הפרעות בשינה......

behappy

New member
הפרעות בשינה......../images/Emo1.gif

שלום לכם, הבעייה שלי היא שאני לא מסוגלת לישון בלילה יותר מ-4 שעות רצוף.ידוע לי שזה ממתח נפשי ועוד כמה בעיות פיסיולוגיות מורכבות. קבעתי תור למרפא אלטרנטיבי......לעוד חודשיים<למה אצל כל הרופאים והמטפלים זה ככה??????> אולי יש לכם כמה עצות-מה לעשות עד אז? תודה, שיר

כן

במקרים כאלו אני עובד או יוצא החוצה שעה שעתיים, ואז חוזר לישון לעוד 3-4 שעות (גם בבוקר), וגם שׂם אטמֵי-אוזניים כדי לישון בשקט. משהו אחר, הרבה יותר חזק, אבל דורש קצת משמעת עצמית ומאד תלוי בבנאדם: לתרגל יוגה במשך שעה לפני השינה. - נשימות ארוכות מהבטן, - מבט ישר קדימה ולא כלפי מטה, - להשאר לפחות 1-2 דקות בכל תנוחה... ואחרי התרגילים לא לאכול, לא לקרוא עיתונים/ספרים/אינטרנט, ולא לשמוע רדיו/טלויזיה, לא לדבר עם אנשים - פשוט לישון. כשנכנסים במצב של שקט לשינה, גם אם את קמה 4 שעות אח"כ, זה מספיק.

m_katzmann

New member
הרפייה../images/Emo65.gif

היי שיר, אז קודם כל רצוי מאוד שתלכי לישון עייפה (ולא מישיבה אין סופית מול המסך ). עשי פעילות גופנית נמרצת, השתדלי לא לאכול בשעות הלילה המאוחרות ולפני שאת הולכת לישון אמרי לעצמך הלילה אשן שינה רצופה ונעימה. אמרי זאת הרבה פעמים עד שממש תרדמי כשאת חושבת על כך שתשני הלילה טוב. ואם בכל זאת התעוררת עשי כמה תרגילי הרפייה(ראי מאמר שלי על תרגילי מוח). מדיטציות מול השמש הזורחת הן גם כן מאוד יעילות ואם את כבר בין כה וכה ערה - למה לא לנצל זאת לספיגת אנרגיה חיובית - מקסימום תהיי עייפה מאוד בלילה הבא ותשני היטב. מאיה מאיה

שיר

שבוע טוב, לא ציינת האם הקושי הוא בלהרדם או שאת מתעוררת מוקדם? האם ה4 שעות שינה הם איכותיות ? האם את מתעוררת עייפה ? כל אלו משפיעים על איבחון הבעיה.. אם את יודעת כי הסיבה העיקרית הינה מתח נפשי אז ממולץ לעבוד על זה ,לא ציינת לאיזה מטפל קבעת אולם כדאי לדעת שיש מגוון רחב של טיפולים לעזרה בנדודי שינה ומתח החל מדיקור דרך טיפולי מגע , שינוי תזונתי ועד טיפולים אנרגטיים כמו הילינג ורייקי . כמה עיצות כלליות: ראשית חשוב להוריד קופאין ( שוקולד קפה תה עם קופאין), אלכהל, וסמים. כמו כן יש להמנע ככל האפשר מאכילה של מוצרים המכילים סודיום גלוטומט ( מגביר טעם במוצרים רבים) . חשוב לא לאכול ארוחה כבדה לפני השינה והייתי ממליצה לך אם אורח חייך מאפשר זאת לאכול ארוחה מזינה אחרונה בסביבות 6 בערב ולפני השינה איזה פרי או חטיף גרנולה. גם פעילות גופנית בשעות הבוקר או אח"הצ ( ולא בערב) תוכל לשפר את יכולת ההרדמות שלך בערב ותפיח בך חיים במהלך היום.כמו כן הייתי ממליצה על פעילות מרגיעה כמו מדיטציה , יוגה , טאיצי או כל דבר שנראה לך מרגיע . תוספי מזון חשובים הינם ויטמינים מקבוצת B במיוחד B6 ו B12 וכן מגנזיום וסידן - (את הסידן ניתן לעלות באכילת כוסברה, כרוב , שקדים ותאנים). . ניתן גם בעזרת שמנים אתריים במנורת שמנים - 4 טיפות לוונדר, 2 טיפות של ילאנג ילאנג, 4 טיפות תפוז או לפני השינה ( כשעה לפחות) לעשות אמבטיה חמימה עם השמנים הנ"ל (5 טיפות מכל סוג . בהצלחה יעל

behappy

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולכם!!!!!!!

