הפרעת אכילה- מבעד לעיני(טריגר?)

חוצון

New member
הפרעת אכילה- מבעד לעיני(טריגר?)

כל מה שאני ארשום הוא דעתי האישית, כאחד אשר לקה בהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה\בולמיה, אני די מרגיש מחובר לנושא. הפרעת אכילה היא סימפטום של משהו- כאשר הנפש אינה יכולה לסבול יותר, או כאשר כואב יותר מדי ואני עדיין ניסיתי להדחיק את זה, "יצרתי לי מן הפרעת אכילה". הפרעת אכילה היא סימפטום לכאב, וככה אנחנו מסמנים שכואב לנו- למרות שעד עכשיו אם אנשים מבחוץ ישאלו אותי , אני אגיד שזה סתם היה" בעיות קיבה",למרות שאני יודע מה זה היה בדיוק. השנאה העצמית אשר חוויתי באותו הזמן היתה בלתי ניתנת לתיאור- וסתם יום אחד זה הופיע. עכשיו שנתיים אחריי אני חיי את שאריות השנאה, ההפרעה נטו-משקל ופחד מאוכל,עברה, אבל שאריות ההפרעה נשארו, שזה אומר דימוי גוף נמוך, אי חיבור עם הגוף ואי חיבור עם האדם הנמצא ממול למראה( למרות ואני אומר את זה בוודאות גמורה- רוב הבנות שהיו מאושפזות איתי- הייתי לוקח אותן לדגמן ברגע שהם עלו קצת במשקל,). אנשים יקרים- הפרעת אכילה היא מחלה, אבל יותר מזה היא סימפטום של משהו , משהו אדיר אשר רובץ לנו על הלב, משהו אשר אוכל לנו את המח, הגוף והנפש. ואם זה בא בצורה של "להקיא את הדיכאון החוצה", או להרעיב את עצמנו שבועות, ולהגיע למצב ולמשקל של ילד, זה לא שווה את זה!!!!!!!!!!!! הגוף סובל באותו רגע, והגוף יסבול בעתיד כתוצאה מההפרעה ומחוסר איזון ואכילה נכונה. אני יודע עד כמה קשה להתנתק מהמחלה, זה בעצם מה שמסמל לאנשים בחוץ, לאנשים שאנחנו לא יכולים לדבר איתם ולהביע את הרגשות והתחושות שלנו איתם, זה בעצם הסמן שלנו לכך שאנחנו חולים, חולים קשה. אבל זה לא שווה את זה- ועכשיו אני יודע את זה!!!!!!! הגוף צריך להיות חזק בשביל לעזור לנפש החלשה.... זאת דעתי בכל אופן, אשמח לשמוע תגובות אם יש למישהו,גם שלילה וגם חיוב.

