הפרעת חרדה כללית - דרכי טיפול מומלצים

yoav האחד

New member
הפרעת חרדה כללית - דרכי טיפול מומלצים

בן 35, סובל מהפרעת חרדה כללית (דאגנות, טרדה, חרדה בריאותית/פרנסה)
חלה החמרה בשנה האחרונה
ניסיתי בעבר טיפול תרופתי בעבר שעזר אבל לא יכולתי לחייות עם תופעות הלוואי (ובנוסף לא מעוניין בטיפול כימיקלי לאורך זמן עקב הסיכונים)
ניסיתי מדיטציה שעזרה טיפה אבל לא באופן משמעותי
ניסיתי טיפול פסיכולוגי שעזר טיפה אבל לא משמעותית
* אני מחפש שיטת טיפול יעילה ומוכחת להפחתת החרדות, אשמח לשמוע המלצות מניסיונכם וידיעתכם
תודה

שאלה

שלום yoav האחד
מצטערת לשמוע על ההחמרה שאתה חש,
מעריכה את מאמציך למצוא דרך שתתאים לך להתגבר על החרדות.
אני מניחה שתקבל המלצות והצעות מחברי הפורום,
כל אחד ימליץ בהתאם למה שעזר/ עוזר לו.
אתה כותב "ניסיתי טיפול פסיכולוגי" -
איזה סוג טיפול זה היה?
האם הוא היה לאורך זמן?

yoav האחד

New member
תודה על תשובתך ורדה. ניסיתי למשך חצי שנה

אבל לא באמת עזר לעומקם של הבעיות. לא באמת עשה שינוי.

טיפול בחרדה

לשאלתך לגבי סוגי טיפול
הגישה שאני מכירה, ועוסקת בה, לטיפול בחרדה היא NLP
Neuro Linguistic Programming
שעוסקת בשינוי החוויה הרגשית,
וכן בשינוי מחשבות התנהגויות ורגשות,
תוך שיפור התקשורת השל האדם עם עצמו ועם אחרים.
יש מנחים (כמוני) שמשלבים בטיפול דמיון מודרך שהוא כלי עוצמתי ליצירת שינוי.

בחלקים מסוימים יש לגישת ה NLP דמיון לטיפול קוגנטיבי התנהגותי
שבדרך כלל מומלץ לטיפול בחרדות.

EZCA

New member
אתה כותב שאתה לא מעונין בכימיקלים עקב הסיכונים.

אני אומר רק על עצמי.
אני לוקח במשך 55 שנים יום יום רצוף
והכימיקלים רק עושים לי טוב.
כל הבדיקות שלי טובות מאד.
בשבילי הכימיקלים הם רק בריאות
ושום נזק בריאותי.
אני לעולם לא אבין את אלה שמדברים על כימיקלים מסוכנים.
אני לא יודע על איזה סכנות מדברים וכותבים.
כל המוח שלנו הוא חתיכת חומרים כימיים עם 1000 חומרים כימיים שונים.
אנחנו אוכלים אשלגן,אוכלים ברזל,אוכלים יוד,אוכלים זרחן.
אוכלים הרבה מינרלים כימיים.
בכדורים לא שמים חומרים כימיים רעילים כמו למשל עופרת או אלומיניום.

yoav האחד

New member
תודה על תשובתך ezca -

אפשר לשאול איזה תרופה/ות אתה לוקח?

כי המחקרים הם לא פשוטים.

