הפרוייקט לפיתוח כישורי שפה בקרב ילדי פליטים

• פותח הנושא OmZi
  • פורסם בתאריך

OmZi

New member
הפרוייקט לפיתוח כישורי שפה בקרב ילדי פליטים

רקע במהלך שנת הלימודים 2008/9 כ-70 ילדים בין הגילאים 6-13 ממוצא אריתראי, אתיופי וסודני נקלטו בחמישה בתי ספר יסודיים בצפון תל אביב ("ארן, "היובל, "אביב", "רמת אביב" ו"מגן") ובבית ספר נוסף בדרום העיר("הגליל"). במסגרת פרויקט שמטרתו לפתח כישורי אוריינות שפתית בקרב ילדי קהילות מבקשי המקלט בתל אביב מפעילה עמותת המרכז לקידום פליטים אפריקאים מתנדבים במספר בתי ספר יסודיים בעיר. על הפעילות מדובר בפרוייקט חונכות לימודית פרטנית המתקיים במסגרת שעות הלימודים, בין הימים א'-ו', במספר בתי ספר יסודיים ברחבי ת"א. מטרת הפעילות היא לפתח אצל הילדים כישורי אוריינות ולהעשיר את שפתם, אנו עושים שימוש במערכי שיעור שהוכנו מבעוד מועד בידי אנשי מקצוע מתחום החינוך ועובדים בשיתוף פעולה מלא עם אנשי הסגל בבתי הספר בהם אנו פועלים. התוכנית מהווה חלק אינטגרלי במערך הסיוע הלימודי הלא פורמאלי של אותם בתי ספר. כיצד ניתן לעזור? אנו זקוקים לאנשים שיתרמו לפיתוח והבטחת המשכיות הפרויקט בדרכים שונות: *הדרכה *ייעוץ מקצועי *ריכוז וגיוס מתנדבים ומשאבים אנא צרו עימנו קשר בהקדם, כדי לסייע בהקמת מערך החונכות טל' 054-2323-825 או בדוא"ל [email protected]

gingervfred

New member
גם בקמפוס ביאליק רוגוזין נקלטו ילדים

ובמספרים גדולים בהרבה - 80!!! רק בבית ספר זה

OmZi

New member
בעבר עבדנו גם בביאליק

אך מכיוון ששם היקף מערך הסיוע הלימודי רחב מאוד וכולל סיוע של בני ובנות שירות לאומי, שנת שירות, מורות חיילות, עמותת אלון, מועדוניות וגופים אחרים החלטנו להתרכז במספר בתי ספר יסודיים בעיקר בצפון ת"א בהם אין שום סיוע מלבדנו. לפרטים נוספים אנא צרו עימי קשר בדוא"ל [email protected]

מאדמאן

New member
חשבתי שאתם מדברים על פליטי גוש קטיף....

אני לא חושב שהקמת פורום לילדי גוש קטיף. אני גם חושב שילדי הפליטים צריכים לקבל סיוע עד שילכו מכאן. אין מקום לעוד עמים בארץ שלנו. עזרה ראשונה בהחלט הגיונית אבל אני בעד שהמהגרים הבלתי חוקיים הללו יצאו מכאן באופן מסודר והומני. טפלו קודם בילדי גוש קטיף !!!

0006

New member
לעזור להם??? לגרש אותם מכאן!!!!!!

אני לא מבין למה אנחנו צריכים לעזור להם אנחנו חייבים לדואג שלילדים שלנו לנכדים שלנו לנינים שלנו תישאר כאן מדינה שתיהיה הבית שלהם שתיהיה מוגדרת כמדינת העם היהודי עם רוב יהודי ברור ומוחלט!!!!!! בואו נביא לכאן את כל העולם וזהו תצאו כבר מהסרט שלכם יש להעיף אותם מכאן

SupermanZW

Well-known member
ב2040 לא יהיה רוב יהודי בין אזרחי ישראל

וזה בלי שום קשר לעובדים הזרים, פשוט מפני שיהיו יותר ערבים אזרחי ישראל מאשר יהודים אזרחי ישראל. בכל מקרה אני פחות חושש מ2040 מאשר אני חושש מ2010, זה מפני שב2010 לאיראן תהיה פצצת אטום ואז יכול להיות שזה יהיה הסוף שלנו.

0006

New member
בגלל זה יש

להעביר שטחים כמו ועדי ער ועוד מקומות לרשות הפלסטינית וכמה שיותר מהר

SupermanZW

Well-known member
זה לא יעזור

לתושבי ואדי ערה ושאר המקומות אליהם אתה מתכוון יש אזרחות ישראלית. אם תעביר את השטח בו הם חיים לרשות הפלסטינאית הם יעזבו אותו ויעברו לחיות בשטח אחר בישראל פשוט כי הם יודעים שבישראל יחיו באיכות חיים גבוהה יותר מאשר ברשות הפלסטינאית. אזרחים אי אפשר לגרש ולכן גם חילופי שטחים לא ימנעו מישראל רוב ערבי ב2040, זה מצב אבוד ואין שום דרך לפתור אותו.

0006

New member
יש לי חלום בהקשר הזה

שאני מאחל שיקרה אבל אני לא אספר לך זה סוד
מקווה מאוד שזה יקרה

מאדמאן

New member
את גוש קטיף כן יכלו לגרש .. אין בעיה לגרש גם

את אנשי אום אל פחם - אבל לאיהיה צורך גם כך הם עוזבים לבד, כועסים, מייללים אבל הולכים. רק הקיצוניים שבהם נשארים ואיתם תמיד קל יותר להתמודד. אבל למה להכנ סלסיכסוך הישראלי פלסטינאי אם זה לא קשור לילדי העובדים הזרים ?? אז זה כן קשור ולכן השמאל שוב יפסיד במאבק המלאכותי הזה.