ובעיניים שלי.. טריגר ? ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

בשלבים - זה מתחיל בזה שהחדר מלא אוכל מוסתר, במגירות הנעליים, בארון, מתחת לבגדים, מאחורי הספרים. שלב ראשון - הדלת נסגרת - והאוכל יוצא החוצה, אתמול למשל היו על השטיח שני בגטים, 4 לחמניות ענקיות, חבילת גבינה צהובה, חבילת שוקולד למריחה, שני מעדנים, במבה, ביסלי ו- 4 חבילות ופלים. שלב שני - תוך חצי שעה עד שעה מקסימום כל האוכל הזה נאכל בפראות, אלימות, בלי ללעוס, בלי להרגיש את הטעם, בלי הבחנה של מה וכמה. שלב שלישי - הבטן מתפוצצת, כמעט נקרעת, הגוף כואב, הנפש מתייסרת. שלב רביעי - נייר טואלט, מברשת שיניים, מתחילים לדחוף, ותוך חצי שעה, כל מה שנכנס יצא כאילו לא היה בתוכי בכלל, כאילו לא אכלתי. שלב חמישי - הבטן שוב דבוקה לגב, אפשר לנשום לרווחה, אפשר לשבת, אפשר לשכב, אפשר שוב למשש את העצמות, להרגיש אותן ואת ההקלה. שלב שישי - תלוי ? יום טוב, כמה כדורים לניקוי סופי, וזהו, יום רע, אפשר להתחיל שוב, למצוא עוד משהו לאכול, ולחזור לשלב ראשון, ובדרך כלל גם השלב הזה נגמר בהתעלפות, ההקאה מחלישה, הסחרחורת תוקפת, החרדה מתפשטת, ואני פשוט נופלת, קורסת. שלב שביעי - לקום בבוקר, לפחד, הבטן שוב לוחצת מהכדורים של אתמול, אבל זה ענין רגעי וזמני, רק עד שהגוף יעשה את שלו, ואחר כך המשקל המאיים הזה, והרגשת הטוב שמתפשטת כשאני רואה שנשארתי על משקל 45, משקל של ילדה בכיתה ז´ על בחורה בת 30. הפרעת האכילה שלי, לא יכולה איתה, לא יכולה בלעדיה, גם אחרי שנה בטיפול, לא הצלחתי להדביר אותה, הטקס מתבצע לפחות פעם ביום, לפעמים עד 6-7 פעמים, עד שבא לי למות. אבל לא.. אני לא מתה.. חבל.. בטח עכשיו יגיע עוד סיבוב.. בא לי לבכות, רוצה לשלוט, כל יום מבטיחה לעצמי שהיום זאת הפעם האחרונה, וכל יום לא יכולה, לא יכולה לוותר עליה, נכנעת לה, היא מכריעה אותי, שולטת בי ובחיי. עד שתגרום למותי.. מה עומד מאחוריה ? ריקנות, תחושת בדידות ולבד, שחייבת להתמלא באוכל, לקבל את המתוק, שישכיח את הכאב, שיפיג את החרדה, שיעלים את הפחד.. אבל מצד שני גם לא יכולה לעכל, לא יכולה לספוג את העולם הזה אל תוכי, לא יכולה לעבד ולספוג את כל הרגשות הקשים, הפחדים והכאבים שתוקפים אותי. אז איך לומדים לשלוט ? איך לומדים להתגבר על הדחף לאכול ? על הצורך להקיא ? על הרצון ההיסטרי הזה להישאר שדופה ?? הלוואי ואני אמצא את התשובות לפני שאני אמות. מצטערת אם זה לא במקום, מצטערת אם זה לא הפורום המתאים, ההודעה שלך היוותה טריגר רציני בשבילי.. אילונה, שמתקרבת אל מותה..

nobh

New member
../images/Emo36.gifזה באמת טריגר זהירות../images/Emo18.gif../images/Emo26.gif

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אילונה אהובה

תודה ששיתפת אותנו במה שעובר עלייך... במעגל הסחרחורת הזה... החיפוש המתמיד והבלתי אפשרי... הניסיון הנואש לשלוט במה שקורה לך... כמה קשה הניסיון שאת עומדת בפניו תחושת האין-אונים... התסכול... המלחמה הבלתי פוסקת בתחושה הזו שאת לא שולטת בחייך... כל אחד מאיתנו מגיע לעיתים למקומות בהם הוא "לא יכול יותר" "אין כוח" "דיי" ואת ממשיכה להילחם... רוצה לצאת... ולפעמים... מותר להגיד "אני לא יכולה" אני לא מצליחה לבד... אני לא יכולה לשלוט בזה... תעזרו לי... להרפות... כי לפעמים זה חזק מאיתנו... אוהבים אותך מאוד ((((((אילונה)))))

סהר - האם זה הרבה לבקש ?