קח לדוגמא -

כדורי שינה: http://healthland.time.com/2012/02/28/study-sleeping-pills-linked-with-early-death/

כדור נוגד דיכאון סימבלטה: http://www.medicalnewstoday.com/opinions/23306

לחומרים האלה יש תופעות לוואי לטווח קצר + נזקים מוכחים שגורמים למוח לטווח ארוך. זו הסיבה שאני מחפש דרך אחרת, פחות שנויה במחלוקת ויותר שורשית

EZCA

New member
במשך 55שנים הייתה לי הפסקה מכדורים במשך 15 שנים

באמצע,כי ב-15 שנים אלה הייתי רגוע יותר ללא כעסים עם הסובבים אותי
וללא דאגות יתר.
אבל לפני זה ואחרי זה לא חייתי נכון ונאלצתי בעל כורחי להשתמש בכדורים שונים
הרבה שנים נאלצתי להשתמש בכל סוגי כדורי השינה וסוגי כדורי ההרגעה.
זה היה קודם מגיל 16 ובמשך 15 שנה אחרי זה לא נגעתי בשום כדור כי החיים שלי היו טובים יותר ללא כעסים וללא דאגות יתר.אחרי 15 שנים אלה עשיתי שטויות בחיים כאשר לקחתי על עצמי מטלות נגד הרצון שלי ונגד היכולת שלי ואז נפלתי בחזרה חזק להתקפי חרדה קשים.ואז לקחתי את כל סוגי כדורי ההרגעה החל מהקלים והפחות קלים כולל וואליום שגם הוא לא הצליח לעזור למוח שלי להיות מאוזן בחומרים במוח להיפטר מהתקפי החרדה ורק הקלונקס החזק מאד הציל את חיי תוך פחות משעה אחת והתחלתי לתפקד כמעט בצורה נורמלית. כתוצאה ממצב החרדה הדופק שלי בכל זאת היה גבוה מאד כ-110 לדקה ולחץ הדם שלי היה גבוה מהנורמה ,אז לקחתי כדור נורמיטן במינון נמוך שחסם חלקית את האדרנלין שגרם לעליית לחץ הדם והדופק לב המהיר ובכך בעצם לא הרגשתי את התקפי החרדה כי זרימת הדם בגוף נהיתה נורמלית ולא מהירה כמו קודם.מאז ועד היום אני לוקח כל יום את כדורי ההרגעה החזקים קלונקס ללא העלה במינון אלא במקום שניים כל 12 שעות אני לוקח כל 24 שעות כדור שזה אומר כי לא התמכרתי לקלונקס כי לא העליתי מינון.אני גם ממשיך עם הנורמיטן ועוד כל מיני כדורים אחרים ולא מעונין להפסיק מהכדורים כי לא מזיקים לבריאות שלי בכלל וזה נראה בבירור בבדיקות הדם השונות.אני בן 71 שנה כיום ונראה צעיר מגילי .רוקד כמעט כל יום וגם רץ מידי פעם והחיים יפים בעיני כך שאני מצפצף כי למדתי בחיים לא לכעוס בכלל ולא לקחת ללב ולא להפחיד את עצמי ולא להיות עצוב על שום דבר בחיים.3 דברים אלה הם רגשות חזקים שאני נמנע מהם והם שגרמו לחרדות ולהרגשת מכאובים בגוף .3 רגשות אלה הם שגורמים לאנשים להיות חולים בכל המחלות בעולם והם ששולחים 90% מבני האדם להיות מטופלים חולים בבתי החולים.רגש זה דבר טוב כל זמן שהרגש לא נהיה חזק מאד ואז הוא הופך לאויב האדם.לכן צריך ללמוד בחיים לחיות נכון ולחשוב נכון ולהתרחק מדברים שגורמים לכעס גדול.הכעס הגדול הוא האויב הגדול ביותר של כל אדם וכל בעל חי.

yoav האחד

New member
נראה לי שמה שהציל אותך

זה החלק האחרון של דברך. הצלחת להתעלות מעל הרגשות הרעים/המפחידים וכו'.
זה לא פשוט. הלוואי על כולנו

delma

New member
סליחה על ההתערבות

אבל אין מחקרים על מה החרדה עצמה עושה לגוף שלך? למוח שלך? שלא לדבר על החיים בכללם והסביבה....
גם לסבול מחרדה מתמשכת זה מאד מאד לא טוב ולא בריא. עצם זה שאתה מקבל את החרדה כחלק מהחיים שלך וכמובן מאליו, זה לא אומר שזה "טבעי" ובריא ונכון. אם אתה לוקח כדורים והם עושים לך רע, אתה לא מסתדר איתם, התופעות לוואי לא טובות- זה משהו אחד. אבל אם אתה לוקח כדורים והם עוזרים לך ואתה לא סובל מתופעות לוואי- זה משהו אחר לגמרי.

