הפרעות קשב וריכוז? חינוך או גנטיקה?

פולספגן

New member
אני אתייחס ל-2 משפטים בכתבה -

1) "מדובר בחלבון המעביר אותות בין סיבי עצב במוח וקשור למנגנון הפעולה של הפרעות קשב ריכוז והיפראקטיביות"
רק שכחו לציין שחלבון גם יכול להפסיק את פעולתו וכתוצאה מכך באות מחלות. 2) "על פי הנתונים שפורסמו באחרונה, קרוב לאחד מכל 10 ילדים בארצות הברית מאובחנים כסובל מהן. בין השנים 1998 ל-2009 הגיע אחוז הילדים המאובחנים כלוקים בהפרעה ל-7% עד 9%"
איך בעבר היו נתונים שונים משמעותית? (התשובה בגלל שינוי בשיטות האיבחון אינה נכונה ויש מחקרים שמראים זאת)

פולספגן

New member
ועוד משפט -

3) "ההפרעה נמצאה שכיחה יותר אצל בנים ואצל ילדים המגיעים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך" (הדגש שלי)
זה אומר שלגורם הסביבתי יש בהחלט השפעה!

sivan120

New member
הרי שום דבר הוא לא רק גנים...

הכל זה שילוב של גנים שמתבטאים בסביבה. אבל ככל שיש יותר מחקרים, הגנטיקה היא הדבר הראשוני שעליו מתבססים- היא הכי חשובה.

פולספגן

New member
זה נכון לכל דבר שקשור בבריאותינו

למי שיש שורשים טובים (גנים) יכול להרשות לעצמו דברים שאחרים לא. הדוגמא הכי טובה היא ראש הממשלה שלנו לשעבר, שהיה שמן, עישן והיה נטול בלחץ תמידי עיקב תפקידיו השונים והמשפטים שעבר ובכל זאת החזיק מעמד דיי יפה.

sivan120

New member
הרי הכל לא רק גנטיקה...

הכל זה שילוב של גנים שמתבטאים בסביבה. אבל ככל שיש יותר מחקרים, הגנטיקה היא הדבר הראשוני שעליו מתבססים- היא הכי חשובה.

sivan120

New member
מצטערת שכתבתי פעמיים- תפוז עושה בעיות...

או האינטרנט שלי בבית...

האבסטרקט של המאמר

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22138692 מדובר בעצם במחקר GWAS (כלומר חיפוש כללי של מתאם של הרבה סמנים גנטיים עם פנוטיפ מסויים). מנסיון צריך להיזהר מאוד עם משמעות התוצאות של מחקרי GWAS. במקרה הנ"ל (רק בקריאה שטחית מאוד מתוך האבסטרקט) בקבוצת הניסוי הבלתי-תלויה (היינו ששימשה להערכת המתאמים שנמצאו קודם בקבוצת הגילוי) היו כ- 2,500 חולי ADHD. מתוכם נמצאו חוסרים של נוקלאוטידים מסויימים בעותקים שונים של הגן לרצפטור לגלוטמט ב- 32 חולים בסך-הכל, כלומר בערך ב- 1.5% מכלל החולים. חוסרים כאלו נמצאו רק בלא-חולה אחד (מתוך יותר מ- 9000). מזה בהחלט ניתן להסיק שחוסרים ברצפטור לגלוטמט הם גורם סיכון ל- ADHD (כלומר בהינתן שיש לך החוסרים בגנים האלו סיכוייך לחלות ב- ADHD גבוהים משמעותית). לעומת לא ניתן להסיק ש- ADHD היא מחלה תורשתית בעיקרה (כלומר בהינתן שיש לך ADHD, הסיכוי שזה בגלל שירשת את הפגמים האלו נמוך מאוד). יש לציין שאפקטים תורשתיים בסדר גודל של אחוז או אפילו פחות הם אופייניים למחקרי GWAS.

uzi2

Active member
או זה או זה?

התחלת להיות יותר ווינט מווינט?

למעלה