הפרופ` דורון אורבך על ניפוץ השיקוץ

התולעת 1

New member
הפרופ` דורון אורבך על ניפוץ השיקוץ

תגובה מגדולי המדענים בארץ הפרופ` דורון אורבך על ניפוץ השיקוץ מאת: פרופסור דורון אורבך מכתב שכתב אחד מגדולי המדענים בארץ הפרופ' דורון אורבך ראש המחלקה לכימיה באונ' בר אילן ל''דעת-אמת'', וזה לשונו: בס''ד עבור אנשי/מפיצי קונטרס ''דעת אמת''. יצא לי לקרוא מספר לא מבוטל מהקונטרסים שאתם מפיצים. כפרופסור לכימיה המנהל אחת מקבוצות המחקר הגדולות בארץ הנמצא בחזית המדע המודרני, אני מניח שאני מכיר את חוקי הטבע ומשמעותם לא פחות מכם. כמו כן אני יהודי שומר תורה ומצוות שמאחוריו נפח לא מבוטל של לימוד תורה, כך שאני בהחלט רואה את עצמי מבין גם בתורה וגם במדע. אני מוכרח לומר לכם שמאחורי הקונטרסים שאתם מפיצים מבצבצים רשעות, תסכול והרבה יצרים רעים. לכל מה שאתם כותבים יש מטרה להרע ולקלקל. אתם נטפלים לאיזה מאמר של חז''ל, מציגים אותו בזוית ראיה צרה ומוגבלת, ומנסים להראות שאינו עומד בבקורת מדעית, ולכאורה סותר [מתוך מוגבלות זו או אחרת כביכול] אמיתות מדעיות ''מבוססות''. הבעיה היא שמה שסותר את האמת הם לא מאמרי חז''ל, אלא הקונטרסים שלכם המיועדים לציבור מבולבל, פסאבדו-משכיל, שמחוסר ראיה גלובלית עלול לחשוב שיש מאחורי החומר שאתם מפיצים איזו דעת. ובכן, ככל שהמדע המודרני מתקדם לעומק ולמרחב, יותר ויותר מתברר שהיקום כולו מתקיים בנס. תופעת החיים היא נס שלא יכול היה להיווצר מאליו לפי חוקי הטבע. יותר ויותר מדענים בכירים המכירים באמת מה אומר המדע המודרני, מכירים בנס שבתופעת החיים. כמו כן ניתן להראות בקלות שהתורה [ובעצם התנ''ך כולו] נכתב בהשראה אלוקית, שכן התנ''ך שנכתב לפני כ-2500 שנה מנבא בבהירות רבה את תולדות עם ישראל אלפי שנים אחר שנחתם. קריאה בתנ''ך מתוך ידיעת עברית פשוטה בלבד והיכרות עם תולדות עם ישראל מביאה בפשטות למסקנה שהתנ''ך חובר בהשראה על-אנושית. יוצא שבכל דרך שמסתכלים על המציאות, אם מכירים את העובדות: מדע, תנ''ך ותולדות עם ישראל, מגיעים למסקנה שיש בורא לעולם ושהוא נתן תורה מחייבת לעם ישראל. מאחר ולחכמי ישראל ניתן התפקיד להעביר את התורה הזו מדור לדור, הרי שלא יתכן שהבורא נתן לחכמי ישראל להגיד סתם דברים, שיוכלו לבוא חברת ליצים כמותכם ולעשות מהם צחוק. כל סתירה בין מאמרי חז''ל לבין מדע נובעת אך ורק מאי הבנה או של מאמרי חז''ל או של אי הבנת המציאות המדעית האמתית, או אי הבנת שניהם. נראה שהאפשרות האחרונה היא זאת שמאפיינת את הגיגיכם. לחכמי ישראל היתה כוונה במאמריהם להעביר לנו מסרים חינוכיים ברוח תורת אלוקים חיים. הם השתמשו בחלק מהמשלים שלהם בידע האנושי שהיה קיים בזמנם. בעניינים לא מעטים נאמר ''הודו חכמי ישראל לחכמי אומות העולם''... ''חכמה בגויים תאמין''. לכן אין שום סתירה בין יהדות למדע. הקב''ה מדבר אלינו בשתי שפות מקבילות: לכל האנושות: חוקי הטבע והגאוניות שאחורי הבריאה, והעובדה שמוח האדם מסוגל להמציא מתמטיקה לתיאור חוקי הבריאה המסובכים. זוהי שפת המדע שהיא שפה עקיפה. לעם ישראל: שפת התורה, שפה ישירה שדרכה הבורא מתקשר עם עם ישראל דרך אלפי נבואות לאורך כ-1000 שנים. לא תיתכן סתירה בין שתי השפות הבאות מאותו מקור. סתירה כביכול נובעת מאי הבנה של אחת מהשפות הללו או שתיהן. לסיכום: החילוניות המתוסכלת והלוחמת שלכם לא תביא אתכם לשום מקום. עם ישראל יחזור בתשובה איתכם או בלעדיכם. אי אפשר לעצור את המהלך היחידי שיכול להביא לתיקון העולם. אני קורא לכם בימים טרופים אלה, זמן מתן תורתנו, להתעשת לעשות חשבון נפש ולחזור בתשובה. פרופ' דורון אורבך, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בר אילן ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים, ונתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכנו! ''ולא יהיה עסק כל העולם [בימות המשיח] אלא לדעת את ה' בלבד. ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים העמוקים וישיגו דעת בוראם כפי כח האדם שנאמר כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים'': [רמב''ם סוף היד החזקה] גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך! [תהי' קי''ט] http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=6453&codeStat=24

