הפרעות חרדה.

winter cry

New member
הפרעות חרדה.

מאז ומתמיד פחדתי ללכת לישון. תמיד כשהלכתי לישון, לקח לי לפחות שעתיים-שלוש להרדם, ובזמן הזה שכבתי במיטה, קפואה מפחד, כל הזמן ראיתי פרצופים מפחידים מולי, הרגשתי שאני לא יכולה לנשום. חשבתי שאצל כולם זה ככה. בגיל שמונה בערך התחלתי ללכת לישון אצל חברות וראיתי שלוקח להן כמה דקות להרדם, בלי שום פחד ובעיות, ואז התחלתי לתהות מה לא בסדר אצלי, לא יכולתי לדמיין את המחשבה על ללכת לחישון ללא פחד, זה לא נשמע לי הגיוני בכלל. אז במקום לישון בחדר שלי, התחלתי לישון בסלון, ככה פחות פחדתי אולי, הרגשתי בטוחה יותר. מאז אני ישנה שם ולא בחדר שלי (אני בת 13 וחצי), אבל זה מפריע גם לי וגם לשאר המשפחה שלי אבל פחדתי הרבה פחות לכמה שנים. לאחרונה, לפני בערך חצי שנה, שוב לא הצלחתי להרדם, רק שהפעם זה היה גרוע יותר. פתאום, בלי כל סיבה נראית לעין, התחלתי לרעוד, הרגשתי כאילו מישהו עומד לידי וחונק אותי, תחושה מוזרה בחזה - מעין אי נוחות כזאת, כאילו יש לי חור באמצע, הרגשתי שכפות הרגליים שלי נעלמו, התחלתי להזיע וצרוח ולבכות בהסטריה, ואפילו אני לא יודעת מה דפוק בי. בכל פעם שדבר כזה קורה לי, אני ישר חושבת על כל מיני דברים נוראיים קשורים בעיקר לאובדן שליטה, פיזי ונפשי, מצבים בהם אני לא יכולה לזוז, לא יכולה לחשוב, לא יכולה להרגיש. אני חושבת בעיקר על דברים שלא קשורים אליי בכלל. כשלא פחדתי מהדברים האלה, התחלתי לפחד מ"מה יקרה אם התקף חרדה יתפוס אותי שוב?", ורק המחשבה הזאת גרמה לי להתקף. ההורים שלי מאוד תמכו בי, ופעמים רבות הם ישבו לידי והחזיקו אותי בזמן שנרדמתי, וככה קל לי יותר, אבל ברור שאי אפשר להיות ככה כל הזמן, ובמקרים שבהם הם לא יכלו להית לידי, פשוט הסתובבתי ובכיתי כאחוזת טירוף בכל הבית. בשבוע הקרוב אני אמורה להתחיל טיפול נפשי, אבל מאוד מפחיד אותי הטיפול הזה, מה עם הוא לא יצליח? הטיפול הוא האפשרות היחידה שאני רואה באופק. אני ממש ממש מודאגת מזה, המחשבה על ללכת בסופו של דבר לישון בלי פחד מלחיצה אותי. בנוסף, אני סובלת מטריכוטילומניה, והיא מאוד מחריפה בזמן התקפי החרדה האלה.

winter cry

New member
שכחתי לציין משהו.

כבר כמעט חצי שנה שאני לוקחת עם רדת החושך ולפני השינה טיפות הרגעה,והן עוזרות מעט.

חרדה, והפחד מהחרדה...../images/Emo107.gif

את מספרת על חרדות קשות והמון פחד. התחושות האלה שאת מתארת, של אובדן שליטה, של רעד, של תחושה שאי-אפשר לחשוב ולהרגיש, כל התחושות הקשות האלה, הן חלק מהתקף החרדה. והן תחושות נורא נורא מפפחידות. גם הפחד הזה מפני זה שהתקף חרדה נוסף יתרחש, הוא סימפטום של הפרעה החרדה. וזו תחושה מאוד קשה לחשוש כל הזמן ממה יקרה אם החרדה תתחיל שוב. את מספרת שההורים שלך תומכים בך. אני חושבת שזה כל-כך כל -כך חשוב. זה כל-כך טוב שאת יכולה לדבר איתם ולשתף אותם, ולהרגיש את התמיכה שלהם. כתבת שאת עומדת להתחיל טיפול. את כותבת שאת חוששת מאוד ממה יהיה אם הטיפול לא יצליח. אני חושבת שזו הרגשה נורא טבעית, להרגיש חשש כשעומדים מול משהו שתולים בו המון תקוות ונורא נורא חשוב לנו שהוא יצליח. ואני חושבת שזה נורא חשוב ונורא טוב שאת עומדת להתחיל טיפול. טיפול יכול מאוד מאוד לעזור לנו להתגבר על חרדות ולהפסיק לפחד כל-כך. יש כל מיני שיטות טיפול. את יודעת איזה סוג של טיפול את עומדת להתחיל? ושאלה - כתבת שהמחשבה על ללכת בסופו של דבר לישון בלי פחד מלחיצה אותך. למה את מתכוונת?

winter cry

New member
תודה על התגובה.

אני לא ממש יודעת איזה טיפול אני עומדת לעבור, פשוט אני וההורים שלי חיפשנו מישהי שיודעת לטפל בזה, ויש לנו פגישה ראשונה איתה מחר. זה כל מה שאני יודעת. אני יודעת שמטרת הטיפול היא בסופו של דבר להתגבר על החרדות, שאני אצליח ללכת לישון בלי שיהיה לי התקף חרדה, ומלחיצה אותי המחשבה שאני אוכל ללכת לישון בלי עזרה של מישהו. כאן גם נכנס הפחד מהתקף שיבוא שמפחיד אותי בפני עצמו. את מבינה למה אני מתכוונת?

היי

אני מאוד מבינה את מה שאת כותבת על הפחד מהתקף נוסף. זה נורא מלחיץ כל הזמן לחשוב על זה ולחכות לזה. ז\ה כמו פחד מהפחד, וזה נורא לא נעים. אני חושבת שזה מצויין שהחלטת לפנות לטיפול, ושחפשתם מישהי שיודעת לטפל בחרדות. הטיפול בחרדה הוא מאוד יעיל. שיהיה לך המון בהצלחה
ותכתבי איך הולך ומה שלומך. טלי

T A L is here

New member
אני כ"כ מזדהה איתך..

אני כל הזמן מרגישה שמסתכלים עלי ושיקרה לי משהו אם אני אעצום את העיינים וארדם ואז זה גם כשאני עוצמת את העיינים רואה פרצופים וכשאני פותחת אותם בבהלה אני רואה צצלים וזה פשוט הורג אותי יום יום אני מדמיינת את כל הסרטי אימה שפעם ראיתי אצלי בבית וזה כבר בערך.. 4 שנים.. אפילו 5.. אפילו פעם רציתי לעשות ניתוחים למחיקת זיכרון =\ להתחיל את החיים בלי זה.

למעלה