הפרעות אכילה

הפרעות אכילה

שבת שלום אנשים

בשנה האחרונה נחשפתי לכך שהמון אנשים סובלים מהפרעות אכילה
ולמהאני מתכוונת הפרעות אכילה
עיסוק אובססיבי בצורך לרדת במשקל
אני עובדת עם נשים בגילאי 30-40 לא ילדות , נשים אינטליגנטיות ,חזקות אמהות לילדים גדולים וקטנים והכי חשוב רזות
ממש ..ממש רזות
וכולן באובססיה מתעסקות בדיאטות מוזרות וקיצוניות
כשהייתי בהריון אחת מהן היה גם והיא המשיכה בדיאטה הקיצונית שלה

בקיצור כשאני הייתי צעירה הפרעות אכילה /אנורקסיה היו בגדר בושה
והיום זו גאווה להיות בתת משקל ונשים עם מבנה גוף נורמלי/רזה פשוט מזלזלים בהן

הנקודה שאני רוצה לשאול האם יש סיבה שהגל הזה שוטף את מחוזותינו
הרי ברור לכל בר דעת שזה מצב נפשי /גופני מעורער

אגב בכלל בקרב האוכלוסייה יש שטף אדיר של ניתוחים לקיצור קיבה וכל מיני דיאטות הזויות

דבר נוסף שאני רוצה להעלות /לשאול בהמשך לשיחה עם איש טרנסי זה איך עושים הגנות לדבר כזה
אני בחיים שלי לא עשיתי דיאטה ואני גם לא חושבת שאני צריכה ועדיין אני מרגישה שהשיחות האין סופיות על דיאטה וכל הלחץ החברתי הזה (שאגב מופנה גם כלפי ) משפיע גם עליי ואני מוצאת את עצמי מהרהרת בכך לא מעט

אשמח לקבל רעיונות להגנות כי אני באמת לא רוצה למצוא את עצמי בכלל מתעסקת בזה ,זה ניראה לי כל כך טיפשי ועדיין עובדה שאפילו אני מתעסקת בזה

הבגדים אשמים האופנה אשמה ומי שיוצרים אותה אשמים

אני לא שמנה ואם הבגדים הדוקים ובגזרות של היום גורמות לי להרגיש בטטה.
הרבה יותר נוח להסתובב בבגדי גברים ומרגישים איתם יותר טוב. וזו האמת לדעתי
עכשיו כשאני חושבת על זה אני באמת רוצה לקנות קצת חולצות גברים עם ציורים
הייתי קונה גם מכנסי גברים אם לא היה להם גזרה ממש שונה באגן

אופנה פיכס טפו

שבת שלום קוסמת ורודה

את באמת חושבת שהבגדים אשמים ??
הרי גם לפני 20 שנה היו בגדים צמודים ומיני ומחשופים ואז להיות עם הפרעת אכילה היה ממש בושה
מה לעשות אני קצת קשישה ואני באמת לא זוכרת כזו אובססיה על נושא המשקל , גם אז עשו דיאטות אבל לא כאלה דיאטות מוזרות שברור לחלוטין שהן מזיקות

ובכלל נראה לי שהנקודה היא האובססיה הקיצוניות של הדברים בתקופתנו

ולמה לך ללבוש חולצות של גברים ? הכי כיף להרגיש אשה (כך אני לפחות מרגישה ,אשה וגאה בזה )

אם אני נכנסת לחנות בגדים

אין הרבה מידות למידה 40 בישבן
ובטח לא הרבה מעל לעומת זאת מאוד נפוץ
מידות לנערות/ילדות /אנורקסיות בחרי את האופציה המתאימה.
ואני לא מדברת על מיני אני מדברת על בגדי יומיום

כי עכשיו אני לובשת חולצה רחבה והכי נוח לי בה.

זה לא קשור לגבר או אישה זה קשור לנוחות
בגדים רחבים בעיני יותר נוחים עם בגדי נשים אני מרגישה חנוטה