giingiit

New member
לידיעתך, זה מכתב שהוא הכתיב לי פעם

וזה מדהים לראות אותו חוזר ומתגלגל מכל מיני מקומות.

Governor

New member
אין צרך להתפעל. איזאק העתיק

מאיזאק באמצעות cut'n'paste פשוט, מתוך אמונה ש- cut'n'paste מעניק משנה תקף לדברים, במקום להסתפק בקשור פשוט. בשולי הדברים: היותו של פרופ' אורבך בר-סמכא בנושא אלקטרוכימיה ותאים חשמליים, _אין_ לה השלכה על המלצותיו בעניני אמונה...

giingiit

New member
לעובדת היותו בעל תואר גבוהה משלך

בתחום המדעי יש הרבה השלכות לגבי אמיתות דבריו. מה גם שהוא מעביר את ימיו במחקרים בעוד שאתה ידידי, מעבירם פה באינטרנט. לכן הוא מחכים בעוד שאתה לא.

Governor

New member
לא. הוא משקר בעניני אמונה, ממש כמו

דר' ענבל, וממש כמו כל המסיונרים, וזה ישירות עקב היותו חוזר בתשובה. יש חסר מנוחה מיוחד אצל חוזרים בתשובה. איזה חסר שקט נפשי, שאינו קים אצל אנשים שנולדו להווי חרדי...

וממה זה נובע?

החוסר מנוחה נפשי? לדעתך האישית כמובן, אלא אם כן אתה מסתמך (כהרגלך בקודש ואני מציין זאת כדבר חיובי) על מחקרים בנושא.

גוססי2

New member
מהצורך למצוא צידוקים...

לאמונה שאדם לא נולד לתוכה. אנשים אלה עשו צעד ששינה את חייהם באורח מהותי, וחלק מהם כנראה חשים שלא השיגו את מה שביקשו. הם לא מאושרים, ההתלהבות הראשונית פגה, הספקות מנקרים בהם והשקט הנפשי מהם והלאה. זו דעתי הבלתי מוסמכת.

Governor

New member
אולי ההסבר לחסר המנוחה

ולחסר השקט הוא זה. מובן שגם WRR (ויצטום, ריפס, רוזנברג) הם חוזרים בתשובה. וגם דלעת1000. האם מצגר "האלכימאי" בועז, אף הוא חוזר בתשובה? 2843925F

תגובה לשניכם

הייתי מקבל זאת אם היה מדובר רק בחוזרים בתשובה אחרי סמינר אחד ויחיד. אך אנחנו מדברים על אנשים שהם קצת יותר אינטליגנטים חכמים ופיקחים מהאדם הממוצע. חוזרים אלו בדקו לעומק, לאורך ולרוחב לפני שקבלו עליהם עול מלכות שמים. הרי לא תמעיט בערכם (השכלי) של אנשי האקדמיה בעלי ניסיון עשיר בתחומם ואולי קצת פחות בתחומים אחרים בהם ידיעותים די רחבות ושוב הרבה יותר מהאדם הממוצע. שאלה: 1.האם יש בפורומים נציגות שלהם? אקדמאים (בעבר ובהווה לאחר חזרתם בתשובה) מדענים וכו? אנחנו, באים לכאן ומתנצחים זה מול זה, עמוסים בטיעונים לעייפה, ואף אחד מאיתנו אינו בקיא על בוריו בנושאים המדוברים למעט משתתפים כמו 'גובנר' (גם אז לא מדעת עצמם) המגבים את טיעוניהם בקישורים רלבנטים. לסיכום: גם חז"ל התנצחו (לשם שמים) זה מול זה (תנורו של עכנאי, בית שמאי מול בית הלל וכו) האם הם היו ספקנים ביחס לסוגיות בהן הם דנו? לא. הם הקפידו לדייק עד קוצו של יוד. לעולם טבע האדם הוא לחקור ולשאול ולהביע דיעה הבאה ממומחיותו ומיֶדע כללי הנרכש במהלך השנים, אם זה מדענים אז מחבריהם בתחומים שונים. מה רע בכך?

