הפרעות קשב וריכוז - מכירים?

יוליקה

Member
מנהל
הפרעות קשב וריכוז - מכירים?

זה מה שכתב אברי גלעד בדף הפייסבוק שלו?

יש לי הפרעת קשב. יש לה המון השלכות על כמעט כל תחום בחיי. בזבזתי 12 שנים שלמות בישיבה בכיתות לימוד בהן לא למדתי דבר, רק בניתי תחושת אי מסוגלות עצומה. שלוש פעמים בשנה היו הוריי שומעים באסיפות הורים את המנטרה "הוא יכול אבל הוא לא רוצה" וגם "הוא עצלן" הלך לא רע. מעולם לא הכנתי שיעורי בית, מעולם לא כתבתי עבודה. העתקתי, תיחמנתי, הסתדרתי. לא יכולתי ולא ידעתי למה, וכך השתכנעתי שאני פגום. אז לא ידעו על הפרעת קשב, לא טיפלו בה, וכך נאלצתי להסתדר לבד. יצרתי מסלולים עוקפי הפרעה, במבחנים הייתי כותב קטעי הומור במקום לענות על השאלות, כי לא ידעתי מה התשובות. זה עבד, איכשהו. אחר כך הסתבר שיש להפרעה גם צדדים חיוביים, שיש לי מוח מהיר וחד, וגם אם איננו יכול להתמקד לאורך זמן במשימות רציפות, הוא יודע לתת ספרינטים מאד מהירים לטווחים קצרים. ככה נהייתי איש תקשורת ולא יועץ פיננסי, למשל. לכן גם לא אלך לפוליטיקה כנראה, לצערי.

יש לי בעיות ביחסי אנוש, לא תמיד אני מבין סיטואציות רגשיות ויודע להגיב בהתאם, ולכן יש אנשים שחושבים שאני מתנשא. זה קשור גם לבעיות בכל מה שקשור לזוגיות, כמה מערכות זוגיות נהרסו לי ולא הבנתי למה.... (הפיתרון- זוגיות עם בת זוג עם הפרעה דומה). אני אימפולסיבי אבל שנון, לא יכול ללמוד כמעט כלום באופן הרגיל אבל לומד המון מליקוט עצמאי של ידע, לפעמים אטום לגמרי ולפעמים רגיש מדי, ותמיד מעניין לי בחיים הפנימיים, וזה בא עם כמות סבל פנימי לא מבוטלת (שווה ללמוד לימודים רוחניים כלשהם, עוזר מאד).

אשמח אם ביחד נכתוב כאן את המגוון העצום של תופעות שיש להפרעת קשב, כי אין שתיים זהות. אשמח שבעתיים אם מי שרוצה להגיב יהיה הפעם רק מי שיש לו הפרעה או חי ליד הפרעה של מישהו אחר, ויכתוב דבר אחד טוב , מתנה, שיש בהפרעה ואחד שמקשה את החיים מאד. אני מקווה שאם יגיבו רבים, אז אנשים שחושדים שהם נשאי ההפרעה יוכלו לקרוא ולאבחן עצמם ראשונית, לפני אבחון מסודר.
ולא, אני לא לוקח ריטלין כעת, הוא עושה לי תופעות לוואי לא נעימות, וכן, אני כל כך מצטער שלא פגשתי אותו כשהייתי בן שש.

כיון שכלתי היא רופאה נוירולוגית שמטפלת יום יום במקרים כנ"ל, הגיבה לאברי גלעד:

אני נשואה לאחד עם, אמא לבת שאולי, ונוירולוגית למאות ילדים כאלה. ולא-הם כמעט אף פעם לא זוכרים מה בקשתי מהם, וכן-אני כל כך גאה בהם על כל דבר שהם פתאום כן זכרו...

וזה מה שבני כתב:

היי אברי וכולם. הדברים שכתבת כאן למעלה כאילו כתבתי אותם בעצמי. (זה קורה לי הרבה עם דברים שאתה אומר) . 35 שנה חייתי בתחושה שאני כנראה חכם אבל עצלן אחרת לא ידעתי להסביר איך כולם מסביבי כ"כ מוצלחים כולל הסתומות של הכיתה ורק אני עם 12 שליליים בתעודה אחת. בכיתה י"א הגדילו לעשות לי מבחן איי קיו וכשגילו שהוא מעל הממוצע הוכיחו לי שאני יכול אבל לא רוצה והשאירו אותי כיתה. כך גם בצבא וב"רימון" . עד שהתחתנתי עם הרופאה מהתגובה למטה וגיליתי במקרה שעל איזה שאלון שהיא עוברת אני עונה על כל הקריטריונים. הרבה בעקבות המודעות שיצרת הלכתי לאבחון. אני נשבע שרימיתי במבחן והתאמצתי לצאת תקין. ובכל זאת אובחנתי עם. אני נוטל ריטלין לא על בסיס קבוע וזה שינה לי את החיים. ותודה לך ולאשתי.

וזה מה שאני כותבת.

גם להורי אמרות מיד היא יכולה אבל לא רוצה, אז מה לא אבחנו אז בעלי הפרעות קשב וריכוז
ולא אבחנו אז לקויי למידה, אז לא יצאנו מוצלחים? יצאנו כל אחד מוצלח בתחומו הוא, כולנו עשינו צבא
רובינו התחתנו, רובינו מחנכים דור חדש, לפעמים יש אלינו טענות לפעמים עלבנות ואל אלה המושלמים אין טענות?

הםם לא מעליבים, הם לא נעלבים? מחר ימציאו איזו לקות אחרת ואז ניצמד אליה ונגיד שגם בזה לקינו.

אחת מבנותי היתה הילדה הכי שקרנית בכיתה, הכי עצלנית בכיתה, הלכנו איתה ממקום למקום לחפש תשובה
היום היא מורה לחינוך מיוחד שמקבלת מהורים מלא מכתבי תודה, וכשבאים ההורים היואשים לבכות אצלה היא אומרת
להם, תסתכלו עלי, אני הייתי ילדה כזאת.

לא תמיד מה שהיה הוא מה שיהייה, לכל אחד יש תקווה וכל אחד טוב בתחומו הוא.

גם אלה שהם היפר אקטיבים, אין להם

הרבה סבלנות לשמוע ולהקשיב לפטפטת מיותרת ! הם תמיד יענו, רק אם הנושא קרוב אליהם, או שהם בקיעים בנושא !!!

היום החיים הרבה יותר קלים

כשהבת שלי היתה ילדה, עד כתה ד' היא לא הצליחה לקלוט שום דבר, לא הבינה מה היא קוראת ואשתי השקיעה בה המון ובסבלנות רבה שפקעה רק לעיתים רחוקות.
היום היא מורה בכירה בבית ספר, ובעידן בו כל שנה מורה צריך להיאבק על מקום עבודה, כל שנה מחדש כאשר למנהל יש וטו, היא נדרשת בכל בתי הספר .
הבת שלה סובלת בדיוק מאותו דבר, ומקבלת כדורים (אני חושב שזה ריטאלין,לא בטוח) שעוזרים לה לעבור את הבעיה.
עידן אחר.

למעלה