הפרו-טור בסכנה קיומית

הפרו-טור בסכנה קיומית

אין רגע דל בהכנות לעונה הראשונה של הפרו-טור. והיום סייקלינג ניוז מפרסמים, חדשה חמה נוספת בעניין. מארגני 3 הגרנד טורס הודיעו שהם לא מעוניינים להיות חלק מהפרו טור. מה שאומר ש"ליגת החלומות של האופניים", תהיה ללא שלושת האירועים הגדולים ביותר של עונת האופניים: הטור, הג'ירו והוואלטה. עדיין לא היה לי מספיק זמן להתאמק בידיעה, אז פרטים נוספים בהמשך.

הנה תקציר הכתבה

ראשי שלושת הטורים הגדולים אומרים לא לפרו-טור. שלושת הטורים הגדולים, ובנוסף כמה מארגנים של מירוצים חד יומיים שלחו מכתב להנהלת ה Uci בו הם הביעו את מחאתם על הפרו-טור, ושהם לא מעוניינים שמירוציהם יהיו חלק מלוח המירוצים הל ה Uci בשנה הבאה. שימו לב ששלושת המירוצים הגדולים הם המסוקרים ביותר ע"י המדיה התקשורתית- וחוסר הימצאותם בפרו-טור יכול לפגוש קשות ב Uci. בלדה, רראש קבוצת Valenciana-Kelme שוחח עם כתב Cycling news וזה מה שהוא אמר: הפרו טור הולך ליצור מצב של תרבות אופניים שתדמה מדינת עולם שלישית, הפרו טור הופך את תרבות האופניים לקבוצה סגורה. 18 קבוצות- וזהו. סך העלות שהקבוצות צריכות להשקיע כדי להיות בפרו טור היא גבוהה מאוד, וקבוצה שלא תופיע בפרו-טור, פשוט לא תקבל סיקור טלוויזיוני, לא תוזמן למירוצים הגדולים- ובעיקרו- זה כימעט סופה. לאחר מכן הסביר בלדה את החשיבות של קבוצות קטנות באופניים- קלמה למשל. ולסיכום- אם הפרו טור יהיה בלי הטורים הגדולים- הפרו-טור מת. "So the news is today if the Grand Tours are not in the Pro Tour the Pro Tour is dead"

ומה מפריע להם?

a. The "sportive" aspects should prevail above the financial aspects b. The "ethical" aspects ( = a.o. doping) should be clearer defined c. The Pro Tour Teams are forming a "closed shop" now of 4 years, which means that new teams have no chance in this period and weakening teams should stay in the top. d The UCI should only play the rôle of the "judge" in the Cycling world and NOT become also an "interested" party (also in financial aspects) לי זה נראה קצת מגוחך ולא קשור לדרישות האמיתיות, אבל יכול להיות שאני טועה.

natyh

New member
החטא ועונשו

פרו טור משמעותו להעביר את הכוח מהמארגנים ל UCI הם יחליטו אלו קבוצות יגיעו או לא יגיעו לגרנד טור : או במלים אחרות: AG2R KELME PATERNINA ועוד בחוץ . האם יעלה על הדעת שמישהו יסכים לכך ??? פשוט במשך שנה שלמה רדפו ה UCI את קלמה בעוד בקופידיס חוגגים . מרוב יוהרה האמינו בלוזאן שיש להם יכולת לפרק בשם האינטרסים הצרים שלהם ובכוח הכסף קבוצות קטנות ועניות . אתמול קמו המארגנים האמיתיים ואמרו להם לא !!! עד כאן . שלום ולא להתראות פרו טור .

למעלה