Governor

New member
"חוזרים אלו בדקו לעומק, לאורך

ולרוחב לפני שקבלו עליהם עול מלכות שמים" לא, לא, לא. אל תערב ותבלבל בין ההכרעה האישית להאמין, לבין המאמץ של חז"ל לרדת לשרש סודות עניני-טבע. אקדמאים החליטו להאמין? ...Good for them מכיוון שקיום אלהים ועקרי האמונה _אינם_ ניתנים להוכחה (ולכן ברור שאין מה לבדוק בכלים של מתודת מחקר מדעי, וכפעל יוצא, אין משמעות להשכלתם האקדמאית במדעי הטבע), אלא מדובר בהכרעה אישית הנובעת ממבנה האישיות, הרי שכיחותם העצומה של חוזרים בתשובה בין מחברי ה"הוכחות" לסוגיהן והטוענים לקיום "הוכחות", _דווקא_ מעידה על חסר שקט ועל חסר מנוחה כטענתי. ההתלבטויות והמחלוקות של חז"ל הן ענין אחר. חז"ל, הגם שאחדים מהם לא נפלו בחריפותם מטובי מדעני הגויים של זמנם, החזיקו ס"ה בדעות המקובלות אז לגבי עניני-טבע, ואף קבלו מן הגויים תאוריות שנראו נכונות על פני הדברים. גם אם טעו, אם משום הסק מוטעה, או משום שהדעה המקובלת בעולם המדע של זמנם בענין הנדון היתה מוטעית - לזכותם יאמר שחתרו תמיד ללבון ולגלוי האמת...

גוססי2

New member
התחרדות נובעת מטעמים רגשיים

"אך אנחנו מדברים על אנשים שהם קצת יותר אינטליגנטים חכמים ופיקחים מהאדם הממוצע. חוזרים אלו בדקו לעומק, לאורך ולרוחב לפני שקבלו עליהם עול מלכות שמים" לא, הם לא בדקו כי אין מה לבדוק. המתחרד לא ממש מתעניין בידע המדעי של חז"ל או בהתגשמות נבואות התורה. מה שהמתחרד מחפש הוא תוכן חדש לחייו, שליחות שתהפוך אותו מסתם אדם למישהו מובחר יותר, קצת ליטוף של האגו והבטחה של עתיד מזהיר או-טו-טו; היהדות מספקת את כל אלה במנות גדושות, והמתחרד חוטף את הסחורה בשתי ידיו. אלא מאי? אחרי שההתלהבות הראשונית פגה רבים מהחוזב"תים מוצאים עצמם חיים במציאות אפורה, מבצעים ללא הרף טקסים משמימים החוזרים על עצמם בצורה כפייתית, וספקות מתחילים לצוץ על פני השטח. שלב זה בחיים הוא נקודת משבר שניתן להגיב עליו בשתי צורות: לבצע הערכה מחדש של המצב ולעשות "אחורה פנה", או לקבור את הספקות בנסיונות שכנוע עצמי מדוע הצעד הראשוני של החזרה בתשובה היה נכון וטוב. אלה, "המשכנעים", מהווים את אותה הקבוצה עליה נמנים דורון אורבך ודב שטיין.

giingiit

New member
חוץ מירון ידען הכוונה ../images/Emo13.gif

ואינך יודע על מה אתה מדבר ואם אינך מאמין לי, אני מציעה שנערוך מפגש בינך לבין קבוצה של בעלי תשובה, שיספרו לך למה הם חזרו בתשובה, ומה מסתתר מאחורי זה. מוכן? אני מוכנה לקבוע לך פגישה בנתיבות עולם. לפחות אחר כך אם תקבע דברים בצורה כזו כוללנית, לפחות תוכל להגיד שאתה מכיר די הרבה ויהיה לזה יותר משקל.

להאמין לך ?

למה להאמין לאשה נבערת מדעת שאפילו במחנה החרדי לא רוצים לקבלה (עקב היותה חוזרת בתשובה) ?

גוססי2

New member
אמרתי כמה וכמה

ופירושו יותר מאחד. תודה על ההצעה למפגש, אבל אין בכך כל ערך. כמה אנשים יהיו מספיק כנים כדי לומר "חזרתי בתשובה כי החיים שלי היו בזבל, הייתי בודד, לא היה לי בשביל מה לקום בבוקר"? הרוב לא מודים בכך אפילו בפני עצמם, אבל התנהגותם והביוגרפיה שלהם זועקת זאת מכל זוית אפשרית. אני לא אומר שכולם כאלה, אבל הרוב בהחלט כן. אילו במקום סמינר של ערכים היו מציעים להם באותו הרגע שבוע באשראם עם המהרישי יוגורט הם היו נעשים הודים נלהבים ובדיוק מאותן סיבות. אף אדם לא משליך את כל חייו מאחורי גבו ועושה 180 מעלות אלא אם כן הוא חש שחייו הגיעו למבוי סתום.

למעלה