הפריית מבחנה לא מוצלחת

hagk

New member
הפריית מבחנה לא מוצלחת

שלום לכולם ביום חמישי עברתי שאיבת ביציות פעם ראשונה ולא הכינו אותי לכאבים שבאים לאחר השאיבה, באולטרסאונד יומיים לפני ניספרו 12 זקיקים, בשאיבה היו רק 7 ביציות מהם רק 4 היו יכולים להפרות במיקומניפולציה, בבוקר שלאחר השאיבה צלצלנו למעבדה ונימסר לנו שכל הטיפול היה לשווא לא יצא כלום מההפריות. בשיחה עם הרופא נראה לי שהם לא יודעים מה הסיבה כי היה זרע שניתן לעבוד איתו, הרופא אמר שיתכן שזה שילוב של הגיל 37 ורמה קצת לא טובה של FSH 10 מי מבטיח לי שבטיפול הבא זה לא יהיה אותו דבר? האם משהי/ו נתקל בתופעה כזו במיוחד שעד עתה אף אחד לא דיבר איתנו על בעיה אצלי אלה רק בעיית הזרע שאצל בעלי תודה חגית

יובל@

New member
היי חגית

בשאיבה הראשונה שלי קרה לי דבר דומה. שאבו לי 10 ביציות ואף אחת מהן כנראה לא הייתה מספיק בשלה. ה FSH היה גבוה מאד. מאחר וגם לנו היתה בעית זרע אז השילוב של זרע שהוא לא משהוא ושל ביציות לא בשלות הביא לכשלון ההפריה. הרופאים לא תמיד יודעים למה ההפריה לא הצליחה, אבל אני בטוחה שבטיפול הבא ישנו לך את פרוטוקול הטיפול על מנת לקבל ביציות "טובות יותר" אל יאוש. בטיפול השני שלי אם אני לא טועה היו לי 11 ביציות ו 10 מתוכן היו בשלות. אבל הפעם הזרע פישל מאחר והוא היה זרע מופשר.

יעל@

New member
חגית

זה קרה לי בטיפול הראשון. מתוך 12 ביציות רק אחד הופרה וגם הוא היה על הפנים. הפעם הזו להבדיל הצלחנו עם 11 עוברים, כששינו לי את הפרוטוקול. אז כך שבטיפול הבא זה יכול להשתנות גם אצלך. לפעמים מספיק שלא מרגישים כל כך טוב וזה קצת הורס. אל תתיאשי, ושם דבר לא לשוא, אפשר ללמוד מהפעם ולשנות בפעם הבא. בהצלחה, יעל

hagk

New member
יעל@ ויובל@

יעל ויובל שלום תודה על התמיכה וההסבר, מי הרופאים שלכם ובאיזה קופת חולים אתם? מה הפרוטוקול שקיבלתם והאם הוא הצליח? תודה חגית

יעל@

New member
חגית

אני שייכת לקופת חולים מכבי, ומטופלת באסותא. בטיפול הראשון טופלתי בפרגונל 2 אמפולות ליום והייתה לי תגובת יתר, והטיפול הופסק לכמה ימים. ולמרות ששאבו 12 ביציות, היה לנו עובר אחד שלא היה באיכות טובה. בטיפול הנוכחי טופלתי ב-גונל אמפולה וחצי, גם התגובה היתה טובה שאבו לי 20 ביציות, חמש תרמתי ויש לנו 11 עוברים. והיום בערב נדע לגבי ההחזרה. נראה לי שהטיפול משפיע על כל אחת באופן שונה ולכן חשוב למצוא את הטיפול הנכון והמתאים כולל המינון. ועל כן אני לקחתי בחשבון שבטיפול הראשון זה לא יצליח כמו שציפיתי בתקווה כי לפעם הבא אפשר יהיה ללמוד לקחים. לא להתייאש!

hagk

New member
יעל@

המון הצלחה לגבי היום אני אחזיק לך אצבעות נקווה שהתשובה תהיה חיובית חגית

למעלה