אני עושה פעילות גופנית בשעות הבוקר 5 פעמים בשבוע,ובכלל בנאדם מאוד פעיל בד"כ..... לא אוכלת כמעט מוצרים שמכילים מונוסודיום גלוטמיט,לא לוקחת סמים או אלכוהול או סיגריות,מתרחקת מצבעי מאכל ומשתדלת לאכול בריא ומאוזן. אף פעם לא הייתי מאלה שישנים הרבה,אבל הייתי ישנה 6-7 או מקסימום 8 שעות בלילה רצוף.אני קוראת או שומעת מוזיקה לפני השינה,כמעט נרדמת,ו...מתעוררת,וככה שעה בערך עד שאני נרדמת,משום מה מאוד מתוחה,וקמה אחרי 4 שעות בערך.השינה עצמה-לא ממש טובה,ואני כל היום מסתובבת עייפה,עצבנית ועם "עיגולים שחורים"....... בכל אופן,אני אנסה ליישם את העצות שכתבתם,ואם מישהו מכיר מרפא טוב,לא חשוב לי כ"כ באיזה תחום התמחות,מאיזור הצפון,אשמח לקבל פרטים. תודה לכולכם ויום טוב, ממני שיר

היי שיר מספר דברים

היי שיר אני לא יודע מזה אצל המטפלים האחרים . כי אני לא עובד לפי זמנים עכשיו אני ינסה להסביר לך מה אומר הקטע של השינה יש לזה קטע ישיר לנפש ורגשות האדם אז ככה: לאדם שקשה לירדם בעצם קשה לו ליכנס לתת מודע שלו כלומר הוא עסוק יותר מידי במה קורה לו בחיין ואינו נותן לעצמו מנוחה זה בדרך כלל נובע מבעיות בעיקר אחרי יסתערות של רגשות עכשיו לאדם שקשה לו ליתעורר קשה לו בעצם לחזור למציאות של עצמו . עכשיו אני לא בטוח שאת צריכה איזה שהוא מטפל את צריכה סוף סוף להקשיב לגופך לשאול את עצמך למה את צריכה לקום אם את שואלת אותי זה בגלל שאת חושבת יותר מידי מה לעשות וכפי שציינתי את זה קודם זה מהסיבה הפשוטה שאת נושאת על עצמך את כל הביית את כל המפחה את כל החברים מסביב את הכל דבר כזה גורם לך שאי שקט איני מאמין שאף מטפל לא יצליח לעזור לך אם לא תעזרי לעצמך אני יכול להמליץ לך על כמה סוגי מדיטאציות שאני מאמין שרק אם תהיא מוכנה לקבל אותם את תצליחי אז ככה: מדיטאציה 1: איך שאת מתעוררת בלילה תתחילי לצחוק מבפנים החוצה למרות שזה נשמע מוזר וכו זה מאוד יעזור לך במשך חמש דקות אין לי ספק שאת תרדמי בצורה סבבה מדיטאציה שניה נסי אותה במשך היום פשוט לעצום עיינים לחמש דקות לא לעשות כלום אבל שאני אומר כלום אז ממש כלום תראי איך את מרגישה מדיטאציה 3: על אותו עיקרון של המדיטאציה ה 2 פשוט עכשיו נסי לנשום במהירות עמוק למשך 10 דקות מדיטאציות כאלו מאוד ישפרו את חייך ככל שתתמידי בהם וכו וכמובן שבעיות שינה אומר המון אך זה לפעם אחרת מקווה שהיום תצליחי לישון בסבבה שלך עדי קצמן

למעלה