הפריה ביתית - מי יודע?

אJJדה

New member
הפריה ביתית - מי יודע?

שלום לכולם,

אני בת 34. ללא בעיות פריון ידועות.
מתכננת הפריה ביתית (כלומר, זרע טרי + מזרק ללא מחט..).
מישהי כאן עשתה? מכירה? ניסתה?
אשמח לשמוע טיפים, עצות, המלצות.. וגם - לשמוע אם מישהי הצליחה ובאיזה נסיון

תודה מראש!
אני

כאן הם

New member
אני עשיתי

אני עשיתי הפריה ביתית כשעזרתי לזוג לסביות, פעמיים, שני ילדים, ילד אחד לכל אחת. מאוד פשוט, ובלי להתפאר, הן נכנסו להריון בנסיון הראשון.

אבל זה לא תמיד הולך ככה: עם הפונדקאיתי שלי, זה לא הלך איזה 9 נסיונות ונאלצנו לעשות הפריית מבחנה שעבדה בנסיון הראשון.

מהצד של הגבר, אין הרבה מה לעשות: צריכים להתאפק כמה ימים, להיות מאוד נקייים באותו יום, לעשות לתוך כוס(!) סטרילית.

מהצד שלה האישה, זה יותר הכנות. קודם כל, מבחינה נפשית, להיות רגועה, נינוחה, ואופטימית. אח"כ, אולי יש כמה דברים כמו מזונות שעוזרים. ממה ששמעתי, סירופ נגד שיעול עוזר כי הוא גורם לרקמות החיצוניות להיות יותר עבות ורטובות.

אח"כ זה מזרק פשוט, פעולה פשוטה, תנוחה טובה והרבה מנוחה לאחרי כן.

בהצלחה!!!!

רענן

הכי חשוב

1 .לבדוק שאילו ימי הביוץ (אחרת חבל"ז)
2 .איכות הזרע. השמועות אומרות שהזרע של הגבר הישראלי לא משהו.
3. אם זה זרע טרי,לא לשכוח לעשות בדיקה לאיידס ומחלות מין. ואיידס ,חשוב ביותר.
4. שתהיי במצב רוח טוב ורוגע. הרבה מקשיי הכניסה להריון נובעים ממתח נפשי.
בהצלחה

אJJדה

New member
תודה על התגובות, ו..

אם יש סיפורים נוספים מעודדים או טיפים/המלצות - אשמח מאד לשמוע.

ואגב, האם זה בסדר שהזרע ינתן בבית של הגבר ואז ישונע אליי (כך שתעבור בערך חצי שעה)?

תודה!

כאן הם

New member
כן, הזרע הוא די עמיד

כן, אין בעיה שהזרע ממתין. אבל שני כללים:

1. להחזיק את הכוסית שבה נמצא הזרע כל הזמן ביד או עדיף בכיס המכנסיים, כי הזרע דורש טמפרטורה חמה (קצת פחות מחום הגוף)
2. לא לחשוף לשמש. הזרע רגיש לאור.

אני לא מומחה פוריות, אבל זה מה שקראתי.

אגב, אמא ברווה צודקת מאוד לגבי דבר אחד: לפני שאת אפילו מנסה איתו, שיעבור בדיקת איכות זרע. זוהי בדיקה קלה ומהנה לגבר. אם יש בעיות, כדאי לדעת מראש... במקום לדאוג למה את לא נכנסת להריון ממנו.

אבל זה לא נכון שאיכות הזרע של גברים ישראלים היא לא טובה. ממש לא נכון. רוב מוחלט של הגברים, בכל העולם, אין להם שום בעיות פוריות. איכות זרע נמוכה זה בעיה מאוד נדירה אצל גברים. כשאומרים שבישראל או אנגליה יש יותר בעיות פריון אצל גברים, זה אומר שבמקום 0.01% מהגברים, אז זה 0.02% ... פי שניים!!! אבל אפסי.

רענן

Tanya Bringauz

New member
זרע טרי?

האם על מנת לבצע הזרעה ביתית חייבים זרע טרי? האם לא ניתן להשתמש בזרע מבנק הזרע, כלומר תורם אנונימי?

טניה.

לא בישראל

בארץ, שחרור זרע מבנק הזרע יעשה רק למרפאה או בית חולים, עם קבלת מכתב הפניה מרופא.
אם את רוצה תורם אנונימי, תצטרכי לעבור הזרעה אצל רופא פוריות.

ענבלית70

New member
ובנוסף

יש בנקים אשר לא מאפשרים בכלל להוציא מתחומם. אם את רוכשת אצלם זרע, את חייבת לעבור אצלם הזרעה או הפריה. לנו היתה מלחמה שלמה בשביל להוציא את הזרע למחלקת IVF של בי"ח אחר.

אורית2011

New member
למיטב ידיעתי זרע מבית החולים שונה מזרע טרי

בבית החולים מטפלים בזרע ומחליפים את הנוזל שבו הוא נמצא. הנוזל שבו הזרע המוקפא נמצא מתאים להכנסת הזרע ישירות אל הרחם, ולא אל הנרתיק (לכן הרופא מבצע הזרעה תוך רחמית IUI). זרע כזה בכל מקרה לא ישרוד בנרתיק האשה עד לרחם.

לכן יש תהליכים ופרוטוקלים להכנת הזרע להזרעה בבית החולים.

בנוסף, מנות הזרע שמוקפאות הן קטנות משמעותית מפליטה של גבר. מכל "מנה" שהתורם נותן מכינים מספר מנות להזרעה, משום שההנחה היא שההזרעה יותר יעילה כיוון שהזרע מוכנס ישירות לרחם.

זה ההסברים שקיבלתי לפני כמה שנים, יתכן שהיום יש שינויים קלים, אבל זה רוח הדברים.

למעלה