הפרעות אכילה

נועם m

New member
הפרעות אכילה

נתקלתי בכתבה העצובה הזו בווי נט היום... פשוט נורא, איך המחלה האיומה הזו מכחידה כל כך הרבה בנות. אפילו אם הן לא מתות ממנה... השנים שמתבזבזות על שקילות וספירת קלוריות והקאות ואישפוזים.... אצלי בבית ספר זו הייתה ממש מגיפה. זה נראה כאילו ברגע שאחת מתחילה, החברות שלה מבינות שזה אפשרי לעשות את זה ו"נדבקות" גם. יותר מחברה אחת כבר הלכתי לבקר במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר... הראשונה הייתה בכיתה ו'. וההורים, ההורים המטומטמים של הבנות המסכנות האלה, שלא מבינים, או גרוע מכך- לא רוצים להבין, ועד שהם מכירים בזה כבר עלול להיות מאוחר מדי. אומרים שאנרוקסיה זו מחלה של בנות אינטיליגנטיות. כאלה ש"מורדות" בהורים ובעולם באמצעות המחלה. אפשר להווכח בכך בצורה מצמררת ממש בכתבה על איילת. ראיתי את זה על הבנות בבית ספר שסבלו מהפרעות אכילה- חלק כל כך גדול מהן הגיע מבתים של הורים שלא מוכנים להתפשר. הילדה חייבת להצטיין בלימודים, וללמוד מה שהם רוצים- בצלמם כדמותם. ולחשוב שאם הם רק היו נותנים להן יותר חופש מלכתחילה, הסיפורים העצובים האלה היו יכולים, אולי, להמנע.

L y c a n

New member
אפשר להכנס מהקישור הראשון../images/Emo8.gif

זה הכל השפעות החברה.. כל אחד מורד במשהו או במישהו. יש כאלה שנהיות אנורקסיות כי ההורים צועקים שהם אוכלים יותר מדי וכו'.

pain is MY love

New member
אכן מזעזע...

אבל אני לא חושבת שזה באשמת ההורים. כל חיי אני רואה סביבי דיאטות, ספירת קלוריות, פחד מהשמנה אני ראיתי את זה בבית ספר ואני רואה את זה בצבא ואני רואה את זה באינטרנט ואצל חברות שלי ובכל מקום שאני רק אפנה. זה לא קשור להורים ההורים הם גם הקורבן של המעשים.. אני אישית פעם הגעתי לבית חולים עם בחילות אחרי שכבר לא יכלתי לאכול שום דבר מרוב שהכנסתי לעצמי לראש שאוכל זה רע... הרופאה ואמא שלי לא ידעו מה לעשות איתי ואני לא הגעתי למצב הזה בגלל שההורים שלי עשו לי משהו רע אלא כי תמיד רציתי להיות יותר.. יותר רזה, יותר יפה, ואולי ככה גם יותר מוצלחת.. ברוך השם לאנורקסיה לא הגעתי אבל באמת שזו מגיפה שכל אחת יכולה ליפול בה..

נועם m

New member
אני לא אומרת

שבהכרח, כל הפרעת אכילה קשורה להורים. מה גם שיש הבדל בין הסיטואציה שאת תיארת, שנשמעה שהייתה משהו חד פעמי (אני מקווה), לבין מישהי חולה, חולה ממש. אבל ברור לחלוטין שמישהי שמלכתחילה מרגישה שאין לה באמת שליטה על החיים שלה, כי היא כפופה לרצונות של הוריה, נמצאת בקבוצת סיכון למחלה שהסיפוק הכי גדול שיש לחולות בה, הוא ש"היא מעניקה להן שליטה מוחלטת בעצמן- שליטה שאין לאף אחד אחר".

זה הכל תוצאה של מרדף

ומה שאנו סופגים מילדות מלמדים אותנו להיות הכי טובים והכי גרוע זה שאני שומע הורים אומרים לילדים שלהם "למה הוא הצליח ואתה לא "או "אתה לא יכול להיות כמוהו" זה פשוט נורא הם לא מבינים איזה נזק זה עושה אנשים לא מסוגלים לקבל את עצמם כל הזמן מסתכלים על מה שאין להם ולכן כל ההפרעות האלה ב"ה שהשם ירפא את כל החולות האלה ואת כל עמו ישראל

Cobe Anan

New member
שלום, אני קובי ואני אכלן כפייתי.