יש לי רק משהו להוסיף על מה שכבר אמרתי

נשים ונערות צעירות חשופות להמון ביקורת בעניין המראה שלהם, הרבה יותר מגברים. החברה שלנו מאד חומרנית, מאד חשוב לה המראה. ואנשים... אנשים רוצים להיראות טוב, הם רוצים שהחיצוניות שלהם תשקף את עצמם מבפנים. הם רוצים להיראות יפים שיאהבו אותם. למרות שאנחנו אומרים לעצמנו מיליון פעם שאין קשר בין היופי לאופי, בכל זאת אכפת לנו מהמראה החיצוני מאד. כי איכשהו בחברה שלנו יופי כן "מעיד" על אופי. אנחנו כן נעדיף לבלות את הזמן עם מישהו שנחמד להסתכל עליו, ואנחנו כן נרחם יותר על אדם עם מראה חיצוני יותר טוב. אני לא אומר את זה באופן נחרץ... אבל קראתי על הנושא מעט, ואני די מסכים עם העמדה הזו לפי החוויה האישית שלי בחיים. לדעתי, קיימת גם סוג של חפיפה בין להיות מוסרי ללראות טוב. אם היופי מעיד על האופי, אז מן הסתם, אם אני יפה יותר, אני גם אדם טוב יותר. לנשים יותר קשה בחברה שלנו להגיע למקום הזה, כי לנשים נקבעו אידאלי יופי מאד ברורים, נוקשים, וברוב הפעמים שבכלל לא קשורים למציאות, עד כדי כך, שאפילו דוגמניות יפיפיות עוברות פוטושופ כדי שיוכלו להתאים לאידאל היופי הנשי. כן. זה מטורף לגמרי. נשים בעצם מנסות להיכנס לתבנית שהן לא יכולות להיכנס אליה, מפני שהתבנית הזו היא בכלל לא אפשרית מבחינת המציאות.

את מדברת על הגנה. לדעתי, הגנה טובה לכל העניין היא פשוט להכיר בכך שאידאל היופי הנשי הוא כמעט ובלתי אפשרי. דבר שני, להכיר בכך שלמרות שנדמה שהיופי והאופי מעידים אחד על השני, לא כך הדבר. דבר שלישי, ברגע שמבינים שאידאל היופי הנשי הוא שגוי, אפשר להיחשף לאידאלי יופי שונים שכן קשורים במציאות, שלא דורשים ניתוחים, הורדת משקל וכדומה. האמת היא שלכל אדם יש אדם אחר שנמשך אליו, לכל אדם יש מישהו שיבוא ויגיד שהוא הכי יפה בעולם או הכי מכוער בעולם. ככה זה. מה לעשות? לא משנה כמה משקל נשים יורידו, יעשו גבות, יעברו הגדלת חזה, וכדומה. ככה זה יהיה, והן יהיו תמיד חשופות לביקורת ולשיפוטיות שונה מצד החברה - מצד אחד יגידו "למה היא לא עושה כלום עם עצמה?" ואז כשהיא תעשה יגידו "למה היא עושה יותר מידי?" כי ככה זה. צריך פשוט לשים פס ולטפח את מה שיש, לא את מה שאין.

וזו דעתי האישית בלבד.

האידיאל יופי שמוכתב לנשים הוא להיות שלד במילים יפות

ומה לעשות שרב הנשים עם הגוף הנשי מי יותר מי פחות לא בדיוק
מתיישבות על התבנית הזו מרגע שהן כבר לא ילדות
אפשר לומר שבעצם עולם האופנה הוא די פדופילי
if you know what I mean
יתרה מזו עולם האופנה לא מכיר בנשיות כלל רב המגמות כיום באופנה הן
לכיוון אנדרוגני וטשטוש מגדרי גם בגוף וגם בפנים.
עולם האופנה לא בעד נשיות.
לכן האופנה ומכתיביה אשמים.

בקיצור עולם האופנה שונא נשים ומעביר את השנאה הזו לנשים

ונערות צעירות שלא רואות בגוף שלהן יופי

elar84

New member
העלאת הערך העצמי שלך בפני עצמך

זו הנקודה המרכזית, כשאתה יודע מי אתה שלם עם מה שיש, הכול כולל הכול שום "לחץ" חברתי לא יערער אותך.
אף אחד לא מושלם, וזה מה שיפה.
אני אף פעם לא נכנעתי ללחץ חברתי. תמיד פעלתי לפי מה שאני רוצה.
אני גם חושבת שפחות התעסקות ב"רכילות" גיא פינס למיניהם... רק תורם לאיכות החיים שלנו.
אני ממש לא מחבבת רכילות שכזו, שרק גורמת לנערות מתבגרות לתסביכים, זה עצוב לי.

אי נתקלתי בעבר בנערות שרצו להתאבד בגלל עניין היופי החיצוני.
ומנגד גם מכירה המון בתים שמחנכים את ילדיהם לאהוב את עצמך, להיות בעל ביטחון עצמי גבוה בזכות מה שיש לך.
ואין ספק שהעולם לא קל, אבל חינוך כזה מהבית יכול לתרום רבות להתמודדות.

אני אחנך את ילדיי על ערכי הדת, כי שם שמים דגש לעיקר, להיות בן אדם לכבד איש את רעהו לאהוב, על סובלנות לאחר וכו'.. בשילוב השקפת עולם רוחנית.
כמובן שאני לא מדבר על הקיצונים בדת שלנו שאיתם אני בכלל בכלל לא מסכימה.