SupermanZW

Well-known member
אנשי גוש קטיף חיים עכשיו במקומות אחרים בארץ.

ערביי המשולש יעברו למקום אחר בישראל מיוזמתם אם יעבירו את המשולש לשליטת הרשות הפלסטינאית.

מאדמאן

New member
זו עוד סיסמה שבה משתמש השמאל ועוד סיבה שאסור

להשאיר כאן את הגויים שנכנסו לכאן בניגוד לחוק. אכיפת החוק תמנע אנרכיה ותמנע גם הסתה כנגד שומרי החוק. אגב, השמאל תמיד טעה בספירה - גם לפני 20 שנה אמרו שיהיה כאן רוב ערבי .... אבל הם לא יודעים לספור וזה מטריף אותם...

SupermanZW

Well-known member
הם לא טעו בספירה אלא לא ידעו לצפות את ההגירה

מחבר העמים לפני שהתרחשה. עכשיו כבר אין יהודים שרוצים להגר לישראל, יש רק יהודים שרוצים להגר ממנה. עכשיו רק מסכני העולם השלישי רוצים להגר לישראל.

evilihi

New member
זה לא הקטע של גויים לא גויים

זה הקטע של עניי עירך קודמים. כבר היום יש הטבות למפעלים וחברות שלוקחות עולים חדשים - על פני צברים. כבר כיום מצב העבודה על הפנים. הם הגיעו לכאן מראש בידיעה שהם לא חוקיים. אם יקבלו אזרחות - הם כבר *לא* יעבדו בעבודות כמו סיעוד ונקיון. ואז מה? יביאו עובדים זרים נוספים, והנה יש לנו שרשרת.

שירקאן12

New member
סליחה שאני מתערב

ראשית האוכלוסיה הזרה בישראל מונה כמעט חצי מיליון איש וזה מהווה כ8% אחוזים מכלל התושבים. מדוע רק אנחנו. מדוע לא מצריים, לוב, אירופה הססגונית.... ארה"ב. קלטו . אולי לא הבחנתם אבל לאחר כל כך הרבה תלאות ויסורים ושואה .ואנו במדינה רק 5.5 ציליון יהודים בלבד.לאחר 61 שנים. כל השאר אחרים. (אגב המוסלמים בעולם מהווים כ22% מקום שני אחרי הנוצרות 33%) הבעיה היא שמי שנתן אור ירוק לכך שידאג להם. אני מקווה מאוד לא הכנסנו סוס טרויאני שיום אחד יעמוד על שתי רגליו האחוריות וגם יבעט. בנוסף לכך לא זוכר שישראל זה הגלובוס ישראל זו נקודה קטנה וחמה על המפה מוקפת בארצות עויינות . אז אנו אמורים לרצות גם את שארית העולם. מי כיום היה קולט אותנו במידת הצורך ואני כברלא אומר את כולנו (היהודים) רק חצי מיליון ... איזו מדינה הייתה נותנת לנו מקלט...? תחשבו!

ג י ל 7 3

New member
חשיבה הומנית

כל עזרה שמופנית כלפי העובדים הזרים חייב להיות במסגת חבילת סיוע המוביל בסופו של דבר להחזרתם לארצות מוצאם או כל ארץ אחרת שיחפצו ויוכלו ללכת לשם . מה פתאום אתם מציעים להם בית בארצנו השסועה? אני שמח לסייע לכל אדם בלי הבדל גזע או דת וכו'.. אבל ברור שארץ ישראל חייבת להשאר מקלט חיים לעם היהודי בלבד ולא שום פליט אחר הגעת מסיבותיך שלך אתן לך להתארח ולהתארגן אסייע לך ככל יכולתי לארגן לך חיים חדשים בארץ שתחפוץ. לא כאן. כאן זו מדינת העם היהודי.. לא לא אין צורךף באמת אין צורך שתתגייר תישאר מוסלמי נוצרי בודהיסטי וואטאבר אבל פה זו ארץ ישראל! אחרי שקלטתי אותך. נתתי לך מעט פרנסה ושקט. התארגנת די הצצורך להמשיך בדרכך אורח - אין זה מנומס לבקש / לדרוש להשאר בן בית אם היו רוצים היו מזמינים אותך . עכשיו בוא נראה לאן אתה הולך מכאן? צרפת? ארה"ב? איזו מדינה נאורה הבטיחה לך קליטה מהירה? בהצלחה.

SupermanZW

Well-known member
"אתן לך להתאזרח ולהתארגן..." ../images/Emo6.gif

אתה קולט איזו שטות כתבת? אם תתן לעובדים הזרים להתאזרח תהיה להם הזכות להישאר לתמיד וגם להשפיע על עתידה הפוליטי של ישראל, הם לא יסכימו עוד לעסוק בחקלאות וסיעוד ואף יהיו זכאים לדמי אבטלה, ישראל תזדקק לעובדים זרים חדשים שיחליפו אותם. אסור בשום אופן לתת לעובדים הזרים להתאזרח. את כל המהגרים הבלתי חוקיים צריך להחזיר לארצות מהן באו.

ג י ל 7 3

New member
דיסלקציה אינה סיבה לבושה

אל תתבאס .. כתבתי "אתן לך להתארח" .. איך קראת "להתאזרח" .. אני יכול להבין ... אני בהחלט שותף לדאגתך

למעלה