נשמות.. כבר ניסיתי, כמעט את הכל, כבר הלכתי לטיפול, כבר אמרתי אני לא יכולה, אני לא מצליחה לבד, אני לא יכולה לשלוט, כבר ביקשתי עזרה, כבר אמרתי רק תגידו לי מה לעשות ואני אעשה, רק תכוונו אותי אל הדרך ואני אלך בה, כבר כמעט כמעט הצלחתי אפילו, כבר הייתי חצי שנה שלמה בלי כל הטרוף הזה בכלל, נורמלית לחלוטין באוכל ובכל השאר, ובמשבר הראשון נפלתי לתוך כל זה שוב. ועכשיו אני חסרת אונים, ואולי.. כל מה שנשאר לי זה באמת ללכת להתאשפז, אבל אני לא יכולה, לא יכולה לשבור את הכלים ככה, לא יכולה להפסיק את המשחק, בייחוד כשאף אחד לא יודע ולא רואה, לא יכולה להנחית את המכה הזאת. אז אולי.. אולי.. אני עוד אצליח לבד, כי עכשיו כבר אין טיפול, הפסקתי אותו כי הוא לא עבד, כי הוא רק היקשה יותר, ועכשיו זה רק אני. איך זה ? איך זה שיש לי כביכול הכל, את המודעות לקושי ולבעיה, את הרצון להפסיק את הכאב, את התקוה לצאת מהטירוף הזה, את השנאה העזה למקום שאני נמצאת בו, ועדיין - אני לא מצליחה להפסיק.. ועדיין - אני שבויה במעגל האינסופי הזה, ולא מצליחה לקבל את היד החזקה שתשלוף אותי משם, שרק תכוון, שרק תדריך, שרק תוביל, ואני כבר אעשה את כל השאר. אני לא מסירה את האחריות מעלי, זאת אשמתי וזאת אני שעושה את זה, וזאת אני שבסוף אצטרך להפסיק, ואני רוצה רוצה רוצה להפסיק, ורק לא יודעת איך. אז - זה הרבה לבקש ? זה יותר מדי לרצות שמישהו ידע איך לעזור לי ? אני באמת כבר לא מסוגלת לבד, אני באמת כבר נגמרת, ואני כל כך רוצה לחיות, ולחיות טוב, ולחיות בלי זה. מצטערת על ההצפה, אבל ההודעה הזאת היתה באמת טריגר רציני בשבילי, ואני כל כך צריכה לשתף וכל כך רוצה למצוא את האור, ולעבור את המשבר, וגם יש לי בשביל מה. אז תודה שאתם קוראים, תודה שאתם מגיבים, תודה על החיבוקים, תודה שאתם פה לא מוותרים. אילונה הבוכיה.

לבד1

New member
עצה

תתאשפזי מרצונך החופשי פשוט תסתכלי על השטיח ותביני שאת לא צריכה לראות באגט אלא אנשים מצבך כמו שאת מתארת הוא לא אנושי בכלל בבית חולים אולי תכירי נפש קרובה שתקל על בדידותך ואולי לא אל תסתכלי על אישפוז כבושה חבל על האנרגייה שתשקיעי בזה כי את במצב שצריך אישפוז אז למה להתכחש יותר רע לא יהיה יותר טוב אולי תנסי לחיות בתנאים הנסיבתיים שלך ואל תסתכלי לשכנים ולחייהם זה כבר יקל עלייך ותתחילי לחיות אם תמותי לא תהיי יותר אם תחחי ותפסיקי לחשוב מה חושבים אחרים אלא תעשי מה שטוב לך ועצת מומחים טובה לך אם את מחליטה להתאשפז יש לי עצה תדעי שכל ההתנשאות של הצוותים העובדים זה שטויות בחוץ הם אפסים ולכן אל תקחי ללב יותר מידי כי זה במסגרת עבודתם כשהם באים לבנק המנהל מתיחס אליהם כמו שהם אלייך כל אחד בטריטוריה שלו עשי מה שאומרים לך תנצלי את האישפוז כגשר לעולם ובחיים אל תתני לעצמך לשקוע שם תלחמי לצאת לא בצוות אלא ברצון העצמי ובנחישות תסתכלי במראה על נתונייך תחשבי את גילך ותאמרי כזאת אני ובתנאים האלה אחיה ואהיה חזקה והעיקר אהיה קימת ואנסה להנות ממה שאפשר ואולי יהיה גם טוב קראתי בעיתון שיש מחלקה מיוחדת בתל השומר לבעיות אכילה אצל נשים ולדעתי יתכן ושמה תמצאי מקום הם תיארו זאת כמקום תומך ומומחים לעניין אפילו מחו,ל באה מישהי שמצאה את המקום כמסגרת מתאימה זה אישפוז קצר ויעיל לפי הכתבה בכל בית חולים יש מקרים כאלה והם מקבלים דיאטנית וטיפול פרטני