חייבת להגיב על הנאמר

העבודה שלי היא במקום אקדמאי שכמעט כולו מכיל בנות דתיות /חרדיות /חרדיות מודרניות /מתנחלות /מסורתיות
וכל הבנות שדיברתי עליהן כולנו דתיות /חרדיות והן הכי הכי חומרניות ומתעסקות בדיאטה ורכישות של בגדים באינטרנט
אני חייה אני העולם הדתי כבר 3 עשורים ואין שום קשר בין מוסר לדתיות

אנשים דתיים הם כאחד האדם והבעיות והנושאים שמעסיקים אותם הם בדיוק אותם נושאים שמעסיקים חילונים.
הסיבה שאני מגיבה כך היא שבא תודה אני כל כך מעורה בעולם הזה וזה מפריע לי לקרוא דיעה שמתייחסת שיטחיות יתר לחילונים ביחס לדתיים

יש לי 7 חברות טובות (ממש כמו אחיות) כולן דתיות /חרדיות מודרניות וגם הן מתעסקות כך שאני יכולה לההעיד שגם הן מתעסקות במשקל ובדיאטות ובכל נושא של יופי חיצוני כמו חברותיי החילוניות

אני רואה עצמי כבן אדם שמאד מעריך את. עצמו ובכל הנוגע לאופנה ואסתטיקה יש לי קריטריונים מאד ברורים ואני ממש לא נגררת
ועדיין חוזרת ואומרת שזה נורא מפריע לי ולא מתוך חוסר הערכה לערך העצמי שלי פשוט מפריע לי שזה בכל זאת חדר אלי

יש קשר

וכמובן שזה תלוי בבני אדם מהבני אדם הדתיים שראיתי המוסר שלהם נהדר.
ועשו לי חשק להתחבר לדתיים ואם הייתי בכיוון הייתי יוצאת עם מסורתי בעצמי.
רק שאני לא ממש בכיוון הנ"ל כרגע
הנהג מונית הדתי הקבוע שלי כל הזמן אומר לי לא ליקום ולא ליטור ומחדיר בי ערכים
ובגדול אנשים דתיים מוצאים חן בעיני

elar84

New member
מסכימה איתך

ועל זה בדיוק כתבתי. יש כול מיני זרמים, והכוונה שלי היא לדתיים הסרוגים.
אוהבי הארץ, משרתים בצבא והרי חשוב רוצים להיות בני אדם טובים.
כול השאר לא מדברים אליי בכלל.

elar84

New member
אולי לא הגדרתי זאת טוב כי אני לא באה מהעולם הדתי

הכוונה שלי היא יותר לעולם הרוחני, להעשיר את העולם שלך באמת במה שחשוב. וזה בזכות החשיפה לרוחניות.

אין ספק שאתה יכול לבוא מבית דתי לחלוטין ולהיות שטחי לחלוטין, אני מסכימה בהחלט.
מה שכן, כשאתה יודע מי אתה, שזה אומר מקבל את עצמך כפי שאתה, כי אנחנו לא מושלמים, אז קל יותר להתמודד עם הלחץ הזה.
אגב, מה שנכתב זה לא מתייחס אלייך ספציפית, ולא אל אף אחד כאן ספציפית, זו פשוט דעתי הכללית על עניין זה.
אנו לא באמת מכירות הכרות אישית שאני אוכל לדעת איפה זה פוגש אותך. אבל אין ספק שאם זה "מפעיל" אותך זה יושב אצלך על איזשהי נקודה.

מה שכן, מהחיים שלי שאגב אני מתעסקת יום יום בעניני יופי ואופנה, במקצוע שלי, אני פשוט כול כך רחוקה מקצב החיים הזה, מהדרישות המוגזמות הללו, המון בזכות מי שאני.
ומה שאני ניסיתי להגיד זה שכשאתה מבין זאת, שרק אתה זה שיכול להכתיב לעצמך את החוקים ולא החברה, בזכות זה שאתה שלם ומקבל את עצמך, אז פשוט קל יותר להתמודד עם העולם הבהחלט לא פשוט הזה. ויותר קל לא להכניס אלינו את השטויות שמקשקשים עם כול התכתיבים הללו.

אגב, אני מאוד שמחה שכתבת לי, כי אני באמת לא באה מהעולם הדתי, ולעיתים הדשא של השכן נראה ירוק יותר, וטוב שאת מזכירה לי שלא בהכרח שם יותר ירוק.

