הפרסומות שממררות את חיי

הפרסומות שממררות את חיי

נושא הפרסומות עבר כל גבול וכל פרופורציה.

אני לוקח ביד עיתון "שבעה ימים". העיתון כבד מאוד, ואני מדפדף בו כמו בג'ורנאל. למה ?
כי יש בו 88 עמודים אבל בהם 40 עמודי פרסומות ועוד 13 עמודים שבהם יש תמונה ענקית סתם כדי לבזבז מקום, או מלל של 3-4 מילים כתובות בענק.
וכך מתוך 88 עמודי העיתון יש 53 עמודים חסרי ערך עבורי כמי שמשלם עבור העיתון כדי לקרוא בו חדשות וכתבות מעניינות.
משמע, שבערך 65% מהעיתון חסר ערך עבורי.

פירסומות בטלויזיה הן מכתה ורעה חולה עוד יותר.
בדקתי ומצאתי כי כמות הפרסומות בטלויזיה , הן של פרסומות חיצוניות והן של פרסומות של הטלויזיה עמה, יותר מחצי הזמן.
ויש באמתחתם טריקים לרוב כדי לבזבז את זמנו של הצופה.
זה מתחיל מ-"עוד דקה נשוב" שבחיים זו לא דקה.
זה בכך שהפסקת הפרסומות בת 10 דקות מתחילה 10 שניות אחרי תחילת התוכנית.
זה בכך שבסוף התוכנית יש הפסקת פרסומות ארוכה שבסופה חוזה המנחה, מודה לקהל על הצפיה בתוכנית, והתוכנית נגמרת.
זה גם כאשר בתוכנית תחרות כל שהיא, ברגע המותח ביותר, עושים הפסקה ל-"פירסומת הזהב".
הטלויזיה כבר מזמן איבדה את הבושה ומשדרת פרסומות באופן קבוע בזמן החדשות ואפילו בזמן ראיון של אישיות.

מה שקורה לרוב, ואפילו בחדשות, שמרוב פירסומות אני בכלל שוכח שזו תוכנית איזו שהיא, והולך לענייניי.....

וכל זה בלי לשכוח את הפרסומות הרצות כל הזמן על המסך עצמו שחלקו הגלוי הולך ומצטמצם.
למשל בערוץ 22
בפינה אחת סמל הערוץ צף כל הזמן,
למטה יש תרגום
ולמעלה בפינה השניה יש כל הזמן פרסומות מתנועעות כדי למשוך תשומת לב, אפילו כאלו שמפרסמות תוכנית כשהן ממש בתחילת התוכנית, ויש כאלו המסתירות חלק ניכר מהמסך העיקר שתדע שהתוכנית מתחילה.
בערוץ 10
הסמל שלהם גדול יותר בפינה אחת, למטה התרגום,
ויותר למטה שורת חדשות בלי קשר למה שמדברים באותו הרגע
מידי פעם בין הפרסומות יש להם גם: "חסויות".....

רק מאוחר בלילה אחרי שאשתי הולכת לישון, יש לי קצת נחת, ואני יכול לראות סרטים שהקלטתי... בלי פרסומות.

המענין הוא שאומרים לי כל מיני, שבלי הפרסומות לא היה כסף לשדר את התחנות הללו בכלל.
מענין, אבל אני זוכר שפעם לא היו פרסומות ובכל זאת היתה טלויזיה איכותית והיו המון תוכניות מעניינות, ולא רק טבח נולד מספר 1592 או זמר נולד 3401.....

יוליקה

Member
מנהל
שותפה מאד להרגשתך

י מ י ת 2

New member
מאיר, מה שהיה פעם היה ולא ישוב עוד

היה ערוץ אחד שניזון מתקציב ממשלתי ולכן לא הזדקק לפרסומות. ברגע שהחליטו להפריט ערוצים הם מתפרנסים מהפרסומות וברור שברגע המותח ביותר יכניסו פרסומת למפרסם שמשלם הכי הרבה. אם אתה רוצה לראות בלי פרסומות לך לערוצים אחרים סרטים למשל או ערוץ 8 או מצו וכד'. אין טעם לריב עם האישה על זמן מסך, היא תמיד תנצח....

מה שכתבתי היה על ערוץ 22 בתחילה

הפירסומות היו ממש מעט, אבל "עם האוכל בא התיאבון".
אין לי ספק שאם היתה קמה צעקה של אנשים שמשלמים מאות שקלים בחודש ובסוף רואים פרסומות בעיקר, זה היה משתנה, אבל הישראלים מפורסמים מאוד בחוסר ההתנהלות הצרכנית, אז כך זה יישאר באמת.

אין לי ברירה אלא להישאר בערוצים אלו (22,10) כי כך אשתי רוצה , גם אם היא בכלל לא בסלון ועסוקה במשהו אחר, וכמובן שהיא לא תוותר על פינס לפני החדשות ופינס אחרי החדשות ופינס בתכנית השלישית שלו..... זה במקום לרכל עם השכנה (השכנה גרוזינית בת 80...) אז היא שומעת את השטויות של פינס.

בזמן החדשות או תכנית אחרת שאני רוצה לראות, אני יושב, אוכל את הלב איך הטלויזיה מבזבזת את זמני לריק , עד שזה כבר מוציא אותי מהכלים, ואני מוותר על התוכנית והולך לענייני, ואם הנושא מאוד חשוב לי, מקליט אותו, ואחרי שהיא הולכת לישון, יכול לראות את התוכניות ולדלג על הפרסומות, או סרטים שיש בתחנות או כאלו שהקלטתי.

אני לא מתכונן לריב עם אשתי בגלל שום דבר אחרי 45 שנות נישואין.
אבל מספיק שפעם אחת אראה איזה סרט, נאמר אחר הצהריים, היא הרי תזכיר לי "שתמיד" הטלויזיה מכוונת לאן שאני רוצה.....
אני כל כך שמח שבטוח לי גן-עדן.....

הדסהש1

New member
זה מעצבן ואין לנו מה לעשות..גם בטלויזיה

שיש פרסומת אני מזפזפת ומה אני רואה ?בכל ערוץ אותן הפרסומות...
אי אפשר לקצץ..

למעלה