lighthouse at Alexandria, Taj Mahal, the Leaning Tower of Pisa, the Eiffel Tower and the Great Wall of China.

petpatrol2

New member
קצאאאאאת סתירה.

מצד אחד הם אומרים בYNET(ורק בYNET) שההתעקים יהיו של אחד על אחד. מצד שני, בין המבנים המוזכרים אם גם מציינים את חומת סין. איכשהוא נראה לי שיהיה קצת בעיה לשחזר את חומת סין. במיוחד בהתחשב בזה שחומת סין מקיפה את כל סין, וסין יותר גדולה מחצי האי ערב בכלל, שבו נמצאות האמריויות הערביות המאוחדות, שבהן נמצאת דובאי. כנראה שהכוונה היא לשחזור בגודל מלא של מגדל אייפל, ואולי עוד איזה דבר או שניים. אבל את מגדלי פטרונאס אל תצפה לראות שם בגודל מלא.

oren*

New member
אפשר להניח שמדובר במקטע של החומה

לתת תחושה של גובה ורוחב הרי בלאו הכי תיירים לא הולכים לכל אורך החומה אלא מגיעים ומצטלמים ליד אחד העמודים שלה, אז זו המטרה.

petpatrol2

New member
בנאדם

רד מזה. אי אפשר לשחזר את כל הדברים האילה בגודל מלא ב5 מיליארד דולאר. חצי מהפרוויקטים האילה יעלו מיליארד דולר לבניין. איפה חוץ מYNET כתוב שזה היה אחד על אחד?

oren*

New member
אל מי הגבת?

התגובה נכתבה תחת ההודעה שלי, אבל התוכן לא קשור - הצדקתי את הטענות שלך.

petpatrol2

New member
להיפך

אם כבר אז אתה מצאת הסבר לאיך הם מתכוונים לשחזר את החומה בגדו של אחד על אחד בלי השטח של סין, מה שכביכול הופך את הטענה שלו לתכיפה שוב. אבל עזוב. נראה לי שזה עניין של הבנת הנקרא XD

oren*

New member
"מקטע של החומה"

יכול להיות גם באורך כמה עשרות מטרים, רק בכדי שאנשים יחוו את עוצמת הגובה והרוחב.

עגייב

New member
life-size replicas of

תרגם לי את זה בבקשה!! מה הכוונה מלייף סייז?! הם ישחזרו הכל במימדים טבעיים ..אבל ברור שלא יבנו חומה באורך חומת סין...חוצמזה חומת סין אינה מקיפה את כל סין..רק החלק הצפוני ממנה...אבל עדיין...הם לא יבנו חומה באורך מלא כי זה יוזליס וחסר טעם..אבל השאר הם יבנו ועוד איך...

petpatrol2

New member
אני אאמין לזה כשאני אראה את זה

דובאי או לא. אני בספק שהם הולכים שם את כל פלאי עולם בגודל מלא בתקציב של 5 מיליארד דולאר.

עגייב

New member
אתה יודע ש 5 מליארד דולר זה שווה

5 אלפים מליון דולר?! כלומר 20 אלף מליון ש''ח?! חוצמזה זה אף פעם לא יכול להיות סכום סופי..זה סכום מוצע...ברוב הפרוייקטים הסכומים מכפילים את עצמם, ומי כמוך יודע ..חוצמזה יש הבדל בין עלות סופית לבין עלות בניה... עלות הבניה של בורג' דובאי הייתה במאות מליונים..אך העלויות של הפינישינג צפויות להגיע למיליארדים..

petpatrol2

New member
שאלה

למה "מי כמוני יודע"? וכן, אני יודע כמה זה 5 מיליארד, אבל אל תשכח שחצי מהבננינים האילו נבנו בהשקע של יותר ממליארד דולאר בפני עצמם.

למעלה