EZCA

New member
לסבול מחרדה זה כמובן דבר לא בריא

כי החומרים במוח משובשים ולא מאוזנים בצורה נורמלית.
אז כמובן לחץ הדם גבוהה יותר
ומהירות דופק הלב גדולה יותר ,מה שגורם לעייפות גדולה יותר
האדרנלין חוגג בגוף ואז קשה יותר להרדם
וכשלא נרדמים טוב אז המוח לא מרוכז טוב ולכן עושים שגיאות,
או שוכחים כל מיני דברים.
מצד אחד מרגישים הרגשת רעב כל הזמן ואז נאלצים לזלול ממתקים ועוגות
והתוצאה משמינים.
לפעמים נוצרים תופעות לואי כמו גירודים בגוף.
לכן שווה מאד לשנות את צורת החיים לדרך טוב ונכונה יותר
במחיר שאנחנו נוותר על מעשים הגורמים לנו להשיג יותר כסף בכל מיני מטלות
לא נעימות הגורמות למצבי חרדה.
בעיני עדיף לחיות בצנעה ללא חרדה מאשר לחיות בעושר כספי עם חרדה.
לדעתי,המרוץ אחר התקדמות בחיים מבחינה כלכלית ומבחינת קריירה בעבודה שוחקת,
או בזוגיות לא טובה ,או בחיכוכים בחיים בבית ובמקום העבודה הם שמובילים למצב חרדה.
כל זה קורה רק לבני אדם רגישים מאד.
אלה שהם לא רגישים מאד,מסוגלים לעמוד ולחיות במצבי לחץ בלי לחטוף חרדה.
לכן מי שרגיש מאד צריך להבין שצורת החיים שלו צריכה להיות שונה מאדם לא רגיש מאד
וצריכה להיות עם פחות אתגרים ופחות סיכונים.
למשל אדם רגיש מאד לא רצוי שהוא יקבל תפקיד בכיר עם משכורת גבוה.עדיף לו להיות עובד רגיל עם משכורת ממוצעת בכדי להתקיים.
כמובן גם להיות עני זה דבר לא טוב.
כל דבר בחיים צריך להיות במינון הנכון בהתאם לכל אדם ומה הוא מסוגל ורצוי שיעשה.
&nbsp

yoav האחד

New member
מסכים לגבי הרגישות הגבוהה

גם אני אדם רגיש מאד וזה מאד לא פשוט לחיות במצב הזה, בטח בעולם החומרי והקפיטליסטי והתחרותי שלנו.

ברור שלחיות עם חרדה זה רע. אבל גם לקחת את הכדורים האלה זה בסופו של דבר מזיק. לא מעוניין לבחור בין רע לרע, לכן אני מחפש דרך ללא כימקלים שתעזור לי להפחית את החרדות האלה

EZCA

New member
במצבי חרדה קשים ,חייבים לקחת כדורי הרגעה קשים

שום פסיכולוג לא יוכל להתגבר על שיבוש רציני בחומרים במוח.
לכן נאלצים לפנות לפסיכיאטר שיתאים כדור מתאים.
אני לא מסכים עם הקביעה שכימיקלים גורמים לנזק.
חרדה מתמשכת גורמת לנזק.
&nbsp

EZCA

New member
האם סבלת גם מהציפראלקס שהוא עם פחות תופעות לואי?