אבל עכשיו רגע של רצינות- הפרעות אכילה- כ"נזק שולי" (Collateral Damage) השמנת היתר היא גורם התמותה העיקרי בעולם המערבי. בחברה שלנו, 50% מהאוכלוסייה סובלת מעודף משקל מסוכן. ההשמנה נובעת מההנאה שבאוכל- הזמין מאד בימינו- ונתמכת ע"י הקריאה לאהוב את עצמך בלי להתאמץ. "שמן זה יפה" היא אמירה נכונה רק כל עוד האדם רוצה להיות שמן, אבל בטלה ומבוטלת כאשר אדם הוא שמן פשוט כפועל יוצא של חוסר מוטיבציה לטפח את גופו. בעיה קשה שיש להתמודד איתה היא שצריכת האנרגיה של אדם עם רזרבות שומן- גם אם אינן נחשבות למסוכנות- היא נמוכה, מה שמותיר אותו בסוף כל יום עם קצת יותר "עודף"- ועלול להתגלגל מהר מאד לכדי השמנה מסוכנת. ההפך הוא ברור כאן: לאדם שמן פשוט קשה- פיזית- להיפטר מהעודפים הללו. הדרך היחידה לעצור את תופעת ההשמנה המסוכנת היא להציב גוף אתלטי וחטוב כאידיאל של יופי . למה? כי "בריא" זאת מילת גנאי בקרבנו, הנהנתנים של המאה ה-21, ואם יש מילה שיכולה לנצח את "כיפי"- הרי היא רק "יפה". אם נדרשת כאן הוכחה, הרי היא:
נעלי עקב.
מיני וגופיה בחורף.
מחוך.
פירסינג.
קעקועים.
שעווה. יש צורך להוסיף כאן עוד? שמא יהיו אי הבנות- אינני קורא לבנות ישראל להרעיב עצמן למוות, ולא לבחורינו הצעירים לענות נפשותיהם בצום. אדרבא, ידוע ומוכח הוא ש"דיאטות רעב" לא רק שאינן יעילות ואינן בריאות (והרי בריאות היא מטרתנו)- אלא שבסופה של דיאטת רעב מפצה הגוף על תקופת המצוקה ביכולת מופלאה למצות ולאגור כל טיפת שומן שנאכל. אלא מה, שכאשר רזון מוגדר כאידיאל, עולה המוטיבציה לרזות למען שיפור איכות החיים, והמוני בית ישראל שואפים לאכול נכון ולהתאמן נכון. ניצחון במלחמה יהיה כאשר אידיאל הרזון ינצח, באמצעות דיאטות וכושר, את מחלת ההשמנה הקטלנית. לצערנו, כמו בכל מלחמה, גם במלחמת החורמה כנגד השמנת היתר נפגעים אזרחים. הנפגעים כאן, הם הסובלים מהפרעות אכילה, המכורים לכושר,והנוטלים "תכשירי פלא" למיניהם. מובן שחברה הומאנית ונאורה כשלנו מחוייבת לסייע לנפגעים ולהצילם ממוות נוראי בייסורים, אבל אסור לנו לשכוח שהרזון הוא ידידנו, ואסור לנו להכריז עליו כעל אויבנו החדש, ולהפקיר מיליוני שמנים לציפורני מחלות הלב, הסוכרת, הסרטן, השבץ ועוד. יהיה הדבר כאם הכרזנו על המשטרה אוייב, לאחר שבעת המלחמה בפשע נרמסו גם זכויותיהם של תמימים. החשבון הוא פשוט: באלפי אנורקסיות קל יותר לטפל מאשר במיליוני שמנים, ובאין תרופה, סבלם של אלפי אנורקסיות הוא מחיר נמוך בהשוואה לסבלם של מיליוני שמנים. כמו שאמר סטאלין- מותו של אחד הוא טרגדיה, מותם של אלפים הוא סטטיסטיקה. אמנם קשה לומר לאימה של אנורקסית שבתה גוססת כדי להציל אלפים; אבל יהיה זה פשע להניח לאלפים למות כדי להציל את אותה אחת. מי ייתן ויימצא מרפא לכולם, הלוואי ולא יהיו אנשים שמנים מדי או רזים מדי. עד אז, הראש חייב לנצח את הרגש, והסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה.
נ.ב. אני ממש מצטער אם פגעתי במישהו. הכרתי לא מעט אנורקסיות, גם אהבתי אחת. אבל גם כמעט איבדתי אבא, דוד, ושני סבים שסובלים מהשמנת יתר. זה מחיר גבוה לשלם, בכל מובן.

Dark Muse

New member
אתה מבלבל את המוח...

