הפריה

jacjac

New member
הפריה

האם מישהו יכול להסביר לי בקיצור , איזה הבדל יש בין ביצה מוטלת שיצא משם אפרוח לבין ביצה שהולך למאכל בלבד, כיצד אפשר במדגרה להבדיל בין השניים ? תודה

Weird Eyal 21

New member
המממממ....

בשביל שיצא אפרוח צריך שתרנגול (זכר) יהיה מעורב בעסק ביצים שאנשים אוכלים אלו ביצים מלול שאין בו תרנגול אז הביצה לא יהכולה להיות מופרת שהריי הביצה היא בעצם המחזור של התרנגולת וכמו אצל אשה אם לא מעורב גבר אז לא ייצא כלום....

Michelle1

New member
אני יכולה לתת

את התשובה האופטימלית- לגבי תרנגולות חפשיות שחיות בלול סימפטי יחד עם תרנגול- אבל לא לגבי מדגרה. לשמחתי יש לי חברה שמגדלת תרנגולות בחצר ביתה, יש להן לול מקסים עם תאי הטלה והן חפשיות להיות בחוץ (חלקה מגודרת - להגנתן) או בפנים כרצונן, רק בערב מכנסים את כולן לתוך הצריף שלהן וסוגרים אותו כדי להגן עליהן מחיות טרף. אצלהן, קל מאד לדעת. למרות שהן נמצאות עם תרנגול לא כל הביצים מופרות. אם תרנגולת מטילה ביצה מופרית, היא נשארת לדגור עליה. אם הביצה אינה מופרית, היא ממשיכה להסתובב אחרי ההטלה באופן חפשי עם חברותיה, לרכל על התרנגול ולנקר בערימת תערובת. כיף לראות תרנגולות מאושרות. והביצים שלהן, אפילו יותר טעימות, רק בגלל עצם הידיעה שטוב להן בחייהן. גם כך אני קונה רק ביצי חפש, אבל כשאני מבקרת אצל חברתי אני יוצאת איתה ללול ואוספת בכיף ביצים טריות ומאושרות.

נועם ר

New member
ההפריה

כל תרנגולת נורמלית מטילה ביצה פעם ביום.זוהי ביצה לאכילה. כשהתרנגולת מופרית ע´´י תרנגול אז יש 2 מטענים גנטיים- אמהי ואבהי ונוצר אפרוח. אם לפעמים יש במקרר ביצה עם טיפת דם אז היא מופרית ויכול לצאת אפרוח.

Coma White1

New member
לא נכון.

ביצים עם דם הן לא מופרות ! תרנגולות שמטילות ביצים עם דם הן זקנות או צעירות מדי.

למעלה