רותי 11

New member
היום יש יותר שטיפות מוח

ואנשים היום חיים תחת לחץ חברתי שהולך וגובר

בתור דתיה לשעבר ואחת שכל חייה למדה בבתי ספר של כיפות סרוגות

אני בהחלט רואה את ההקצנה
לדוגמה בזמני למדו בכיתות מעורבות ,בנים ובנות עד כתה ח כיום אין כמעט בכלל כיתות מעורבות החל מכתה אני
או שבזמני היה מקהלה שרובה הורכבה מבנות והן הופיעו בפני כל בית הספר בטקסים
וכיום צץ חוק חדש שאוסר שירת נשים בפני גברים
ויש עוד המון דוגמאות
פעם הקהילה הדתית היתה יותר ידידות למשתמש היום הקיצוניות היא השולטת
אגב בקרב חברותי החרדיות המודרניות רואים יותר את המרדנות
והוסיף ואומר שפשוט חבל שזה המצב !!

elar84

New member
אסכם זאת כך

באמת אין קשר בין דת למוסר, כי יכול להיות אדם מופלא שהוא חילוני לחלוטין, ואדם דתי שעושה מצוות אך הוא אדם פשוט שיטחי וחומרי.
עם זה אין לי ספק, ואף כתבתי זאת בהודעה המקורית שלי.
אבל, אין ספק שיש חינוך אצל הדתיים, (שוב לא אצל כולם) שהוא שונה.
אני נתקלת בדתיים שיש בהם צניעות גדולה, אדיבות כבוד למבוגרים, כבוד לאדם, סובלנות הרבה יותר מאשר אצל החילונים. כשאתה אדם כזה מן הסתם שאתה גם פחות ופחות חומרי ודורסני.
אני מכירה גם אנשים חילונים שהם כאלה, בזכות חינוך מהבית, ומשיחות איתם תמיד אנו מסכימים שיש ערכים אחרים אצל הדתיים.
כשאני כותבת דתיים אני מתכוונת אך ורק לדתיים הסרוגים.
את כול שאר הדברים בקרב הציבור הדתי אני לא מעריכה כלל וכלל. ואף סולדת מכך.
יש לי במון ביקורת על העולם הדתי, על הכפיה על חוסר ההסברה, על חוסר הסבלנות לשונה, בינם לבין עצמם. על הגזענות שיש בקרבם וכו'...
על שהם מרחיקים אותם ואיתנו במקום לקרב.

אני פשוט מכירה בעובדה שיש לחנך לערכים שכאלה, ויש לדאוג שהילדים שלנו יקבלו כלים לחיים, לא רק לעבור את הבגרות.
שקודם חייב שהם ידעו איך להתמודד עם החיים, איך להכיר את עצמם. המון אנשים היום מתחתנים ומקימים בית כשהם לא בשלים לכך.
טרם הכירו את עצמם, ואז מביאים ילדים לעולם, ואז לא מסתדרים בחיי הנישואים ממהרים להתגרש וכו'.

ושוב, גם אני נמצאת יום יום בעבודה שמזכירה לי כול הזמן את השאיפה לשלימות, ואני יכולה להגיד בפה מלא שזה פשוט לא נוגע בי, וההיפך זה מבחיל בעיניי.
תמיד אני מרגישה תחושה של ריחוק מהאנשים האלה, ואני תמיד אומרת את דעתי בקול רם, שדווקא הבנות בעבודה שלי ישמעו שיש גם דעה אחרת.
ואני יכולה להגיד שזה גם לרוב מצליח לחלחל, ואנשים גם מאמצים את ההשקפה שלי ורואים את האבסורד שקיים.
אני בן אדם מאוד אופנתי ומודע למראה שלו, אבל לא מנסה להיות מושלמת, ולא סובלת בשביל להראות טוב. אני עושה זאת ממקום חיובי ונעים.
חשוב מאוד בעיני להקפיד על אורח חיים בריא, אכילה נכונה כי נפש בריאה בגוף בריא, אני דוגלת בכך.
אבל יש הבדל עצום בין להרעיב את עצמך או לסבול ולאכול כול היום חסה בגלל "גיא פינס" למיניהם, לבין לדאוג לבריאותך על מנת להיות שמח ובריא. ולא ממקום אובסיבי והרסני.

ולי אין ספק שדווקא חינוך מהבית יכול לתרום רבות, כשההורים מהווים דוגמא אישית, זה יכול מאוד לעזור.

נ.ב
המטרה של הכתיבה הזאת היא סה"כ להראות שאנו מתנגדים למה שקורה , אבל הכוח טמון בכול אחד מאיתנו וכול אחד מאיתנו יכול להיות דוגמא אישית.
אם נאמר את דעותינו מבלי לפחד כי אנו לא הרוב, ותמיד אפשר להגיד את דעתינו בעדינות ונועם, שאנשים באמת יקשיבו.
כשאנחנו משרים אווירה של רוגע ושמחה, אנשים ירצו להיות כמונו, ואז גם יקשיבו לדעותינו.
לי באופן אישי מאוד חשוב להשפיע, כי אני מאוד לא אוהבת את מה שקורה היום, וזה אפילו עצוב לי מאוד. זה לא העולם בו הייתי רוצה שילדי יגדלו.

למעלה