וזה ניכר שאין לך ידע במה הוא בריאות. הדוגמניות שאתה רואה בטלויזיה שאתה קורא לעודד את הרזון הן לא בהכרח בריאות, להפך, יש להן סיכוי יותר גבוה לחטוף אוסטופורזיס מאישה שמנה ולשבור איזה אגן. בריאות גם לא מעידה על בן אדם רזה או שמן. יש אנשים רזים שהם חולי סכרת, מה זה רזים, שרואים להם את הורידים. יש אנשים שמנים לעומת שלא רואים אותך ממטר מבחינת של סיבולת לב ריאה. האופנה שאתה מדבר עליה שמעודדת רזון, היא בדיוק הסימפטום לאנרוקסיה ולהשמנה כאחד. אנשים צריכים לאכול במידה, ואחת הבעיות העיקריות של ההשמנה והבריאות, הוא דווקא החוסר תנועה. שבן אדם יושב במשרד וזאת העבודה שלו במשך 9 שעות, גם אם הוא אוכל בצורה סבירה הוא עלול להשמין ולפתח את כל הסימפטומים של השמנת יתר (לחץ דם, עייפות וכו'). בשבילי בריא זאת בחורה עם גוף של ספורטאית, שיש לה מסת שריר לא קטנה וגם אם קצת שומן, זה לא נורא כל כך. אעדיף אחת כזאת על פי הדוגמניות שאתה רואה בהן אידיאל שיש להעביר לציבור, בחורות מורעבות עם רגליי מקל. ובלי לעליב אותך, אבא דוד ושני סבים שסבלו מהשמנת יתר, אולי זה משהו שהשתרש במשפחה. גנטיקה גם משחקת תפקיד, אבל להיות בריא זה דרך חיים.

Cobe Anan

New member
בתור התחלה..

אם אתה רוצה שאני אקח אותך ברצינות, תנסה להציג את דעתך בצורה קצת יותר מכובדת מאשר ``אתה מבלבל את המוח``. דבר שני, אמרתי בעצמי שבריאות נובעת משילוב של תזונה נכונה ופעילות נכונה. לא אמרתי שהדוגמניות השדופות הן בריאות, אבל מבנה גוף רזה- בהשוואה לשמן- הוא בריא יותר, וזה שתביא קומץ של יוצאים מן הכלל לא ישנה את זה. אם למיליון שמנים יהיה מודל של רזון, הם ישאפו לרזות. העובדה שישנם אנשים שהשיטה לא תעבוד אצלם היא סטיית תקן קיימת, אבל אסור להסיק מן הפרט אל הכלל.

Dark Muse

New member
אני לא צריך שתקח את דבריי ברצינות

אני נותן עובדה, והעובדה היא שאתה מבלבל את המוח. מבנה גוף רזה הוא בריא יותר, אבל זה לא המבנה שאתה דיברת עליו, ואתה כן דיברת על מה שמראים בטלויזיה ובעיתונים, שזה דוגמניות שדופות, מה לעשות? אבל עזוב את זה, עצם העובדה שאתה מציג גוף רזה כמשהו שיש לשאוף אליו, היא הגורם המרכזי לאנורקסיה והשמנת יתר כאחד לדעתי. דווקא בחורות שמנסות להרזות בצורה קיצונית כל כך כדי להגיע לאותו גוף שהן מעריצות בטלויזיה, בסופו של דבר תיפלונה או להשמנה, עקב זה שהן לא תוכלנה להתמיד בסגנון חיים שכזה, או לאנורקסיה עקב דימוי עצמי נמוך מאוד ובעיה פסיכולוגית קשה. ולידעתך, אישה בריאה צריכה 20% שומן בערך. גם אם היא תהיה מלאה קצת (מה שאתה לא רואה במדיה) היא תהיה יותר בריאה מאשר אחת כמו מלי לוי לדוגמא...

ממסכים איתך

ולדעתי זה מתחיל בחינוך של ההורים שדורשים מהילד תמיד להיות הכי טוב וכשהוא לא מצליח נותנים לו דוגמאות של אנשים שמצליחים כמו למה אתה לא יכול להיות כמו הבן של ההוא ותראה אותו איך הוא מצליח בלימודים זה מפריע לי מאוד ויצא לי להעיר לקרובים שלי לא לעשותת את זה

Dark Muse

New member
לא חושב שההורים מרכיבים חלק ניכר

מהבעיה הזאת. זאת יותר בעיה חברתית... ההורים בד"כ יקבלו את הילד גם אם הוא שמן וגם אם הוא רזה.

לא אמרתי שהם לא יקבלו

אמרתי שהרבה פעמים ההורים שלאא במודע מנסים לחנך את הבן שלהם שיהיה הכי טוב וכשהם לא מצליחים אז הם אומרים לו איך ההוא הצליח הם מכניסים את הילד למרדף וראיתי כמה הורים שעושי םאת זה גם בקשר ללמשקל של הילד

mass

New member
את מבינה שזו מחלה

נפשית, נכון? הסביבה יכולה לתרום להתפתחות, אבל לא היא גורמת למחלה...

mass

New member
מה שתגידי..

"אצלי בבית ספר זו הייתה ממש מגיפה. זה נראה כאילו ברגע שאחת מתחילה, החברות שלה מבינות שזה אפשרי לעשות את זה ו"נדבקות" גם."

למעלה