נוסעת27

New member
בתור חרדתית לשעבר שנגד כדורים

אתן את 2 הסנט שלי
&nbsp
אני באופן מוחלט נגד כדורים. ואני מבינה לגמרי כמה זה קשה. כדור אמור להיות תרופת פלא, שמצילה אותנו מהשאול הזה שנקרא חרדה.
&nbsp
אני מודעת לכך שאני אדם שסוחב מטען לא פשוט, והלכתי לשני פסיכולוגיים שונים בעבר בנסיון לעבד כל מני דברים ודפיוקיות במטרה לשיפור עצמי. הטיפולים היו אחלה אבל לא העמיקו ונגעו בנקודות האמיתיות אלא עבדו על דברים יותר מעל פני השטח. שנים רבות לאחר מכן, באמצע קניון עזריאלי, במהלך שיחה עם מוכרת בחנות בגדים, נפלה עלי הפרעת החרדה. וכמובן שעברתי את מה שכולם עוברים- בלבול, הכחשה, פחד, חוסר אונים וכו'. הייתי בטוחה שזה משהו פיזי. וכו' וכו'. בסוף אחרי מליון בדיקות והאומץ לראשונה מזה 20 שנה להודות בחולשה הבנתי שזה מה שקורה. הרמתי את עצמי לטיפול פסיכולוגי, על אף ההמלצות לקחת כדורים מפסיכיאטרים ורופאים (וגם בפורום הנ"ל) שמתי את הציפרלקס במגירה והחלטתי שזו לא הדרך שלי. והתחלתי טיפול פסיכולוגי. הפעם באתי מוכנה לעבוד. יכולתי להגיד על סמך הטיפולים הקודמים שהפסיכולוגיה לא עוזרת, עובדה שהלכתי פעמיים מרצוני החופשי וזה לא מנע את הפרעת החרדה. אבל הפעם באתי באמת מוכנה. מוכנה לחטט בפצעים, מוכנה לכאב, מוכנה להיחשף ולקלף את השכבות. הטיפול היה מאוד אינטנסיבי ולרגעים שובר. כל הזמן היו תקופות של עליות וירידות. לאט לאט התחלתי להרגיש טוב יותר. במקביל הקפדתי על תזונה טובה, תרגילי יוגה ומדיטציה יומיים והרבה פעילות גופנית. ברגעים קשים כתבתי את מה שעובר עלי. הפסקתי להדחיק ולהחזיק בבטן והחרדה גם לא נתנה לי.
&nbsp
אחרי שנה זרקתי את אריזת הציפרלקס שמעולם לא פתחתי מהמגירה. הייתי מספיק בטוחה עצמי שלעולם לא אצטרך אותה. זאת הייתה חגיגה בשבילי. אחרי שנה וחצי סיימתי את הטיפול. התחלתי להתמודד אחרת עם הבעיות שלי, באמצעות הכלים שרכשתי בטיפול.
&nbsp
המטרה של כל הסיפור הזה היא להסביר שגם אם טיפול מסויים בזמן מסויים אצל מטפל מסויים לא הוכיח את עצמו, זה לא אומר שטיפול הוא חסר ערך. לפעמים אנחנו לא מוכנים מספיק או פתוחים מספיק, או שהטיימינג לא נכון, או שהמטפל לא מתאים לנו. חבל לזנוח את דרך הטיפול בחרדה המצויינת הזו.
&nbsp
אני מאמינה שרצון ונכונות אמיתית לעבוד, לא כדי להקיש באצבעות ועוד רגע יהיה בסדר (חוסר סבלנות- תופעה ידועה שלנו, החרדתיים :) )אלא הבנה שיש כאן תהליך, שאין תרופות קסם, ושצריך להשקיע מרץ נפשי אדיר לתהליך,וגם להרשות לעצמנו להישען ולקבל תמיכה אמיתית במה שעובר עלינו, זה המתכון המנצח להצלחה בטיפול.

למעלה