לא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא מתאשפזת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא מרצון ולא מכפיה ולא בכלל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "המצב שלך הוא לא אנושי..."
לא היית חייב לכתוב את זה..
חרא לי !! רע לי !!! אני צריכה עזרה !!! אני יודעת את זה !! אבל לא בדרך של אשפוז !!!!!!!!!!!!! די !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! רק אלוהים יכול לעזור לי עכשיו, אבל כנראה שהוא עסוק מדי, כנראה שכולם עסוקים מדי, מכדי לשים לב מה קורה לי, ועד לאן התדרדרתי, ועד כמה חרא לי בנשמה.. לא נורא, יש עוד דבר אחד שאפשר לעשות לפני.. והוא עדיף - בעיני לפחות..
למות !!! וזהו !!!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אילונה יקרה

רצונך -- כבודך! אי-רצונך -- גם כן כבודך! יש לך זכות לבחור את דרכך. זו בחירה חופשית שלך. כל זמן שאת לא פוגעת באחרים -- אף אחד לא יפריע לך בדרכך שלך. אישפוז מתאים ועוזר לאנשים מסויימים ולא לאחרים. הוא יכול להיות מצויין עבור לבד1 וגרוע עבור אילונה הבוכיה. לכן, אין כאן שאלה של "נכון" או "לא נכון", אלא שאלה של התאמה אישית. באותה מידה, יקרה, לבד1 רשאי להציע או להמליץ לך מניסיונו או על-סמך דעותיו. לא נראה לנו שהוא פגע, הוא רק ניסה לעזור, ואת רשאית לקבל את דבריו או לדחות אותם... אנחנו מקווים בכל לב שלא תעשי מעשה שטותי, שלא תוותרי, שתמשיכי להתמודד, ושתצליחי להתגבר. כמו שלפני שבוע נוכחת שיש הקלה... התחושה הטובה יכולה לחזור, ובגדול. רק לא לוותר יקרה, רק לא לוותר. ויתרת על המטפלת, אולי בצדק. ואולי מה שעשוי לעזור זה מטפל/ת אחר/ת? אנא, אילונה, אל תוותרי! אנא, אילונה, בחרי בדרך החיים.

דפנה...

New member
אילונה

אני קוראת את מה שאת כותבת. שומעת כמה את כואבת. אני רוצה ואנסה לעזור. הלוואי ואוכל להביא לך מזור. מה שמפתיע אותי זה שאת כותבת שאת רוצה לחיות ולחיות טוב ולחיות בלי זה ולבסוף גם מוסיפה שיש לך בשביל מה. אולי לא היית ערה אבל יש לך כבר הרבה. כי אם כל כך רוצים, אזי לא נאבקים? ידיים מרימים ואת המוות מחפשים? אני לא רוצה לחיות ואודה לך עם תספרי לי או לעצמך למה, ובפירטי פרטים. אולי אז תיזכרי ואת הכוחות תקבלי, להמשיך ולהילחם. אולי הסחת הדעת הזו לפרק זמן קצר תנחם. אחזיקי מעמד וחישבי, הרי אם לפחות פעם אחת היצלחת לצאת מזה, וקראתי לא מזמן שהמצב היה שונה, אנך מאמינה שאת שוב יכולה? להיפרד את רוצה? היפרדי מהמחלה! אולי, כיתבי לה כאן מיכתב פרידה? אימרי לה שלום, והמשיכי הלאה. מקווה לטוב, דפנה

למעלה