הפרעת אכילה קשה!?

מיטל11

New member
הפרעת אכילה קשה!?

בתי בת 14 חודשים אוכלת מעט מאד וגם זאת רק בתנאי שאספק לה גרויים מעניינים בזמן ההאכלה,אחרת לא תפתח את הפה.ניסיתי להחליף את הגירויים באוכל אצבעות או כלי אוכל אך זה לא עזר.אם אין גרויי מעניין היא מסוגלת שלא לאכול אפילו 8 שעות.היא כמעט שלא עולה במישקל.שוקלת 8 קילו.מישקל לידה 2.900 קילו.אני כבר מעבר לסף הייאוש.כל הבית "עבר" דרך שולחן האוכל שלה ואין לי יותר גרויים חדשים לספק.אני יודעת שזאת שיטת האכלה לא נכונה אך אני מודאגת מהמשקל.מה עושים???האם צריך פסיכולוג? האם יש דרך או טיפול שיגרמו לה לרצות לאכול? ניסיתי כל מיני סוגי מזון אך הסרוב הוא חד משמעי.זקוקה לעזרה דחוף...

שאלה ...

האם היא אוכלת גם לבד ? האם ניסית רק לשים את האוכל לפניה ולתת לה להניס לפה מה שהיא רוצה ? האם גם פורמולה היא מסרבת לשתות לא הסחת דעת ? מתי זה התחיל ?

מיטל11

New member
תשובה...

היא עדיין יונקת,(רק בבוקר ובלילה) לכן לא לוקחת פורמולה.כשאני שמה לה צלחת לפניה,מעט היא אוכלת והרב נישפך תוך כדי המשחק עם האוכל.זה התחיל מהשלב הראשון של הגשת המוצקים.אולי עשיתי משהו לא נכון בהתחלה אבל איך מתקנים את המצב? ברגע הראשון שהיא רואה את האוכל היא מסובבת את הראש. בדר"כ היא אוהבת לאכול לבד אבל אוכלת מעט ונורא לאט.

תינוקת שאוכלת מעט

השלב של מעבר למוצקים כמזון עיקרי בתינוקות שיונקים , לא תמיד פשוט. יתכן מאד שהיא מעדיפה את השד עפ"נ אוכל מוצק , ברם אוךם זה לא יספק לה בגילה את כל צרכיה. תני לה לאכול עצמאית אבל במקביל נסי גל להאכיל אותה-למשל ע"י החזקת כפית אצלך וכפית אצלה. בשום אופן אל תכריחי אותה. אין בעיה אם היא אוכלת לאט בשלב זה. גם במחיר של פחות קלוריות בהתחלה . בהצלחה.

למעלה